Moravský vrabec
Recept ještě nebyl hodnocenMoravský vrabec je klasika restauračních hotovek. Ať je se zelím nebo s dušeným špenátem, vždy by měl mít typickou chuť, kterou mu dává tučnější vepřové maso, česnek,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 361 kJ / 325 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 29,70 g |
– nasycené | 7,73 g |
– nenasycené | 15,65 g |
–– mononenasycené | 12,77 g |
–– polynenasycené | 2,88 g |
––– omega 3 | 0,13 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 46 mg |
Sodík | 59 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Moravský vrabec je klasika restauračních hotovek. Ať je se zelím nebo s dušeným špenátem, vždy by měl mít typickou chuť, kterou mu dává tučnější vepřové maso, česnek,…
Dobře upečený šťavnatý bůček je syté jídlo. Klasika, která v zimě potěší chuťové buňky a uspokojí i hodně hladového strávníka. Skvěle chutná i v létě, za studena, na…
Původ názvu tohoto receptu je třeba hledat v původu sýra, který se právě do těchto řízků "holanďanů" přidává. Je to gouda nebo eidam, které dodají tomuto řízku…
Bůček umeleme a zalijeme mlékem tak, aby maso bylo potopené. Promícháme a uložíme na noc do lednice.Druhý den slijeme přebytečné mléko, které se nevsáklo a přidáme sůl,…
Segedínský guláš je typická ukázka chuťově skvělého a přitom jednoduchého jídla z jednoho hrnce. Nejlépe chutná druhý, až třetí den, kdy se propojí chuť měkkého masa a…
Zbyl vám po víkendovém obědu kus pečeného masa a lámete si hlavu, jak ho zužitkovat? Doplňte ho cibulí, hořčicí a kečupem, vytvoříte tak lahodnou pomazánku, která chutná…
Pečený vepřový bůček patří k české klasice. Tento je pečený na cibuli a česneku, která mu dodá tu správnou českou chuť. Takto upravený zachutná hlavně mužům. Můžeme ho…
Výpečky patří mezi největší klasiku českých hospod a jídelen. Hotovka, kterou si můžete vychutnat s houskovým či bramborovým knedlíkem, se zelím nebo špenátem. Připravte…
Máte doma udírnu a chcete vyzkoušet něco jiného, než klobásky a uzené maso? Vyzkoušejte domácí párky - pochutnáte si a budete mít jistotu, že víte, co jíte. Párky…
Pomazánka ze zbytků masa, pro které byste neměli jiné využití. Pomazánkou pohostíte rodinnou sešlost, zpestříte večírek s přáteli, nebo si jí dáte jen tak s kyselou…
Pokud máte doma krásný kousek bůčku, rozhodně musíte vyzkoušet náš recept na bezkonkurenční bůček s česnekem a paprikou. Lze ho servírovat jen tak s chlebem k večeři,…
Bůček je sám o sobě velmi lahodný kus vepřového, které nepotřebuje výrazné dochucení. Upečte ho jen se solí a kmínem, nechte vyniknout čistou chuť masa. Vypečenou šťávu…
Dříve byl prejt výhradně zabíjačkovou záležitostí, dnes jsou ale všechny potřebné přísady běžně dostupné, takže si ho můžete připravit kdykoli na něj dostanete chuť.…
Dokřupava vypečené a šťavnaté plátky bůčku byly předem naložené v pivní marinádě s česnekem, citronovou šťávou a bylinkami. Jako příloha se k nim výborně hodí grilovaná…
Příprava masa v hliníkové lorně je originálním způsobem jak připravit pokrm na grilu. Maso z jednoho pekáče tak bude měkké, lehce zauzené a krásně vonět kouřem. Jako…
Opláchnutý, kostí zbavený bůček nakrájíme na stejnoměrné kousky (6 kousků na porci). Maso osolíme, opepříme, promícháme s oloupanou, na větší kousky nakrájenou cibulí a…
Maso a slaninu nakrájíme na kostičky, klobásy na kolečka.Vše smícháme (kromě cibule a smetany). Necháme uležet minimálně 2 hodiny (nejlépe ale přes noc).Masovou směs…
Hledáte nápad, jak připravit ten pěkný bůček, co se na vás smál z vitríny v obchodě? Pak ho zkuste pěkně naložit do bylinek a pomalu upéct. Věřte, že s tímhle receptem…
Kvalitní domácí klobásky, které zaslouží vaši pozornost. Vlastní receptura a pečlivě vybrané suroviny zaručují, že každá klobáska je skvělá a jedinečná. Jejich výroba je…
Bůček dáme do pekáče, posypeme solí a kořením, podlijeme trochou vody a dáme péci pod poklicí. Pečeme 30 min na 200°C, pak snížíme na 150°C a pečeme dalších 30 min…
Připravte si k obědu pečený bůček ochucený kmínem a česnekem, který upečete v jednom pekáčku spolu s brambory ovoněnými uzenou paprikou. Jídlo můžete ještě vylepšit…
Máte rádi pikantní směsi na topinky? Zavařte tuto ďábelskou směs z papriky, rajčat, česneku, feferonky a vepřového bůčku a budete mít pomazánku vhodnou na rychlou večeři…
Naložený prorostlý vepřový bůček zkřehne a přitom zůstane šťavnatý. Není to vůbec dietní, ale na dietu určitě nebudete při grilování myslet. Výborné, skvěle ochucené…
Plátky bůčku naklepeme osolíme a opepříme.Dáme do misky a dáme do lednice odležet já ho nechala dva dny.Potom klasicky obalíme v hladké mouce,rozšlehaném vejci a obalíme…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Jak na kapří vnitřnosti? Jikry a mlíčí můžete nakládat i smažit, rybář Lacina ve videu prozrazuje své tipy
Potraviny, které máte za prošlé, můžete jíst. Stačí si zapamatovat, jaké datum na etiketě je důležité
Tesco spouští naostro svůj Online Club, zákazníkům nabídne slevu na nákupy a další benefity