Fermentovaný rybízový čaj
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Čaje si můžeme přisladit medem nebo troškou cukru.
Zdroj: kniha Ovocné a zeleninové nápoje
Hodně podobný recept tu má zizala, já ten svůj dělala trochu jinak, podle postupu v uvedené knize.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 8. 2013 07:33
PaCaOl: mám to stejné jako ty - kdykoliv jsem na zahradě, ráda k černému rybízu čichám - miluju jeho vůni i chuť.
Jen - tady se ta jeho charakteristická vůně fermentováním dost ztratí, setře, převládá vůně černého čaje.
Ale chutná opravdu moc dobře Snad ho někdo zkusí...?
Jen - tady se ta jeho charakteristická vůně fermentováním dost ztratí, setře, převládá vůně černého čaje.
Ale chutná opravdu moc dobře Snad ho někdo zkusí...?
15. 8. 2013 14:45
To bude krásně voňavý čajíkIvuš,díky za dobrý typ(tip?)I fotka vypadá moc hezky
15. 8. 2013 14:16
Mladé listy už asi letos nenatrhám tak příští rok,jinak miluji vůni černého rybízu, stačí se jen otřít o keřík, sušené s jahodovým a ostružinovým listím také voňavý čajík.
15. 8. 2013 14:00
srettka:Mne by zase zajímala Kamilko ta tvoje "frndmentace", to je zřejmě nějaký nový způsob úpravy, myslíš, že se mám pokusit ji hledat ve wikipedii?
15. 8. 2013 13:41
Zvlastni zpusob cajicku, tento zpusob neznam. O frndmentaci jsem slysela, jen jsem si nedovedla, co to je. Tohle bych ale kostla
15. 8. 2013 12:32
jů, Jani, díky za dobrou připomínku!
15. 8. 2013 12:29
Čajík bude určitě výborný, zdravý a voňavý, jen by neměl přijít do styku s kovem /lžička/ a scedit by se měl přes sítko z umělé hmoty. Jinak + 2. bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dalamánkové bagety
Přidáno před 3 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 6 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 7 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 23 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Christine uvařil před 32 minutami
Svíčková na smetaně
maja.pavlickova@centrum.cz uvařil před 1 hodinou
Závin z listového těsta se salámem a sýrem
Ivcatkoo uvařila před 1 hodinou
Kuřecí prsa s fenyklem na balsamicu
MarketaN uvařila před 2 hodinami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Navarojana uvařila před 3 hodinami
Lilková pomazánka s majonézou
Alicia8 uvařil před 3 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Leninka12 uvařil před 3 hodinami
Ledvinky dušené
czvlakan77 uvařila před 4 hodinami
Brokolice s Nivou
Marylka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak pěstovat fíkovníky? Na osluněných vyhřátých místech se jim bude dařit i u nás
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Jak poznat kvalitní burčák a nekupovat patoky šizené vodou? Vinař David Šťastný radí, čeho si všímat
Další recepty
Tématické fráze: fermentovaný maso fermentovaný čaj rybízový čaj rybízový pečený čaj rybízový sirup vařený peceny caj s rybizem rybizovy list pečený čaj rybízový fermentované ředkvičky fermentovaný sirup fermentovaný domácí čaj rybizovy caj jak pečený rybízový čaj pečený čaj rybizovy recept co jsou fermentované čaje? recept na rybizovy peceny caj jak se dela caj z listu cerneho rybizu fermentované čaje fermentovaný čaj recept vařený rybízový čaj
Suroviny: rybíz černý
Fermentovaný rybízový čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LGZ4
7 názorů