Palermský králík
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 275 kJ / 1 022 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,36 g |
Tuky | 56,74 g |
Vláknina | 14,10 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 823 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 73,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Takto upravený králík je velmi jemný a dobrý.
Zdroj: Co chutná v Evropě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 2. 2009 09:27
vybusna - naprosto dokonalý komentář, nezapomněla jsi vůbec na nic
17. 2. 2009 23:14
hej hej presne...u nas su zajace vseobecne. nerozlisujeme kralik a zajac. obcas sa mozno niekde pouzije aj kralik, ale v nejako sa to nerozdeluje na polneho a domaceho. vsetko jedna kopa. az ked som sa vydala do ciech, tak som zistila, ze sa to tam deli a najviac som si tu vsimla tu, pretoze ked som raz napisala zajac..tak to som mala hned tolko odkazov v poste, ze odkial som ho mala...a ja som to nechapala.
17. 2. 2009 23:11
17. 2. 2009 23:02
vybusna, vypadá to úžasně a já bych se teda nežinýrovala a dala bych si pořádný kus! Kdysi jsem dělala zajíce, taky jsem měla pochybnosti, vím, že jsem ho měla v něčem naloženého, a pak jsem ho celou dobu podlévala dušenou mrkví v másle a byl tam snad jalovec a nějaké divoké koření a nemělo to chybu! Maso se rozplývalo na jazyku, po divočině ani známka. Skvělé to bylo, ale kde dnes vzít zajíce?(nemyslím králíka), vím, že moje rodina na Slovensku říká králíkovi "zajac" Takže, protože já vím, že tohle nikdy neochutnám, ale za odvahu a krásné foto ti rozhodně dávám plus!
17. 2. 2009 22:47
Jé, to je velmi podobný recept na naše každoroční štědrovečerní jídlo Zajíc načerno. Akorát se naloží do kořenové zeleniny a stejného kořeněného nálevu bez vína. Nálev se promixuje, přidá se maso, rozinky, mandle a ochutí povidly, které udělají omáčku černou. Chuť je sladkokyselá a podává se to s chlebem. Od té doby, co se zajíc těžko na vánoce shání, tak to děláme z králíka.
17. 2. 2009 22:20
vybusna, to jsi mi udělala velkou radost, že vám chutnalo! Bylo to takové napínavé a myslím, že i tebe to překvapilo, když jsi měla pochybnosti jaké že to bude. Nám to taky moc chutnalo, ale od té doby králíka ne a ne sehnat.
17. 2. 2009 21:28
z akeho kusa zvierata som robila tento recept poznate z tejto diskusiehttp://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=305&st...
recept je naozaj skvely, casto robievam toto jedlo (aby som si urobila reklamu )http://www.toprecepty.cz/recept/3089-kure-na-pomer... takze nas hrozienka a mandle v omacke nezaskocili a omajda bola tymi chutami vino, ocot, cukor, hrozienka harmonicka a prepojena. Maso som nedusila , ale piekla som ho v http://zasilkou.cz/shop/bravosky/bravoska-modra, s opekanim zhora a dala som nan na prvych 45 min. alobal.
za recept davam s cistym svedomim plusku a premyslam, ze nabuduce by som ho mozno skusila aj s nejakymi kuracimi stehnami.
recept je naozaj skvely, casto robievam toto jedlo (aby som si urobila reklamu )http://www.toprecepty.cz/recept/3089-kure-na-pomer... takze nas hrozienka a mandle v omacke nezaskocili a omajda bola tymi chutami vino, ocot, cukor, hrozienka harmonicka a prepojena. Maso som nedusila , ale piekla som ho v http://zasilkou.cz/shop/bravosky/bravoska-modra, s opekanim zhora a dala som nan na prvych 45 min. alobal.
za recept davam s cistym svedomim plusku a premyslam, ze nabuduce by som ho mozno skusila aj s nejakymi kuracimi stehnami.
17. 2. 2009 21:15
nevidím žádný komentář, jaké to bylo ?
16. 1. 2009 14:22
, to vypadá skvěle Jdu do Alberta pro králíka
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 18 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 21 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 23 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Právě bylo uvařeno:
Ošatkový chléb
DanaBl uvařila před 1 hodinou
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 9 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 10 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 12 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 12 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 12 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 12 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 13 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 14 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: babicovy dobroty recepty kralik bravoska recepty králík recepty babicovy recepty kralik recepty bravoska recepty z bravosky bravoska recenze top recepty kralik zajíc recepty bezkonkurenční babicovy dobroty recepty z králíka bravoska palermská omáčka recepty do bravosky nalev na zajice omáčka ke králíkovi babicovy dobroty recepty-králík bravoska zkušenosti recpty králik králík recept nalozeny zajic
Suroviny: králík, cibule, slanina, pepř, bobkový list, víno červené, ocet, cukr, rozinky, mandle sekané, sádlo, mouka hladká, sůl, pepř
Palermský králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR1R
9 názorů