Chouquettes
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 158 kJ / 1 472 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,10 g |
Tuky | 119,80 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 499 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 54,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Výslovnost (šuket) zní českému uchu legračně, ale toto pečivo patří spolu s croissanty a brioškami k nejoblíbenějšímu francouzskému pečivu k snídani. Je z odpalovaného těsta a jeho hlavní ozdobou jsou malé perličky cukru na povrchu. Perlový cukr u nás bohužel nekoupíte, já jsem si ho přivezla z výletu do Rakouska. Je poměrně běžně k dostání i v Německu, Francii, Španělsku, Itálii apod. Profesionální pekaři ho u nás k dispozici mají. Jako lehkou náhradu můžete zkusit rozbít na kousky kostkový cukr (ale není to ono, perlový cukr má jinou technologii výroby a tudíž je z podstaty jiný) nebo místo cukru použijte čokofleky (= čokoládové pecičky).
Začátečníci si mohou přečíst o odpalovaném těstě tady:
http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/zakladni-rece...
Název nelze přeložit ;-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 9. 2014 09:55
29. 9. 2014 23:36
29. 9. 2014 17:05
Ale děkuju za vyzkoušení receptu
29. 9. 2014 13:31
28. 9. 2014 19:36
28. 9. 2014 19:35
28. 9. 2014 16:18
A skvělé jsou, to je pravda, jen se po nich zaprášilo
28. 9. 2014 15:59
28. 9. 2014 14:49
Děkuji všem za milé komentáře, "šuketky" nám moc chutají a budu ráda, pokud někdo vyzkouší
28. 9. 2014 10:47
28. 9. 2014 07:53
27. 9. 2014 16:17
27. 9. 2014 11:12
27. 9. 2014 10:43
27. 9. 2014 10:07
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečená brokolice s bramborami, sýrem a smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Tarhoňa s krevetami, hráškem a sušenými rajčaty
Přidáno před 17 hodinami
Banánové poháry s ořechy
Přidáno před 20 hodinami
Domácí zmrzlina dvou chutí
Přidáno před 23 hodinami
Křupavé hot dogy
Přidáno 27. 5. 2024 08:30
Čočkorýže s cibulkou na slanině
Přidáno 27. 5. 2024 07:56
Právě bylo uvařeno:
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
TondaJ uvařila před 7 hodinami
Bramborová polévka od babičky
Noe_tvori uvařila před 9 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
TerezaD uvařila před 10 hodinami
Srbské žebírko
Kristinaaa uvařila před 11 hodinami
Gnocchi zapečené se špenátem a třemi druhy sýrů
jirikarpisek uvařila před 11 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Lucie1001 uvařila před 12 hodinami
Jablečný linecký koláč
PunkyLucik uvařil před 12 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč-šup-šup
PunkyLucik uvařila před 12 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Linea uvařil před 13 hodinami
Křupavé vepřové kolínko
kiwi40 uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dvojctihodné koláčky podle receptu Jiřiny Bohdalové: Voní máslem a povidly a vydrží dlouho vláčné
7 nejlepších chřestových receptů. Populární chřest se dá vařit, zapékat, smažit i grilovat. Pochutnáme si na polévkách a salátech
Pět způsobů, jak využít ředkvičky: Křupejte je v salátu, v pomazánce, uvařte je v polévce, upečte či osmažte
Další recepty
Tématické fráze: perlový cukr šuketky ministola postup španělsko pečivo recept plnene koule z odpalovaneho testa cukr perlový aby odpalované těsto nekleslo pečivo ve španělsku odpalované moučníky perlový cukr v receptech výslovnost crumble španělsko pečivo posipané cukrem německá miništola profesionální pečení recepty
Suroviny: voda, máslo, sůl, cukr, vejce, vejce, mléko, lupínky čokoládové
Chouquettes
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B7WY
15 názorů