Farářská polévka / zeleninová s vaječnými nočky
Recept ještě nebyl hodnocenNa másle osmažíme směs očištěné a na kousky pokrájené zeleniny. Výběr je na naší chuti, od kořenové zeleniny, přes kousek brokolice či květáku, pórek, kapustičky,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 188 kJ / 284 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 140 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Na másle osmažíme směs očištěné a na kousky pokrájené zeleniny. Výběr je na naší chuti, od kořenové zeleniny, přes kousek brokolice či květáku, pórek, kapustičky,…
Rychlé občerstvení si získává stále větší oblibu, zvláště mezi mladými lidmi. Pokud si stripsy zhotovíte doma, máte jistotu o jejich čerstvosti. Jistě se tyto smažené…
Kuřecí maso na kari je rychlé jídlo, které většinou chutná všem. Mírně pikantní díky koření, zjemněné smetanou a podávané nejčastěji s rýží. Recept na rychlé kuře na…
Milovníci hermelínu jistě zpozorní. Chuťovka k filmu nebo na venkovní piknik pouze z hermelínu a koření. Kousky plísňového sýru posypte oblíbeným kořením a nechte upéct…
Křupavé a jednoduše geniální, takové jsou sýrové tyčinky podle našeho receptu. Jednoduché party tyčinky ze 3 surovin si nejlépe vychutnáte k vínu nebo pivu, ale pozor -…
Jednoduchý, rychlý a chutný oběd, který zahřeje i zasytí. Přesně takový je tento recept na těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou. Základní recepturu můžete…
Vietnamskou pollévku Pho Bo znáte z vietnamských bufetů a restaurací. Její vymazlenou verzi zvládnete i doma, musíte ale počítat s delším časem na vytvoření dobrého…
Sklizeň jablek je typickým znakem podzimu. Pokud máte letos velkou úrodu, zúročte ji a připravte tento jednoduchý jablečný koláč, ve kterém suroviny jednoduše skládáte…
Patříte mezi milovníky jídla z jednoho pekáčku? Tento recept je jednoduchý i pro začátečníky. Na nakrájené brambory navrstvíme kuřecí maso a vše společně pečeme v troubě…
Vepřová krkovice je chutné a šťavnaté maso, které lze upravit všemi možnými způsoby a vždy si na ní pochutnáte. Sama o sobě je krkovička plná chuti, a proto nepotřebuje…
Vyzkoušejte vynikající roládu z několika málo surovin, která dokonale provoní domov a skvěle chutná. Dá se použít jako hlavní jídlo i jako chuťovka na obložené mísy.…
Šťavnatá kuřecí roláda, kterou naplníte podle chuti. Můžete přidat i žampiony, olivy, nebo párek. Skvěle se hodí jako víkendový oběd. Podáváme s vařeným bramborem, nebo…
Maso omýt a osušit, slaninu a šunku nakrájet na obdélníčky. Do masa udělat podélné zářezy, cca 1,5 cm hluboké, vzdáleněji od sebe. Do zářezu vložit slaninu a šunku a…
Maso omyju, osuším, naklepu, nakrájím na nudličky a vložím do rozpáleného oleje a opékám do vysmahnutí. Já osobně teprve solím a přidávám koření než maso vyjmu do jiné…
Tato příprava kuřecího masa je jednou z nejjednodušších. Snadno jí zvládne i začátečník. Použitím různých druhů mražené zeleniny dostaneme pokaždé jiný pokrm. Je jisté,…
Máte-li po ruce kousek kvalitního hovězího pupku, připravte si dokonalý flank steak. Základní recept je velmi rychlý a jednoduchý. Abychom výtečnou chuť masa nepřebili,…
Korma, či kórma je typické indické jídlo. Zabydlelo se v Turecku a našlo cestu i do našich kuchyní. Dostane vás svou lahodnou smetanovou a zároveň kořeněnou chutí.…
Maso a zeleninu nakrájíme na větší kousky a dáme do mísy.Přidáme našprtaný česnek a všechny ostatní suroviny, dobře promícháme a vše dáme do předem připravené pečící…
Cacarka neboli zelnice skleněnka je klasická polévka z Vysočiny, jak ji vařily naše babičky. Základní suroviny, jednoduchý postup. Ani po letech není potřeba ji…
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, okořeníme. Formu na bábovku vyložíme papírem na pečení a vrstvíme postupně nejdřív masem, nastrouhaným sýrem, plátky salámu, zalijeme…
Omytá kuřecí stehna lehce pokapeme citronem, osolíme, opepříme a necháme je v chladu na chvíli odležet.Mezitím na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme…
Všechny ingredience se nakrájí, vloží do pekáče, přidá se sůl, pepř, koření na špíz, nebo dle chuti.Vše se promíchá, podlije vodou a dá se péct do trouby.
Nejdřív jsem uvařila brokolici, asi jen tak minutku ve vroucí slané vodě a rozmačkala vidličkou ty hlavičky, měla jsem už brokolici trošku starší, takže jsem košťály…
Pokud potřebujete velmi rychle uvařit a nemáte v zásobách mnoho surovin, můžete vyzkoušet tuto snadnou sýrovou omáčku. Místo taveného sýra lze použít i jiné druhy sýra.…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Šéfkuchař radí: Jak si doma připravit dokonalý Caesar salát a jak se nenechat napálit v restauraci? Tohle si hlídejte!
Roman z Peče celá země nečekal, že ještě v soutěži bude: Jen jsem nechtěl vypadnout v prvním kole, říká
Na povrchu křupavé, uvnitř lehce propečené: Panini jsou skvělé nejen na svačiny. Poradíme, čím je naplnit, abyste si pochutnali