Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA
Milujete chuť uzeného masa, ryb nebo sýrů? Stačí vybrat kvalitní suroviny, dodržet návod pro jejich přípravu a naučit se správně ovládat udírnu. Chcete se do tohoto krásného a kouřem vonícího koníčku také pustit?
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Nebudete věřit, co ta lokomotiva dokáže. Opravdu super, kdo neochutnal, neuvěří. Dělám to už tři roky, každý měsíc a tu udírnu jsem kupovat v té době za 1800 Kč.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 9. 2017 12:07
28. 5. 2014 00:45
28. 5. 2014 00:42
18. 12. 2013 14:27
18. 12. 2013 13:59
Nemusíš se omlouvat,jen nevěřím že udíš hruškou ,bez nakládání a ještě nandáš maso nasebe.Aby to bylo dobré
18. 12. 2013 11:26
18. 12. 2013 11:25
Pavol:
18. 12. 2013 10:48
18. 12. 2013 09:50
Kvalita udeného mäsa závisí od pácu (lák)v ktorom sa pripravuje mäso pred udením.www.toprecepty.cz
18. 12. 2013 09:42
Spôsob udenie mäsa sa rozdeľuje na krátkodobé konzervovanie a na dlhodobé konzervovanie. Správna metóde a kvalitná bez tlakového udenia je taká že mäso po dozretí 24-30 hod v miestnosti 0-5 stupňov
sa nasolí takmer 1mm vrstvou soli a uloží do dreveného koryta alebo
antikorovej nádoby. Po dvoch dňoch ležania v chlade sa uvarí nálev.
Skladá sa zo soli, korenia (viac druhov) a rasci a mletého cesnaku.
Vychladený nálev musí byť príjemný a korenistý na chuť. Celé mäso
by sa malo zaliať týmto nálevom na dobu 1-2 týždne. Teplota udiaceho dymu by nemal byť viac ako 10 stupňov. POčet dní udenia závisí od hrúbky mäsa. Posledný deň udenia nastáva takzvané sušenie
dymom kde teplota môže byť už i viac stupňov. Ľudovo sme tomu hovorili osmahnutie ohňom. Takto upravené mäso sa môže skladovať zavesené na špagáte aj 6 mesiacov pri teplote do 10 stupňov.Takto ide robiť šunku, rebrá slaninu, klobásy, tlačenku bôčik. www.toprecepty.czwww.toprecepty.cz
magdalenka:
17. 12. 2013 23:00
17. 12. 2013 20:27
17. 12. 2013 20:06
No, když mu to kamarádi ..... (jedí), tak proč ne
17. 12. 2013 19:18
17. 12. 2013 18:30
tejaja:
tejaja:
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 5 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 11 hodinami
Klobásy
Přidáno před 16 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 17 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 7 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 7 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 8 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 8 hodinami
Bezlepková rychlá pizza
LenkaMH uvařila před 8 hodinami
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 9 hodinami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 10 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 10 hodinami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 10 hodinami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma uzení masa: Jak nakládat do soli a jak dlouho maso udit
Vyzkoušeli jsme sušenky z Popeyes: Jedna domácí vyjde na pouhé 4 Kč. Jsou vláčné a nadýchané a chutnají lépe než originál
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: uzeni bučku domaci uzeny bucek jak naložit bůček na uzení naložení bůčku na uzení uzený bůček recept na domácí uzený bůček doba uzení bůčku gril lokomotiva diskuze uzení masa v domácích udírnách uzený bůček recept udíme buček bucek na uzeni domácí udírny a uzení uzeni v lokomotyve uzený buček recepty jak vyudit bůček grilování v lokomotivě uzení masa diskuze lák na uzený bůček jak se udí buček
Suroviny: bůček vepřový, sůl
Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9B2x
22 názorů