Vepřové maso v lorně
Příprava masa v hliníkové lorně je originálním způsobem jak připravit pokrm na grilu. Maso z jednoho pekáče tak bude měkké, lehce zauzené a krásně vonět kouřem. Jako skvělá příloha poslouží čerstvý chléb.
Suroviny pro 1
1
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 7. 2015 15:08
spagetka: na třetí fotce je lorna na ohni - grilovali jsme venku.
Jinak z diskuzí o lorně vím, že přepravkám na maso se správně říká lodna, ale nêkde opravdu i lorna
O existenci téhle lorny jsem se dověděla od zizaly
Jinak z diskuzí o lorně vím, že přepravkám na maso se správně říká lodna, ale nêkde opravdu i lorna
O existenci téhle lorny jsem se dověděla od zizaly
19. 7. 2015 10:59
maris: u nás na Teplicku se na 100% říká “lorna“ lodnu neznám vůbec.Na jatkách jsem se občas jako študák pohyboval, takže od té doby to vím Ale znáš to, spousta slov je kraj od kraje odlišná.Hlavně,že si rozumíme
To na východním Slovensku mluví pomalu každá vesnice jinak
To na východním Slovensku mluví pomalu každá vesnice jinak
19. 7. 2015 10:33
jarda Kadic: já si ale myslím, že přepravka na maso je lodna
Jinak - lorna - je pro mě taky neznámá, člověk se pořád učí
Jinak - lorna - je pro mě taky neznámá, člověk se pořád učí
19. 7. 2015 10:31
spagetka: co já se tady na stará kolena ještě nedozvím
19. 7. 2015 10:28
jarda Kadic: já to musela vyguglit
http://www.fierypot.cz/products/smaltovana-ohniva-...
http://www.fierypot.cz/products/smaltovana-ohniva-...
19. 7. 2015 10:22
hosta: přepravce na maso (i hliníkové ) se taky říká lorna, tenhle “pekáč“ s komínem je pro mě novinka
19. 7. 2015 08:59
Tohle taky můžu. Takhle peču v troubě ve sporáku a pečlivě přikládám dřevem, venku na přímém ohni to musí být ještě větší paráda. Taky jsem si dosud myslela, že lorny jsou plastové přepravky na maso - a ejhle, vlasně velké pekáče s kouřovodem
19. 7. 2015 08:52
Holt nejsem tak chytrá, abych věděla, co je to lorna, leč díky strejdovi gugllikovi, už vím.
Ivo, to je to, co máš na poslední fotce?
Jo jinak určitě se sbíhaj sliny, to teda ano
Ivo, to je to, co máš na poslední fotce?
Jo jinak určitě se sbíhaj sliny, to teda ano
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dalamánkové bagety
Přidáno před 2 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 4 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 6 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 22 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Svíčková na smetaně
maja.pavlickova@centrum.cz uvařil před 21 minutami
Závin z listového těsta se salámem a sýrem
Ivcatkoo uvařila před 41 minutami
Kuřecí prsa s fenyklem na balsamicu
MarketaN uvařila před 1 hodinou
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Navarojana uvařila před 2 hodinami
Lilková pomazánka s majonézou
Alicia8 uvařil před 2 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Leninka12 uvařil před 2 hodinami
Ledvinky dušené
czvlakan77 uvařila před 3 hodinami
Brokolice s Nivou
Marylka uvařila před 3 hodinami
Kuře na rýži
limosek uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: lodna na maso maso v lodne hliníková lodna na maso maso na lodně maso v lorně na ohni hliníková lodna lodna grilovací lorna vaření v lorne pečené maso v lodne lodna recept recept na lodnu recept na veprove maso peceni masa v lorne pecene maso v lorne maso v lorně-recept maso na lodnu vepřové maso v lodně lodna recepty lorna na grilovani
Suroviny: koleno vepřové, bůček vepřový, plecko, krkovice vepřová, cuketa, česnek, cibule, sůl, pepř, koření, sádlo
Vepřové maso v lorně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5gg8
8 názorů