Jablečný rosol (z padaných jablek)
Rosol se dá připravit i z mírně nezralých nebo z ne zrovna výstavních jablek, či dokonce i jen ze slupek a jádřinců. Výborný je třeba k aromatickým sýrům. Jeho jemná chuť a vůně vás zahřeje a připomene krásné chvíle strávené v přírodě."
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Přecezená šťáva je téměř bezbarvá, zahušťováním tmavne do barvy lesního medu. Na chlebu s máslem vypadá rosol perfektně a taky výborně chutná.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 9. 2018 18:23
20. 9. 2018 09:49
Rosol mám vždycky takový tmavý, i když ta původní vykapaná šťáva je zelená. Ale když ho dáš na chleba s máslem, je vidět, že je hodně průhledný a je to moc pěkné (krom toho, že je to i velice chutné).
20. 9. 2018 08:45
19. 10. 2013 23:03
19. 10. 2013 07:39
Čím více pektinů ovoce má, tím lépe nám daný džem zhoustne.
Obecně platí, že čím je ovoce zralejší, tím obsahuje pektinů méně a naopak. (Tady je využití těch nedozrálých jablíček... )
Mezi ovoce s vysokým podílem pektinů patří citrusové plody, jablka, rybíz.
A na stránkách Co nového na kopci...je dokonce i recept na výrobu domácího pektinu do zásoby (pokud by to někoho zajímalo )
http://conovehonakopci.cz/?p=6657
18. 10. 2013 10:37
18. 10. 2013 07:05
Recept mám odněkud opsaný už aspoň 20 let, používala jsem ho na zpracování padanek - nedozrálých nebo s červíkem......na cezení šťávy jsem měla plátěnou tašku - obsah hrnce jsme do ní vlili, tašku pověsili za uši a šťávu nechali odkapat přes noc.
Je to vlastně podobný postup výroby jako u pampeliškového medu.
17. 10. 2013 12:25
17. 10. 2013 12:22
17. 10. 2013 11:49
17. 10. 2013 10:05
Odpařím asi o necelou polovinu (poznáš podle barvy - bude tmavnout do rudohněda), přidám cukr a ještě vařím. Kápnutím na studený talířek zkouším, jak rosol tuhne.
Dělala jsem ho mockrát, ale v posledních letech ne - pozapomněla jsem na něj.
17. 10. 2013 09:48
17. 10. 2013 09:18
17. 10. 2013 09:16
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 18 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 21 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 22 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Právě bylo uvařeno:
Ošatkový chléb
DanaBl uvařila před 1 hodinou
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 9 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 10 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 11 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 12 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 12 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 12 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 14 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Další recepty
Tématické fráze: jablečný rosol letní jablka zpracování zpracování jablek rosol z jablek jak zpracovat jablka zpracování letních jablek padaná jablka jak vyrobit přírodní pektin jablečný pektin výroba jak zpracovat padana jablka citronový pektin padaná jablka zpracování jablečny pektin domácí pektin zpracování jablek recepty domácí zpracování jablek výroba domácího pektinu jablka zpracování jablečný rosol recept padane jablka
Jablečný rosol (z padaných jablek)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qoyR
14 názorů