Bílkové rohlíčky s pařížským krémem
Bílkové rohlíčky patří mezi klasiku vánočního pečení. Jsou sice pracné, ale zcela jistě nebudete námahy litovat. Pro snadnější nanášení čokoládové polevy nechte chvilku nazdobené rohlíčky v lednici, poleva bude na vychlazeném krému lépe držet.
Suroviny pro 20 kusů
20 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 13 262 kJ / 3 170 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,99 g |
Tuky | 161,34 g |
Vláknina | 14,95 g |
Cholesterol | 463 mg |
Sodík | 366 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 368,55 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 12. 2022 10:30
Takto dělám krém na rohlíčky já. Našla jsem ho na internetu kdysi dávno.
Čokoládový trvanlivý krém :
150 g čokolády na vaření, 150 g moučkového cukru, 50 g hrubé mouky, 2 vejce, 4 dl mléka, 1 vanilkový cukr. V mléce rozmícháme vejce, cukr, vanilkový cukr, změklou čokoládu, přidáme mouku a vyšleháme nad párou do zhoustnutí. Odstavíme a necháme vychladnout. Do vychladlé hmoty zašleháme 300 g změklého másla.
Čokoládový trvanlivý krém :
150 g čokolády na vaření, 150 g moučkového cukru, 50 g hrubé mouky, 2 vejce, 4 dl mléka, 1 vanilkový cukr. V mléce rozmícháme vejce, cukr, vanilkový cukr, změklou čokoládu, přidáme mouku a vyšleháme nad párou do zhoustnutí. Odstavíme a necháme vychladnout. Do vychladlé hmoty zašleháme 300 g změklého másla.
30. 11. 2022 14:59
Tak já jsem postup u tohoto receptu trošku pozměnila, já to mám takto. Nejprve jsem vyšlehala bílky s polovinou cukru, po zchladnutí jsem přimíchala zbytek cukru s mletými mandlemi ( nebo ořechy ). To jsem nastříkala na pečící papír na plech a dala do trouby na 130 °C na 10 minut a poté jsem stáhla troubu na 100 °C a dosuším 1 hodinu. Budu dělat jiný krém, nechce se mi dávat želatina.
4. 12. 2014 00:50
Tak jsem spáchal a uznávám, že jsem očekával horší výsledek
Když po 10ti minutách šlehání na páře jsem došel přesvědčení, že už se to nenašlehá a nenašlehá, tak mi doplo, že rcp je stejný jako na jádrové rohlíčky, (tedy až na to šlehání) a dál už jsem postupoval jako s jádrovou hmotou. Po částečném oschnutí těsta na plechu jsem pekl při 175°C a korpusy se dost roztékají, což je u tohoto druhu pečiva normální.
Konstatuji, že tyto jsou něco mezi klasikou jak popisuje jojaart: níže a těmi mnou výše zmíněnými jádrovými rohlíčky.
Když po 10ti minutách šlehání na páře jsem došel přesvědčení, že už se to nenašlehá a nenašlehá, tak mi doplo, že rcp je stejný jako na jádrové rohlíčky, (tedy až na to šlehání) a dál už jsem postupoval jako s jádrovou hmotou. Po částečném oschnutí těsta na plechu jsem pekl při 175°C a korpusy se dost roztékají, což je u tohoto druhu pečiva normální.
Konstatuji, že tyto jsou něco mezi klasikou jak popisuje jojaart: níže a těmi mnou výše zmíněnými jádrovými rohlíčky.
2. 12. 2014 23:03
magdalenka: hosta: maiva:
...to je mlácení prázdné slámy
Navezl jsem se do toho těsta, tak pokud zítra bude počasí že mě ani pes nevyžene, tak ho spáchám podle tohoto rcp
...ale krém ať zkusí zkusit někdo jiný, nerad dělám s želatinou...
...to je mlácení prázdné slámy
Navezl jsem se do toho těsta, tak pokud zítra bude počasí že mě ani pes nevyžene, tak ho spáchám podle tohoto rcp
...ale krém ať zkusí zkusit někdo jiný, nerad dělám s želatinou...
2. 12. 2014 22:36
hosta: Jitko, souhlasím s Tebou. Pro někoho, kdo neví o co jde a chtěl by zkusit, je docela odfláknutý recept. Taky stupně pečení chybí. Možná autorka nepovažuje určité věci za důležité.
2. 12. 2014 20:17
epeckova@seznam.cz: no - reaguješ tak, že to je naše škoda. Mýlíš se, je to škoda možná dobrého receptu, který v této nepravděpodobné podobě mohl klidně zůstat u tebe doma v sešitě. S
2. 12. 2014 20:16
epeckova@seznam.cz: Mám dotaz: prečo sem dávaš neúplný recept a nechcš objasniť bližšie postup? Užívatelia týchto stránok sa obyčajne chcú podeliť so svojimi receptami a skúsenosťami a bežne nevyzývajú k tomu - "Nepečto to...". Nechcem sa ťa dotknúť, ani uraziť, len nerozumiem tvojmu úmyslu.
Parížke rohlíčky sú už na týchto stránkach viackrát, sú spoľahlivo napísané, takže si možno vybrať.
Parížke rohlíčky sú už na týchto stránkach viackrát, sú spoľahlivo napísané, takže si možno vybrať.
2. 12. 2014 19:36
Nepečte to,vysvětlení postupu jinak fakt neudělám!!(cha cha)
2. 12. 2014 11:14
Ako robim ja:Vyslaham 4 bielka s 20 dkg krystaloveho cukru.Potom dam na kastrol,kde sa uz vari voda.Miska nesmie byt ponorena do vody,voda len mierne varit.Slahame asi 10 minut.Zoberieme z pary,este preslahame.Po ciastocnom schladeni pridame 15 dkg mletych vlasskych orechov a 1 lyzicu hrubej muky.Dat do sacku s hladkym spicom a tvarovat rozteky.Ja dam do rury 4 plechy naraz a pomocou ventilatora susim na 80 stupnoch 2 hodiny.Rozteky su suche a biele.
Krem:4 cele vajcia vyslaham s 20 dkg krystaloveho cukru,dam nad paru a pilno slaham asi 10 minut.Ked zoberiem z pary,este preslaham,medzitym pridam vanilkovy cukor,kakao a rozpustenu cokoladu.Do vychladnuteho zaslaham 2 masla-50 dkg a trochu rumu.
Cokolada:400 g cokolady,250 g stuzeny tuk,nahriat a 10 minut treba cokoladu rucne miesat.Aby nebola stekava,tak primiesam trochu masla.Rozteky chytim za tu bielu cast a macam iba krem.
Krem:4 cele vajcia vyslaham s 20 dkg krystaloveho cukru,dam nad paru a pilno slaham asi 10 minut.Ked zoberiem z pary,este preslaham,medzitym pridam vanilkovy cukor,kakao a rozpustenu cokoladu.Do vychladnuteho zaslaham 2 masla-50 dkg a trochu rumu.
Cokolada:400 g cokolady,250 g stuzeny tuk,nahriat a 10 minut treba cokoladu rucne miesat.Aby nebola stekava,tak primiesam trochu masla.Rozteky chytim za tu bielu cast a macam iba krem.
1. 12. 2014 23:48
JE to podivně stručně popsané (ve srovnání s tím, že krabici máme vyložit alobalem), ale fungovat to může. Sníh se pravděpodobně vyšlehá s cukrem ve vodní lázni a pak přidají ořechy. S tím krémem bych taky měla pochybnosti, pokud bych podobný nezkusila u receptuhttp://www.toprecepty.cz/recept/40787-rychle-pariz... - a fungovalo to, tady když se ještě přidá želatina... no, snad někdo zkusí nebo autorka upřesní
1. 12. 2014 23:18
epeckova@seznam.cz:
...a já si rýpnu do toho těsta
Nevím, neznám, takto nedělám...
Čistě theoreticky by to nemělo fungovat (bílky vs. tuk z ořechů), ale jestli to fakt funguje, pak by to mohl být převrat v cukrařině
Ale jak říkám - nevím, neznám...
...a já si rýpnu do toho těsta
Nevím, neznám, takto nedělám...
Čistě theoreticky by to nemělo fungovat (bílky vs. tuk z ořechů), ale jestli to fakt funguje, pak by to mohl být převrat v cukrařině
Ale jak říkám - nevím, neznám...
1. 12. 2014 21:40
To si tak robila???
1. 12. 2014 21:34
Nevím jak jinak krém udělat???míchám, míchám suroviny a to ve vodní lázni!!!!!
1. 12. 2014 20:42
Myslím, že by sa zišlo podrobnejšie rozpísať recept - prípravu rohlíčkov i krému. Pochybujem, že napr. krém sa pripraví ušľahaním všetkých ingrediencií vo vodnom kúpeli.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 5 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 6 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 8 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 14 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 2 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 2 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 2 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 2 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 3 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 3 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 5 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 5 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Netradiční využití domácí pekárny: Připravte si v ní bílý jogurt skoro zadarmo
Hledáte výborný krém našich babiček k plnění a zdobení dortů, rolád a cukroví? Vyzkoušejte klasický vaječný podle tohoto receptu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: jadrové rohlíčky bílkové ořechové rohlíčky ořechové rohlíčky s pařížškým krémem orechove rohlicky z bilku jádrové rohlíčky recept jádrové rohlíčky s krémem recept na jadrové rohlíčky bílkové pečivo tycinky s parizskym kremem jádrový rohlíček recept cukroví s pařížským krémem co upéci z bílků rohličky s kremem jádrový rohlíček ořechové bílkové rohlíčky co upéci z bílků recept bilkove pečení ořechové rohlíčky s krémem bílkové rohlíčky-recept ořechové tyčinky s pařížským krémem
Suroviny: bílek, cukr moučkový, oříšky, vejce, cukr, kakao, máslo, rum, želatina, čokoláda na vaření
Bílkové rohlíčky s pařížským krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xBGn
14 názorů