Vepřové maso ve vlastní šťávě
Do zásoby na zimu nebo třeba i s sebou na letní dovolenou. Zavařené maso můžeme využít na mnoho způsobů při různých příležitostech. Nejprve jej s kořením uvaříme v pomalém hrnci a poté, ve sklenicích, zavaříme.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 44 293 kJ / 10 586 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 516,28 g |
Tuky | 942,50 g |
Vláknina | 4,35 g |
Cholesterol | 1,73 g |
Sodík | 14,98 g |
Sůl | 35,25 g |
Sacharidy | 7,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od kamarádky, upravila jsem si ho pro pomalý hrnec, všechny lžičky i lžíce jsou odměřovány zarovnané.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 1. 2022 14:47
Než jsem to dal do sklenic, tak se to sež... snědlo.
31. 10. 2020 15:10
Anna Kocikova: Pravda,kůže bejt nemusí a taky jsou vepřovky moc dobrý,přidávám i nedrcený kmín a je to fakt žůžo..
11. 12. 2016 10:01
Josef : ano, i tak se dá
V Poznámce píšeu, že děláváme z "dietnějšího", hodně masitého bůčku, který byl ale tentokrát tučnější....přesto není sklenice opravdu tak plná sádla, jak to na fotce vypadá. Hned jak budeme vařit znovu, vyfotím nějakou lepší., aby to tak neklamalo.
V Poznámce píšeu, že děláváme z "dietnějšího", hodně masitého bůčku, který byl ale tentokrát tučnější....přesto není sklenice opravdu tak plná sádla, jak to na fotce vypadá. Hned jak budeme vařit znovu, vyfotím nějakou lepší., aby to tak neklamalo.
11. 12. 2016 08:51
no neviem,zda se mi to dost mastne ale ja osobne,koupím,buček,plecko,na spodek sklenice dam kousek bučku s kožou posolím a dál vrstvím pleckom,které postupne jako dávam solím a na konec za PL čistej vody a zadelam víčkem .Dam sklenice do zavarovacího hrnce a zalijem vodou až nad víčka .Dve hodiny varím na 100 stupnu.Necham vychladnout. Takto to delali moji rodiče a starí rodiče a nemá to chybu.
9. 12. 2016 14:15
Ivi,uvařeno a ve sklenkách dva dny po sobě zavařenoZavařila jsem jen 4 sklenky,zbytek se postupně konzumuje a odhaduji,že v neděli už nebude Neměla jsem pragandu a kůže,ale i tak je tato vepřovka moc dobráDěkuji Ti za další verzi na chutné domácí vepřové maso,kde vím,co jím
27. 7. 2016 07:29
pavel adam: v případě všech hrnců rychlých doporučím vařit v tomto hrnci. Mírným varem, určitě 2 hodiny.
Pomalý hrnec je výborný v tom, že ho zapnu a celou dobu nemusím hlídat, míchat, nic....můžu dělat jinou práci, nemusím myslet na to, že mi někde něco vaří.....
Pomalý hrnec je výborný v tom, že ho zapnu a celou dobu nemusím hlídat, míchat, nic....můžu dělat jinou práci, nemusím myslet na to, že mi někde něco vaří.....
26. 7. 2016 21:10
cathleen: hm!? co dělat, když mám všechny hrnce rychlé!!!
19. 7. 2016 15:33
15. 7. 2016 18:59
martinice: předem vařené a teprve potom zavařené maso nám přijde chutnější a vařím ho v PH, protože ho mám a ráda ho nechávám pracovat
15. 7. 2016 15:02
Vlasta Dostálová: nemusíš mít PH,přečti si můj příspěvek.
15. 7. 2016 15:00
Proč,mám maso vařit na plotně nebo v PH ,léta zavařuji maso syrové,nakrájím na libovolné kousky dám do sklenic kdo chce proloží česnekem a dopolovičky zaleji osolenou vodou ,sterilizuji 2 hod. na 100stp. takto už léta zavářím a vydrží dlouho ,nemusí být v ledničce,mám jen ve špajzu.
15. 7. 2016 09:42
Vlasta Dostálová: není to jediný recpet na tzv."vepřovou konzervu" tady - ostatní jsou vařené na plotně.
Pokud budeš chtít zkusit tento recept, mělo by být uvařeno za 2-2,5 hodiny pomalým varem na plotně, ale budeš muset míchat.
V pomalém hrnci se nic nepřipálí, vaří se to opravdu pomaličku a na poměrně nízkou teplotu, starat se o to netřeba
Pokud budeš chtít zkusit tento recept, mělo by být uvařeno za 2-2,5 hodiny pomalým varem na plotně, ale budeš muset míchat.
V pomalém hrnci se nic nepřipálí, vaří se to opravdu pomaličku a na poměrně nízkou teplotu, starat se o to netřeba
15. 7. 2016 08:40
Vlasta Dostálová: cokoli co se dělá v pomalém hrnci, lze vařit v běžném hrnci na plotně, pouze přizpůsobit dobu vaření. Sama autorka v poznámce píše, odkud má recept a že si jej přizpůsobila PH
15. 7. 2016 08:24
Až na to, že nemám pomalý hrnec.
14. 7. 2016 19:03
Dobrý nápad
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 12 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 14 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 39 minutami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 53 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 1 hodinou
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 1 hodinou
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 1 hodinou
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 1 hodinou
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 1 hodinou
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 4 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 4 hodinami
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej
Retro okénko: Vzpomínáte na lančmít? I dnes se vyrábí podle norem z roku 1989. Víme, kde ho sehnat a kolik za něj zaplatíte
Další recepty
Tématické fráze: vepřové maso na šťávě veprove ve vlastni stave recept veprove ve vlastni stave vepřové maso na šťávě recepty maso ve vlastní šťávě maso na šťávě maso na štávě recept vepřové ve vlastní šťávě recepty vepřové na šťávě recept na veprove ve vlastni stave vepřové maso v pomalém hrnci vepřové maso na šťávě recept domácí vepřové ve vlastní šťávě vepřové kostky na šťávě vepřové ve vlastní šťávě - recepty domaci maso ve vlastni stave maso ve vlastni stave recept veprovy ve vlastni stave vepřové kostky ve vlastní šťávě recepty z vepřového masa ve vlastni stave
Suroviny: bůček bez kosti, kůže vepřová, voda, vegeta, kmín drcený, praganda, sůl
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0QY
15 názorů