Vánoční perníčky
Receptů na perníčky je tolik, že by daly na několik knih a každý má ten svůj vyzkoušený. Co je však jisté, že měkké perníčky, vonící po medu, nesmí chybět na žádném vánočním stole a s tímto receptem, je zvládnete připravit, i pokud pečení není vaší silnou stránkou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 24 621 kJ / 5 885 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,72 g |
Tuky | 200,80 g |
Vláknina | 19,50 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 5,77 g |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 890,86 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perníčky jsou brzy měkké.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 12. 2013 16:57
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jako dlouho pečeme perníčky ? Děkuji
3. 12. 2013 23:10
Jana:to se mi nikdy nestalo ,zda se jakékoli těsto láme nebo praská,přidejte tuk....
3. 12. 2013 17:38
můžu se zeptat , já sem dělala to těsto dle Vás a nějak mě to nedrží u sebe pořád se láme a drolí nejde mě vyválet plát vždycky praskne co mám přidat ??6?
2. 12. 2013 21:54
dana:necukrovat! ozdobit, já je mám v chladu, stejné jak vánoční cukroví...
2. 12. 2013 20:36
chtěla jsem se zeptat jak uschovat perníčky při pokojový teplotě a nebo v chladu,a mají se cukrovat.děkujiotrokvolympii@seznam.cz
1. 12. 2013 21:14
Božena: To nevím, já to vážím v hrnečku, nebo si kupte balení 200g a lžíce spočítejte, ať to víte do budoucna.
1. 12. 2013 19:00
Dobrý den, vyzkouším Vaše perníčky. Chci se zeptat, kolik asi lžic
je 200 g medu
je 200 g medu
29. 11. 2013 20:48
Pavla: Tak to jsem moc ráda, že jste spokojená. Příště až je budete péci, budou jen lepší a lepší.Honem spočítat, jinak jich napočítáte málo .....
29. 11. 2013 20:22
Pernicky jsem pekla poprve v zivote a az na to ze mam kazdej jinej(jeden tlustci druhej tenci)tak se mi povedli.Nakonec je nemam ani spocitaneDekuji za recept
29. 11. 2013 20:11
renatica: Tak,tak.Peču tak na 160 až 170C. Možná, že mouku ani nebudete muset přidávat. Dnes jsem je také pekla. Přeji, ať se povedou. Marcella
29. 11. 2013 19:22
Marcella:děkuji moc,ano ano,.. nečekala jsem takovou konzistenci ted už v lednici hezky stuhlo,..zítra bych chtěla péct,.. takže asi tak hodinku předem vytáhnout aby se s tím dalo pracovat,hm? a péct na kolik stupnů a jak dlouho ,prosím??
29. 11. 2013 19:01
renatica: Nechte odležet třebe dva dny, pak znovu propracujte. Když bude řídké, přidejte hladkou mouku.
29. 11. 2013 16:22
Prosím vás moc o radu,. těsto jsem právě doděla a zdá se mi strašně řídké,přitom jsem přesně dodržela gramáž všech surovin. Co se mohlo stát?? propracovala jsem teda jen v ruce,že by to bylo málo? Prosím o rychlou odpověd dala jsem do folie a do ledničky.nevím co s tím
28. 11. 2013 12:10
Perníčky jsou luxusní:)měla jsem sedm plechů a před ozdobením hned jeden zmizel:)moooooc dobré.www.toprecepty.cz
27. 11. 2013 19:00
leny: Kakoo přidat můžete, když chcete perníčky tmavší.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 7 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 19 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 20 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Právě bylo uvařeno:
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 8 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 8 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 10 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 10 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 10 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 10 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 11 hodinami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 11 hodinami
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: Salonky byly původně luxusními bonbonky v salonech bohatých. Podle tohoto receptu si je připravíte i doma
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: nejlepsi pernicky jednoduche perníčky pečení perníčků vánoční perníky pečení vánočních perníčků pečení vánočních perníčků nejlepší recept na perníčky zdobení vánočních perníčků pernicky recept jak zdobit perníčky jednoduchy recept na pernicky perníky vánoční jednoduché zdobení perníčků vanocni recepty nejlepší perníčky recept vánočníperníčky vaření v konvektomatu recept na vanocku jednoduche testo na pernicky vánoční zdobení perníčků
Suroviny: mouka hladká, cukr, tuk 100%, soda jedlá, vejce, med, koření do perníku, vejce
Vánoční perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ43
59 názorů