Zelňačka z raného zelí (kozí brada)
Název “Kozí brada” má tato zelňačka z čerstvého zelí. Tato polévka pochází pravděpodobně ze severní části Moravy a hlavně ze Slezska a Lašska. Zajímavá je nejen tvarem nakrájeného zelí a jménem, ale i chutí a snadnou přípravou.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 351 kJ / 1 518 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,68 g |
Tuky | 106,00 g |
Vláknina | 41,00 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 1,10 g |
Sůl | 2,20 g |
Sacharidy | 86,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Dnes padlo rozhodnutí brzo ráno – ano, bude se vařit Kozí brada.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 5. 2015 14:13
29. 5. 2015 13:08
29. 5. 2015 07:18
honzam: asi jsi přehlédl můj dotaz u receptu, můžeš mi, prosím, odpovědět
http://www.toprecepty.cz/recept/42410-fazole-s-klo...
29. 5. 2015 07:09
29. 5. 2015 07:02
28. 5. 2015 09:49
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 5 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 6 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 37 minutami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 43 minutami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 55 minutami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 1 hodinou
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 3 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 3 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 4 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 6 hodinami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zkusili jsme připravit majonézu z cizrnového nálevu: Veganská náhražka chutná skoro jako klasická majonéza a snáze se dělá
Pojďte si s námi uvařit tradiční staročeskou polévku zelňačku, ale tentokrát trochu netradičně z hlávkového zelí
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Další recepty
Tématické fráze: polévka z raného zelí rané zelí recepty recepty na rane zeli polévka z ranného zelí polévka kozí brada ranné zelí polévka z jarního zeli recepty kozí brada polevka zelná polévka z raného zelí rané zelí recept zelňačka z mladeho zeli polevka z jarniho zeli zelňačka s krkovičkou rept na polévku z ranného zelí zelná polévka z ranneho zeli recept polévka kozí brada bílá zelňačka z hlávkového zelí recepty zelňačka z hlávkového zelí se smetanou bílá zelná polévka z raného zelí polevka z ranneho zelí recepty
Suroviny: zelí, brambory rané, kmín celý, sůl, smetana ke šlehání, mouka hladká, kopr, slanina anglická, ocet
Zelňačka z raného zelí (kozí brada)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OR8g
6 názorů