Syrečky v pivním těstíčku
Olomoucké tvarůžky s typickou výraznou vůní a pikantní chutí se dají připravit na mnoho způsobů. Při smažení se bohužel občas stává, že vytečou. Tomu můžeme předejít použitím pivního těstíčka, které při smažení nabyde a tvarůžky uzavře.
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 745 kJ / 178 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,96 g |
Tuky | 7,73 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 508 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 11,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 5. 2023 14:37
3. 10. 2016 14:43
Smažené tvarůžky jsou moc dobré. Vážně to nevyteče? Chtěla bych vyzkoušet
3. 3. 2014 14:36
No tak to je prasárna.. To si musím udělat, ale až nebude doma manžel ))
Ten by to nepřežil. Díky za nápad
Ten by to nepřežil. Díky za nápad
15. 10. 2011 13:26
Výborné!!!!
10. 10. 2009 10:13
Nádherná fotka!!! A recept mi unikl, takže si ho ukládám a těším se na vyzkoušení .
2. 2. 2009 21:23
ještě jsem nedělala, vyzkouším
2. 2. 2009 14:06
Jen chci upozornit, že tohle nejsou tvarůžky obalované v trojobalu, jak se o nich tady bavíte, ale jsou v pivním těstíčku a to pivní těstíčko je tam hodně důležité. Opravdu to někdy vyzkoušejte, je to moc dobré.
2. 2. 2009 13:43
Měla jsem obdobný zážitek s tvarůžkama ve friťáku, ale friťák jsem nevyhazovala, tak bohatá nejsem. Je fakt, že se to musí obalit víckrát, aby to nevyteklo, jako mi do toho friťáku
2. 2. 2009 12:39
Romadur je také zrající sýr - jako tvarůžky, ale podle mých zkušeností, je tvarohovější, než uzrálé "tvargle - nebo-li syrečky" Pokud chceme uzrálejší, necháme doma v nějaké "nádobě" dozrát, jak říkal můj táta, "až chodí červi", ale to je legrace, tak dlouho ne Na obalování se hodí takové - ty - akorát, to poznáte až koupíte a rozbalíte, pokud jsou měkké - tak uděláme např.pomazánku nebo něco jiného, ale ty "akorátky" jdou dobře obalit a potom je to "uňo-fuňo"
2. 2. 2009 12:36
Papričko, nevím proč kolegyně vyhodila friťák. A ty se neboj, jen to dvakrát obal v trojobalu a jak psala Jana - z každé strany kolečko salámu. Já ještě tvarůžky a vlastně všechny sýry, které chci smažit, dám po obalení tak na hoďku do mražáku...nevytečou...
2. 2. 2009 12:33
Syrečky-tvarůžky, podle mého stejný výrobek, jen se jim říká - viz sebena, jinak. Ale smažit ve friťáku to snad ne Zkuste na pánvičce A potom budete "mlaskat" pusenkou Ale na friťák opravdu zapomenout, jinak to dopadne jako říká paprika
2. 2. 2009 12:12
Já myslím, že office je název tvarůžky a lidově se jim říká syrečky. A katastrofický cénář mohu poskytnout (ne vlastní), ale kolegyně z práce je zkoušela dělat - slyšela jaká je to dobrota. Vyteklo jí to a musela to vyhodit i s friťákem. Kuchyň větrala několik dní a říkala, že to stále cítí. Asi to málo obalila. já jsem to jedla v restauraci a bylo to moc dobré, ale doma na to nemám odvahu. Bojím se o friťák.
2. 2. 2009 12:00
Já mám zato, že tvarůžky jsou více tvarohové, hlavně uprostřed a nezrajou tak dlouho jako syrečky. Ty jsou naopak měkké a zrají déle. Taky se v jiném tvaru říká "romadur", ale je to můj názor.
2. 2. 2009 11:13
Včera jsem zrovna dělala k obědu,na každé kolečko tvarůžku dám z obou stran -salám vysočinu,a obalím v trojobale ,navíc 2x ve vajíčku a strouhance. Smažit rychle a vyndat na papír.obrousek,pokud hlídáme,tak nevyteče
2. 2. 2009 10:33
U nás odkud pocházím se jim říka olomoucké tvarůžky a na druhé straně republiky, kde teď žiju se jim říka syrečky. Ale jinak název tvarůžky vznikl od toho, že se vyrábí z tvarohu. Dělala jsem je tolikrát a nikdy mi nevytekly, takže žáden katastroficky scenař ani neznam
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 2 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 4 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 6 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 17 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 19 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
IvanaMiskova uvařila před 7 minutami
Pikantní majonézová křidélka
radekhk uvařila před 14 minutami
Pórková polévka
Adela_Senti uvařila před 48 minutami
Vepřová játra na slanině
Martas6 uvařila před 56 minutami
Rebarborový koláč
tara23 uvařila před 1 hodinou
Nakládané řízky
Julia Oskerova uvařil před 1 hodinou
Vláčně tvarohová bábovka s kandovaným ovocem
sikorova4@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Ořechová bábovka
Jardam uvařil před 2 hodinami
Mrkvový salát s vejci
Petra Dvor. uvařila před 2 hodinami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Adela_Senti uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Jak začlenit syrovátku do našeho jídelníčku? Zdravá potravina vzniká při výrobě sýra a hodí se do smoothie i pečiva
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: pivní těstíčko na obalování pivní těstíčko tvarůžky v pivním těstíčku obalované syrečky tvarůžky v testicku obalované tvarůžky obalované olomoucké tvarůžky syrecky obalovany romadur olomoucké tvarůžky v těstíčku olomoucké tvarůžky v pivním těstíčku obalované olomoucké syrečky obalené syrečky smažené tvarůžky v těstíčku obalovaný syreček jak obalit sýr pivní těsto na obalování těstíčko na obalování olomoucké syrečky jak smažit tvarůžky aby nevytekly
Suroviny: sýr tvarůžky kulaté, pivo světlé, mouka hladká, vejce, sůl, mléko, šunka, olej, cibule
Syrečky v pivním těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWwY
16 názorů