Klobásové rizoto (home-made)
Suroviny
Porce: 2-4
Nutriční hodnoty
Energie | 2 547 kJ / 609 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,53 g |
Tuky | 57,17 g |
Vláknina | 4,60 g |
Cholesterol | 168 mg |
Sodík | 663 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 9,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Nejedná se o žádný oficiální recept a možná se některým "Profíkům" nad tímto návodem zatočí hlava :-)
Neodsuzuji to, ale na místo oblíbené bezúčelné kritiky a odsuzování bych uvítal, nápady, připomínky a zlepšováky... Díky
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 11. 2013 20:59
Jana Remkova:
Přidala byste sulc?
Já taky..., i s masem
http://www.labuznik.cz/recept/ryze-s-tlacenkou-tak...
...a teď to schytám
Přidala byste sulc?
Já taky..., i s masem
http://www.labuznik.cz/recept/ryze-s-tlacenkou-tak...
...a teď to schytám
12. 11. 2013 16:45
Když , chcete trochu slušnou “čínskou“ konzervu“ luncheon meat ,kupte si černou plechovku.Ta se vyrábí v Hrobčicích u Teplic.Ale stojí okolo 50 Kč,to je fakt lepší koupit si kus čerstvého masa
12. 11. 2013 16:16
olipenze: zlatý socializmus a aké chutné konzervy vyrábal
možno keby Vás ten socializmus naučil variť a nie ohrievať konzervy nemuseli ste teraz vyplakávať
možno keby Vás ten socializmus naučil variť a nie ohrievať konzervy nemuseli ste teraz vyplakávať
12. 11. 2013 14:16
Vepřové konzervy ze 70. a 80. let minulého století byla supr lahůdka. Vozil jsem je do SSSR začátkem 80. let po desítkách společně s landšmídem. Držely mě při životě. Guláš byl za několik minut, knedlíky v prášku atd. nelze zapomenout i na hovězí v konzervě bylo v r. 1975 za cca 8,-Kčs (velikost jako vepřovka). Myslel jsem, že to bude pořád jako supr, ale jak jsem se zmýlil. Místo debat v televizi o všem možném, měli by vysvětlit, proč to není a není ani kvalita. Zejména, kdo za to může a trestat. Dle mého názoru za to mohou ti, kdo to vyrábí a důvod ať řeknou. Také třeba lečo za socialismu,určitě tam bylo více klobásy a kvaĺitní než dnes. Pak se prodávala konzerva s párky(jako vepřovka) a párky se v ní nechali ohrát, byla tam voda, rovněž supr. Jo byo radost se ráno probudit a na nádraží si koupit telecí párky (pak byli ještě dietní, víc druhů nebylo), ale kvalita supr. Nevím jest-li se to vrátí, měli by to učit v dějepisu jako supr dobu na kvalitní jídlo.
7. 6. 2013 19:53
Jana Remkova: Někdy v sedmdesátých letech jsem kupovala čínské vepřové konzervy. Bylo tam fakt maso, něco sádla a sulc. Tenkrát jsem nejdřív vybrala a zbajzla ten sucl, zbytek si namazanala na chleba. Ovšem po revoluci jsem si zkusila koupit konzervu, ale té se o mase spíš zdálo. Dokonce ani psi to nechtěli sežrat. Od té doby je nekupuji, ale možná bych to mohla zkusit, protože minulý týden se mi podařilo koupit i párek z masa (pozná se to podle toho, že při vaření nenakyne a dokonce se dá i jíst). Ale stejně při vaření radši použiji čersvé maso a klobásku bych dala na ochucení. Kousek másla rozhodně neškodí.
4. 6. 2013 14:01
Jana Remkova: Moc děkuji za reakci, pokusím se to vyladit dle Vašich rad.
4. 6. 2013 11:22
Lynxhh: Tak, já bych máslo nedávala. Cibulku bych osmažila na tuku z konzervy, je ho tam dost a přidala bych i ten sulc. Jinak si myslím, že by to mohlo být velmi dobré, ještě jsem to s klobásou nezkoušela a ještě..Osmažila bych na tom tuku tu cibulku, párek, nebo klobásu a hned bych do toho dala osmažit i tu rýži. Zalila vodou, podle potřeby osolila a dala do trouby. Nevařila bych rýži zvlášť. Ode mne máš bod za nápad
4. 6. 2013 10:50
Moc všem děkuji za opravdu konstruktivní kritiku, ze které jsem se nedočetl ani jeden tip, nápad nebo radu.
S vyjímaje Danielle72, která alespoň trochu poradila.
Klobásu smažím z toho důvodu, aby pustila šťávu a vysušila se. Když to neudělám a pouze jí povařím ve vodě a pak nechám zapéct spolu s rýží, tak je finální pokrm neuvěřitelně mastný.
S vyjímaje Danielle72, která alespoň trochu poradila.
Klobásu smažím z toho důvodu, aby pustila šťávu a vysušila se. Když to neudělám a pouze jí povařím ve vodě a pak nechám zapéct spolu s rýží, tak je finální pokrm neuvěřitelně mastný.
4. 6. 2013 10:47
Jitkas: Omlouvám se za nepřesnou formulaci množství másla. nikdy jsem to opravdu nevážil prostě zakrojím kus másla cca 50 gramů.
4. 6. 2013 09:00
Priznám sa, ja som si najprv myslela, že zas ide o vtip. Vlastne ani teraz neviem, čo si mám o tomto recepte myslieť.
3. 6. 2013 22:41
Nějak nerozumím tomu, proč je tam celá kostka másla, na 1 cibuli toho másla stačí minimum (a i klobása se dá ohřát i ve vodě, stejně jako párky; pokud se opéká na tuku, je určitě lepší olej než máslo, a toho také stačí trocha ).
3. 6. 2013 22:05
Pokud se nějaký zoufalý začátečník nachytá, tak potěš koště.
3. 6. 2013 16:17
Lynxhh: Ta kostka masla (tj. 250gr.) je cela?? Nejak mi neni jasne, ze scedis tuk z klobasy (aby to nebylo mastne) a pak tam das 1 kostku masla + 1 veprovou konzervu.
3. 6. 2013 15:33
Eva Marie: Ano, cena není jednou z nejnižších. Není to na každodenní vaření, ale je to opravdu chutné.
Pokusím se sesmolit něco levnějšího
Pokusím se sesmolit něco levnějšího
3. 6. 2013 13:55
Klobásové rizoto sice může být velice dobré, ale strašně drahé.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 20 hodinami
Banana split
Přidáno před 20 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 4 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 4 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 5 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 7 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 8 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 10 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 10 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 12 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 13 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Další recepty
Tématické fráze: klobásový guláš klobásové pokrmy klobasove ryzoto klobásová konzerva rizoto s lecem a parkem jídla socialismu recepty klobásová gulas kdo vyrábí klobásovou směs v konzervách párky v konzervě kde koupit recept čínu za socialismu jedna porce rizoto gramy menu pokrmy za socialismu kobásové rizoto rizoto s landšmídem home made recepty hrobcice lunceon meat výsledny obsah tuku u klobásek recepty lagris ze soji ohřát klobásu ve vodě rizoto z veproveho luncheon
Suroviny: klobása, rýže, cibule, párky, konzerva vepřová, hrášek sterilovaný, kukuřice sterilovaná, máslo, sýr, sůl, pepř
Klobásové rizoto (home-made)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gDq9
15 názorů