Hrušková povidla jak je dělám já
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nedokážu říct, jak dlouho to trvá, není to na dlouho :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 2. 2015 17:15
2. 2. 2015 16:19
Ale notááák
Samozřejmě PŘEDEM uvařit a posléze pomlet.
Já měl za to, že stačí naznačit: v So se chystám péci, tak v Pá povařím...
Mám se omluvit? (to je jen řečnická otázka
2. 2. 2015 14:56
2. 2. 2015 14:36
Souhlasím se ffšemi vašimi předchozími komentáři
Toto je rcp dobrý tak akorát pro sklerotiké kuchtičky, které si v Pá večer nevzpomenou, že v So ráno chtějí péci hruščáky...
Sušené ovoce je partně nejstarší "konzerva" kterou lidstvo vymyslelo
I v současnosti, pokud křížaly nesežerou moli, tak při vhodném uskladnění samy nesežerou ani jednu kWh, tak proč je vařit a následně cpát do mrazničky, že?
No, to je jako vařit sušené houby a pak jimi do foroty vycpat mrazák...
1. 2. 2015 13:46
Howgh
1. 2. 2015 13:35
1. 2. 2015 13:25
1. 2. 2015 13:17
1. 2. 2015 12:02
1. 2. 2015 11:55
Nevím, kde MajaV: píše to co píšete vy o cezení a vylévání ale zdalipak víte, od čeho je rčení, že něco chutnalo "jako hrušková voda"?
1. 2. 2015 11:46
1. 2. 2015 11:42
Přiznám se, že tohle jsem netušila, myslela jsem, že je jedno, jaká povidla se dávají a jak se dělají. Sušené hrušky jsem si myslela, že se melou na tzv. pracharandu (posyp na sladká jídla) a já je dávám do Vánoční muziky - omáčky. No, jsem zase o trošku chytřejší
1. 2. 2015 11:35
1. 2. 2015 11:27
1. 2. 2015 11:07
No, já sice pro nedostatek hruškových křížal (ale předlloni jsem začal pracovat na nápravě a vysázel jsem hruškový sad) experimentuji s kdečím (např. s kdoulemi), ale nepotkal jsem zatím Valacha natož Valašku, kteří by na hruščáky paplali "povidla" z něčeho jiného než z povařených kžížal. Za jiná povidla by je hnali vidlama
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 6 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 10 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 11 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
EllyU uvařila před 15 minutami
Brokolicový krém
VeronikaV. uvařila před 23 minutami
Těstoviny raz - dva...
Walderama08 uvařila před 1 hodinou
Klasické palačinky
winenor uvařil před 2 hodinami
Rebarborový koláč s mákem
Helenakuk uvařil před 2 hodinami
Jablkový perník
evik_svistik uvařila před 4 hodinami
Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené)
sofia_loren uvařila před 4 hodinami
Tiramisu od Itala
sofia_loren uvařil před 4 hodinami
Zimní polévka z mrkve a červené čočky
sofia_loren uvařila před 4 hodinami
Oříškový sen - sušenky
Duduska uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hrušková povidla vaříme z dobře vyzrálého ovoce. Výborně chutnají a jsou oblíbenou náplní buchet, koláčů a knedlíků
Pečená švestková povidla se skořicí a badyánem, to je dobrota téměř bez práce. Víte, jak ji připravit?
Jak uvařit hrušková povidla podle našich babiček. Vyzkoušejte je bez cukru
Další recepty
Tématické fráze: hrušková povidla ze sušených hrušek hrušková povidla hruškový povidla povidla ze sušených hrušek hruškové křížaly jak uvařit hrušková povidla jak se dělají hrušková povidla hruškovo jablečná povidla recept povidla z křížal vaření hruškových povidel hruškové povidla ze sušených hrušek vařená hrušková povidla povidla se sušených hrušek jak uvařit sušene hrušky hrušková povidla recept uskladnění křížal jak se delaji povidla hrušková pracharanda hrušková povidla z křížal pečená hrušková povidla
Suroviny: hrušky sušené, skořice celá, skořice mletá, anýz, badyán, koření hřebíček, cukr vanilkový, povidla švestková, perník strouhaný
Hrušková povidla jak je dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wAy1
24 názorů