Vepřové maso v lorně
Příprava masa v hliníkové lorně je originálním způsobem jak připravit pokrm na grilu. Maso z jednoho pekáče tak bude měkké, lehce zauzené a krásně vonět kouřem. Jako skvělá příloha poslouží čerstvý chléb.
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 7. 2015 15:08
spagetka: na třetí fotce je lorna na ohni - grilovali jsme venku.
Jinak z diskuzí o lorně vím, že přepravkám na maso se správně říká lodna, ale nêkde opravdu i lorna
O existenci téhle lorny jsem se dověděla od zizaly
Jinak z diskuzí o lorně vím, že přepravkám na maso se správně říká lodna, ale nêkde opravdu i lorna
O existenci téhle lorny jsem se dověděla od zizaly
19. 7. 2015 10:59
maris: u nás na Teplicku se na 100% říká “lorna“ lodnu neznám vůbec.Na jatkách jsem se občas jako študák pohyboval, takže od té doby to vím Ale znáš to, spousta slov je kraj od kraje odlišná.Hlavně,že si rozumíme
To na východním Slovensku mluví pomalu každá vesnice jinak
To na východním Slovensku mluví pomalu každá vesnice jinak
19. 7. 2015 10:33
jarda Kadic: já si ale myslím, že přepravka na maso je lodna
Jinak - lorna - je pro mě taky neznámá, člověk se pořád učí
Jinak - lorna - je pro mě taky neznámá, člověk se pořád učí
19. 7. 2015 10:31
spagetka: co já se tady na stará kolena ještě nedozvím
19. 7. 2015 10:28
jarda Kadic: já to musela vyguglit
http://www.fierypot.cz/products/smaltovana-ohniva-...
http://www.fierypot.cz/products/smaltovana-ohniva-...
19. 7. 2015 10:22
hosta: přepravce na maso (i hliníkové ) se taky říká lorna, tenhle “pekáč“ s komínem je pro mě novinka
19. 7. 2015 08:59
Tohle taky můžu. Takhle peču v troubě ve sporáku a pečlivě přikládám dřevem, venku na přímém ohni to musí být ještě větší paráda. Taky jsem si dosud myslela, že lorny jsou plastové přepravky na maso - a ejhle, vlasně velké pekáče s kouřovodem
19. 7. 2015 08:52
Holt nejsem tak chytrá, abych věděla, co je to lorna, leč díky strejdovi gugllikovi, už vím.
Ivo, to je to, co máš na poslední fotce?
Jo jinak určitě se sbíhaj sliny, to teda ano
Ivo, to je to, co máš na poslední fotce?
Jo jinak určitě se sbíhaj sliny, to teda ano
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí nachos
Lucie1001 uvařil před 1 hodinou
Sachr dort z jablek
Vladka321 uvařil před 1 hodinou
Větrníkový dort
Sabora1 uvařila před 1 hodinou
Tvarohovo-borůvkové knedlíky
st3la uvařil před 1 hodinou
Bramborová kaše (klasika)
mnami uvařila před 1 hodinou
Moje špagety
Renata.K. uvařil před 2 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
VaclavKo uvařila před 3 hodinami
Pizza z domácí pekárny
Janasmo uvařila před 4 hodinami
Churros s čokoládou (Čuros)
pookie18 uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: lodna na maso maso v lodne hliníková lodna na maso maso na lodně maso v lorně na ohni hliníková lodna lodna grilovací lorna vaření v lorne pečené maso v lodne lodna recept recept na lodnu recept na veprove maso peceni masa v lorne pecene maso v lorne maso v lorně-recept maso na lodnu vepřové maso v lodně lodna recepty lorna na grilovani
Suroviny: koleno vepřové, bůček vepřový, plecko, krkovice vepřová, cuketa, česnek, cibule, sůl, pepř, koření, sádlo
Vepřové maso v lorně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5gg8
8 názorů