Jednoduchá "svíčková " z papiňáku
Recept ještě nebyl hodnocenNěkdy je potřeba připravit výborný oběd co nejdříve. Pak mnoho z nás rádo sáhne po tlakovém hrnci a uvaří jídlo v něm. Přesně takto připravíme i hovězí maso ve smetanové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 230 kJ / 55 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,60 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,14 g |
– nenasycené | 0,36 g |
–– mononenasycené | 0,24 g |
–– polynenasycené | 0,12 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 8,00 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Někdy je potřeba připravit výborný oběd co nejdříve. Pak mnoho z nás rádo sáhne po tlakovém hrnci a uvaří jídlo v něm. Přesně takto připravíme i hovězí maso ve smetanové…
Polévkové koření je jeden ze základů dobré polévky. Můžete použít kupované, ale proč si neudělat domácí? Takové, které bude voňavé, z čerstvých surovin a v poměru, který…
Libové vepřové maso odblaníme, prošpikujeme, osolíme, opepříme a celé potřeme olejem. Pak jej dáme na chvíli do chladu a připravíme ostatní suroviny.Očistíme kořenovou…
Při vaření se rychle nashromáždí spousta odřezků. Pokud nemáte v úmyslu přidat je hned do vývaru, domácí bujón je skvělou možností, jak podpořit chuť jídla a…
Hovězí maso opláchneme ve studené vodě a dáme do většího hrnce (5 l a více). Zalijeme studenou vodou tak, aby bylo ponořeno a voda nad masem byla cca 3-4 cm.Takto vaříme…
Slepici opláchneme a rozporcujeme ji na jednotlivé díly (křídla, stehna, prsa, krk). Zeleninu též očistíme a opláchneme.Do hrnce se studenou vodou vložíme skelet slepice…
Na lžíci másla lehce osmahneme nakrájenou kořenovou zeleninu, zalijeme vývarem, přivedeme k varu, vložíme růžičky květáku a přisypeme quinoa.Vaříme do změknutí, nejméně…
Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kostky. Naťovou cibulku nakrájíme na větší kousky. Líčka dobře očistíme (zejména blanky) a zlehka obalíme v hladké mouce. V…
Celer + mrkev + kořen petržele nakrájíme na kostičky a vaříme do poloměka. Papriky + cibuli + okurky nakrájíme také na kostičky přidáme hrášek a spaříme vývarem. …
Do Veľkého hrnca vložíme kuchynsky upravenú sliepku, sadlo, droby, hrabáky, zalejeme studenou vodou, osolíme a privedieme do varu. Varíme pomalým, sotva znateľným varom …
Suroviny a postup jsou přizpůsobeny možnostem našich vážených přátel a čtenářů. Trochu teorie neuškodí. Toto je základ všech hnědých omáček. Nemusíte pro domácí použití…
Bažantí stehýnka pečlivě odblaníme a zbavíme nežádoucích kousků popř. tuku a zbytků opeření.Omyjeme, naskládáme do mísy, osolíme, zalijeme olivovým olejem a necháme…
Hovězí oháňka vyžaduje dlouhou přípravu, ale za dostatek času se odmění skvělou chutí. Připravíme ji na slanině s červeným vínem a kořenovou zeleninou. Recept je…
Kosti dáme do studené vody a pomalu vaříme, vývar přecedíme, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu. Do mísy si vlijeme mléko, přidáme vejce, špetku soli a…
Mäso pokrájame na kocky, koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame tiež na kocky. V hrnci rozpálime olej, orestujeme na ňom mäsové kocky do hneda a vyberieme. Na výpeku z…
V hrnci přivedem k varu cca 1,5 litru vody, vložíme maso, které můžeme svázat provázkem, aby podrželo tvar, přidáme koření, zeleninu a vaříme mírným varem doměkka. Maso…
Opláchnuté morkové kosti vložíme do hrnce, zalijeme 1,5l studenou vodou, přidáme koření, cibuli i s částí slupky, libeček a pod poklicí na mírném ohni za občasného…
Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Po orestování cibule přidáme na kostky nakrájenou zeleninu, cca 5 minut restujeme, pak zalejeme vodou a přidáme bujón, sůl…
Do studené vody vložíme dva omyté kousky tilapie a vaříme asi 20 minut s kouskem mrkve, celeru a pokrájene zelené jarní cibulky. Krátce před dovařením rybích kousků…
Troubu předehřejte na 220°C a plech vyložte pečícím papírem. Zeleninu dobře omyjte, petržel či batáty oloupejte, brambory loupat nemusíte. Nakrájejte na silnější delší…
Do hrnca dáme kosti, odrezky mäsa, tuku, kože a zalejeme vodou. Osolíme, privedieme do varu a zbierame penu. Varíme sotva znateľným varom - vývar len jemne perlí. Po…
Do vody v hrnci nakrájíme na hrubo veškerou zeleninu a brambory, přidáme zeleninový vývar i Podravku, větvičku libečku a vaříme. Když je všechno víc než měkké, vše…
Rybí hlavy a kousky propereme pořádně několikrát studenou vodou. Mezi kapří hlavy se letos zatoulaly i podkovy sumce. Skončily také v hrnci, určitě pětilitrovém. Ryba by…
Uvaříme kořenovou zeleninu (POZOR - nerozvařit). Nakrájíme ji na velmi malé kousky a dáme do mísy. Přidáme velmi jemně nakrájenou cibuli a sladkokyselé okurky. Přidáme…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Pečeme s Ivou: Sladké rohlíčky s peřinkově měkkou střídou budou díky jednomu kroku navíc extra nadýchané
Jak se nezbláznit v kuchyni? Zapojte děti! S recepty pro nejmenší to půjde hravě
Orient Express slaví 150 let a je stále symbolem luxusu: Jízdenka stojí jako ojetý automobil, za kaviár v jídelním voze dáte 15 tisíc korun