Pikantní marinovaný bůček
Recept ještě nebyl hodnocenBůček není zrovna prototypem zdravého stravování, kromě masa obsahuje i dost tuku, ale právě ten dělá skvělou chuť. V pikantní marinádě s chilli a pomalu pečený je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 361 kJ / 325 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 29,70 g |
– nasycené | 7,73 g |
– nenasycené | 15,65 g |
–– mononenasycené | 12,77 g |
–– polynenasycené | 2,88 g |
––– omega 3 | 0,13 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 46 mg |
Sodík | 59 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Bůček není zrovna prototypem zdravého stravování, kromě masa obsahuje i dost tuku, ale právě ten dělá skvělou chuť. V pikantní marinádě s chilli a pomalu pečený je…
Bůček si připravíme na nádivku a uděláme si co největší kapsu, kterou vysolíme a pokud má bůček kůži, nařežeme jí na kostičky. Na nádivku si namočíme kusy rohlíků do…
Maso nakrájíme na kostky cca 5 cm, vejce uvaříme na tvrdo, šalotku, česnek a feferonku nakrájíme na drobno.Do misky dáme maso, lehce osolíme a opepříme, přidáme šalotku…
Tato bůčková roláda nádherně vypadá a výborně chutná. Nádivku připravíme z rohlíků, slaniny, česneku, majoránky a petrželky. Roládu pečeme položenou na nakrájené cibuli…
Nenechte se názvem zmást, moravský vrabec ve skutečnosti není vrabec! Jsou to šťavnaté výpečky, kousky opečeného vepřového masa. Tradiční spojení je se zelím a…
Do zásoby na zimu nebo třeba i s sebou na letní dovolenou. Zavařené maso můžeme využít na mnoho způsobů při různých příležitostech. Nejprve jej s kořením uvaříme v…
Maso nakrájíme na větší kousky, posolíme, posypeme kořením, promícháme a uložíme zatím do lednice.Na oleji osmažíme hrubě strouhaný celer, mrkve a krájenou cibuli a vše…
Maso nakrájíme na 2-3 cm kostky, promícháme se solí a dáme na cca 2 hodiny do lednici uležet. Mezitím vyvaříme sklenice a nakrájíme kůži na čtverce asi tak 5x5 cm.Do…
Vše dáme do vody a uvaříme. Po uvaření ihned rozkrájíme bůček na slabší delší pruhy, asi 4 cm široké.Ještě horký obalíme ve směsi.Zabalíme jednotlivé pruhy do alobalu,…
Křen postupně přimíchávejte do jogurtu. Jednotlivé plátky bůčku osolte, potřete vrstvou křenového jogurtu a zarolujte. Takto vytvořené rolky pak dávejte vedle sebe do…
Pomazánky jsou nepostradatelnou součástí každé kuchyně. Připravte tuto pomazánku z pomalu pečeného bůčku s kořením a bílým vínem. Využít můžete pečení v klasické troubě…
Plátky vepřového bůčku naklepeme, osolíme, poprášíme mletou paprikou, popepříme, dáme zelí, zavineme a spíchneme jehlou nebo párátkem, vyskládáme do pekáče nebo zapékací…
Bůček nakrájíme na 3-4 mm tenké plátky, rozložíme, přikryjeme fólií a vyválíme válečkem na cca 2 mm. Osolíme, opepříme a dáme grilovat nepřímou metodou. Při 180°C…
Rohlíky pokrájíme na kostičky, zalijeme troškou mléka a necháme je chvíli nasáknout. Jablko oloupeme a i s fenyklem jemně pokrájíme. Obojí přidáme k rohlíkům, osolíme,…
Momofuku je název amerických restaurací slavného kuchaře, který se proslavil svým minimalistickým způsobem vaření. Dokazuje, že dobré jídlo lze připravit jednoduše,…
Bůčková kapsa plněná nádivkou ochucenou lahůdkovou cibulkou, červenou paprikou a česnekem se hodí jako oběd například s bramborem a zelím, ale skvěle chutná také…
Smícháme sůl, pepř, cukr a česnek. Bůček omyjeme a dobře osušíme. Připravíme vhodnou dózu nebo pekáček (přibližně velikosti masa).Potravinářskou fólii roztáhneme do dózy…
Vepřové výpečky patří mezi naše národní poklady. Přitom je to jedno z nejjednodušších jídel, které v české kuchyni jsou. Stačí nakrájet maso, cibuli a česnek, přidat…
Kůži a kosti z bůčku a případný ořez dáme vařit do papiňáku asi na půl hodiny. Dala jsem do hrnce sůl, několik kuliček nového koření, několik kuliček pepře, dva bobkové…
Bůček nakrájíme na tenší plátky cca 1 cm. Osolíme z obou stran. Jogurt vylejeme do misky a smícháme s křenem. Každý plátek hustě pomažeme jogurtovou marinádou a stočíme…
Bůček omyjeme a nakrájíme na větší kostky. maso dáme do velké mísy, přidáme všechny ingredience kromě vína a škrobu a důkladně promícháme. Poté vše přendáme do nádoby PH…
Bůček si omyjeme a dáme na linku. Ostrým dlouhým nožem do něj vyřízneme podélně kapsu mezi masem a další vrstvou sádlíčka nejlépe, tam je to měkké a dobře se řeže.…
Do misy dáme pomletý bôčik a dobre ho premiešame s ostatnými ingredienciami. Zmes odložíme na 12 hodín do chladničky. Mäsovou hmotou naplníme tlačenkový rukáv a konce…
Z bůčku uděláme plát, který naklepeme tak, aby v něm nebyly díry, posolíme, okořeníme dle chuti, rozestřeme míchaná vejce, vložíme náplň a smotáme.Já s úspěchem používám…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
V Prostřeno se bude smažit! Jak na legendární plumlovský řízek, který dříve stával 15 Kčs?
Náš život s celiakií aneb Jak jsem měnila pojišťovnu kvůli příspěvkům a co se vlastně pro celiaky nabízí
Připravte si domácí kandované ovoce sladké jako med. Při vánočním pečení ho oceníte!