Staročeské zelníky
Staročeský recept pochází z kuchyně našich prababiček a k jeho přípravě potřebujeme jen pár základních surovin. Nastrouhané brambory, kysané zelí, vejce a škrob stačí smíchat a poté dozlatova usmažit.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 775 kJ / 424 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,68 g |
Tuky | 7,71 g |
Vláknina | 3,30 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 113 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 75,40 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 1. 2023 19:09
Nejlepší zelníky.
10. 1. 2022 17:31
zkusím, bez vegety a na pánvi jen lehce vytřené sádlem
16. 12. 2021 15:29
Mňam, tohle nám chutná....hlavně náš mladý 9ti letý si o ně často říká. Už jsem dělala alespoň 5x.
18. 4. 2019 19:59
Vyzkouším, musí být moc dobré.
14. 1. 2018 19:09
Vladimíra: Žádné maso, ani salám tam nemám
14. 1. 2018 16:15
Jana Dorazinová-Remková: Já ten recept znám jinak bez brambor a masa ,dělala nám ho babička když jsm byla malá, proč tam dávat maso nebo salám.
byl moc dobrý Vlaďěna
byl moc dobrý Vlaďěna
10. 1. 2018 23:22
Libor Kolář: To mne moc těší
10. 1. 2018 22:20
Hned na poprvé se povedly a u kamaráda velký úspěch. Přidal jsem nakrájené uzené.
8. 12. 2017 17:44
Vlasta244: Určitě! Věřím
8. 12. 2017 13:34
nakrájela jsem ještě na kostičky uzené a byla skvělá večeře
20. 7. 2016 08:55
bofinka: Omlouvám se, je. Já čerpám z mnoha kuchařek a tak jsem se zmýlila. Hned jsem se šla podívat. Omluva. Ale i tam se uvádí to, co píšu v receptu.
20. 7. 2016 08:00
Jana Remkova: Recept tedy není ze Staročeské kuchařky z r.1920 zděděné po tchýni, jak píšeš v komentáři z 16. 11. 2015
20. 7. 2016 07:49
cecilka: eromotikony???
19. 7. 2016 23:41
casino: presne, a pod. Vase eromotikony su skutocne vystizne
19. 7. 2016 23:30
casino: Autorka nejsem já, ale kniha, kuchařka-Nejlepší recepty od Dony. Takže nepoopravím něco, co ona publikuje
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 16 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 18 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 20 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 1 hodinou
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 5 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 7 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 8 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 8 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 9 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 9 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zpracovat sklizenou zeleninu. Můžeme ji usušit, zmrazit, zavařit nebo nechat zkysat
Kysané zelí je skvělý zdroj vitaminu C po celou zimu. Poradíme, jak ho vyrobit doma
Staročeské zelníky: Na křupavé bramborové placky s kysaným zelím stačí jen pár surovin a lehce je zvládne i kuchařský začátečník
Další recepty
Tématické fráze: zelniky zelníky z kysaného zelí-recept zelníky recept recept na zelniky staročeské recepty zelníky - recept recepty ze staročeské kuchařky nejlepší zelníky recepty zelniky recept zelniky smazene zelniky zelníky smažené zelník zelníky z kysaného zelí jak se delaji zelniky recepty na zelníky staočeské zelniky staročeské zelí recept na zelník zelniky z kysané zelí
Suroviny: brambory, zelí kysané, vejce, solamyl, sůl, olej
Staročeské zelníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OzZp
70 názorů