Králík na smetaně, podle mě
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 829 kJ / 1 393 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 222,73 g |
Tuky | 43,84 g |
Vláknina | 9,24 g |
Cholesterol | 610 mg |
Sodík | 573 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 25,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Králíků mám naštěstí dostatečný přísun, takže si to vařím mimo jiné často.
samozřejmě si každý dochucuje podle sebe.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 4. 2016 19:23
Jana Remkova: příště lépe číst ...
5. 10. 2014 16:28
casino: ĎÁBLŮV VYNÁLEZ
5. 10. 2014 15:54
Já dělám takto. osmahnout cibulku na sádle, nebo na oleji, dát sladkou papriku, potom králičí osolené nohy, hřbet, orestovat, podlít vodou nebo vývarem, dusit doměkka (pod pokličkou nebo v tlak. hrnci.)Maso vyjmout,
potom smíchat zakysanou smetanu + mléko + 2 lž. hl. mouky, a vmíchat do šťávy. S knedlíkem nebo s chlebem nebo s těstovinami.
Lze podávat i bez smetany s rýží nebo bramb. kaší.
potom smíchat zakysanou smetanu + mléko + 2 lž. hl. mouky, a vmíchat do šťávy. S knedlíkem nebo s chlebem nebo s těstovinami.
Lze podávat i bez smetany s rýží nebo bramb. kaší.
5. 10. 2014 12:01
Je pravda, že bych také spíš orestoval tu zeleninku s cibulí na začátku, ale to je spíš věc zvyku a toho, že jsou to rozdílná jídla. Tohle mi připomíná trochu takové ty skautské kotlíky a nejeden byl dobrý
5. 10. 2014 09:29
Kolega má vlastně dva recepty v jednom
Když mám dost (až po krk) králičího masa a mám ho dost (hodně), tak stejným způsobem (samozřejmě ne v tom ďáblově vynálezu) vařím POLÉVKU
Na polévku dávám maso ze zvyku do studené vody, ale u králičiny stejně nepoznat rozdíl, do jaké vody se dá vařit - vždy je vyvařené...
Když mám dost (až po krk) králičího masa a mám ho dost (hodně), tak stejným způsobem (samozřejmě ne v tom ďáblově vynálezu) vařím POLÉVKU
Na polévku dávám maso ze zvyku do studené vody, ale u králičiny stejně nepoznat rozdíl, do jaké vody se dá vařit - vždy je vyvařené...
5. 10. 2014 08:28
NO MASO SE DUSI NEBO VAŘÍ VE VODĚ KDE JE ZELENINA KOŘENÍ I CIBULE A ČESNEK .
4. 10. 2014 23:07
Jenom ve vodě? Já mám teda králíka moc ráda a nikoho nechci nějak poučovat, strašně to nesnáším, ale nebylo by fajné to dát aspoň na cibuli, pak tu zeleninu a podlít vodou??
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 1 hodinou
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 2 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 4 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 7 hodinami
Morušová marmeláda z domácí pekárny
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 13 minutami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 20 minutami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 31 minutami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 34 minutami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 38 minutami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 45 minutami
Domácí kmínový chleba
JaninaZ. uvařila před 1 hodinou
Špenátový quiche
tomas392 uvařila před 1 hodinou
Ovocné tvarohové knedlíky
TondaJ uvařil před 2 hodinami
Segedínský guláš
kachlicka77 uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Už jste se setkali s pojmem "krém Chantilly" a nevíte, co se skrývá za honosným názvem? Hned vám to vysvětlíme
Náš život s celiakií: Bezlepkové tvarohové knedlíky s jahodami pro Áňu zachutnaly celé rodině
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: kralik na smetane kralík na smetaně v papináku králík na smetaně s rýží kralik na smetane v tlakovem hrnci králík na smetaně recept králík s těstovinami králičí maso na smetaně králík na smetaně s těstovinami králík na smetaně dita p kralik v tlakovem hrnci podle mě kralik na smetane v hrnci králík s s těstovinami top recepty kralik na smetaně top recepty králík na smetaně-hořčici dušený králík na smetaně kralik na smetane tlakovy hrnec vařený králík králík na smetaně s s rýží jak se vari kralik na smetaně
Suroviny: maso králičí, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, kmín celý, česnek, cibule, mrkev, petržel, sůl, mouka hladká, smetana
Králík na smetaně, podle mě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/974D
7 názorů