Marlenka podomácku
Marlenka je značka medovo-karamelového dortu, pečeného podle tajné arménské receptury. Domácí napodobeniny tohoto dortu se však značně rozšířily, protože se jedná o lahodný a nevšední zákusek.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 33 778 kJ / 8 073 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,90 g |
Tuky | 474,58 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 3,86 g |
Sůl | 1,23 g |
Sacharidy | 819,24 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 11. 2009 14:05
Babrli, já tě tady mezi námi vítám, ať se ti tu líbí a šup sem s nějakými recepty, už se těšíme.
13. 11. 2009 12:18
Pro Marsii,aqby byla Marlenka tmavá,přidala jsem cca lžíci kakaa.Zatím jí připravuju,ale doufám,že udělám bráškovi radost!
19. 10. 2009 14:25
Cez víkend som skúšala marlenku,aj keď nie podľa tohto receptu,ale pláty som piekla len na 150 stupňov 9 minút a boli úžasne mäkké.Dala sa jesť ten večer.
13. 9. 2009 15:35
Když si holky uděláte trochu vody ,rumu a cukru, rozkvedlat. Tak ty pláty potřít,budou hned vláčný
9. 8. 2009 14:33
Jestli se mě MARLENKA podaří tak ji doporučím všem svým kamarádkám-hospodynkámDržte mě palce.J
7. 6. 2009 19:39
Tak jsem tuhle dobrůtku konečně vyzkoušela. Opravdu to stálo za to. Upekla jsem ji ve čtvrtek , v sobotu jsem ji žačala krájet a úplně nehjlepší byla až dneska v neděli. Tak jak se v návodu tvrdí, že je vhodné ji nechat uležet 2-3 dny. Za víkend se po ní opravdu zaprášilo, je větší než ta kupovaná. Salko doporučuji do krému dát celé, ona krupice je dost tuhá po vychladnutí a upečený korpus stejně vlhký krém pěkně nátáhne. Určitě ji upeču i na další rodinnou akci, kdy mi bude dělat radost to jak všem chutná. Marcii děkuji za inspiraci.
4. 5. 2009 20:35
Paní Jano R. Marlenka je skvělý kupovaný moučník z Intersparu Prostějov. V naší rodině se po něm jen zakouří. Vyzkouším.Marcii děkuji za inspiraci.
4. 5. 2009 14:13
Neměl by prosím někdo recept na tmavou marlenku
4. 5. 2009 14:11
Nejsem si jista, ale pláty na medovník se rozválejí a po upečení jsou tvrdé.Kdežto pláty na marlenku jsou tekuté a po upečení jemné a nadýchané.
Ale chuť je podobná.
Ale chuť je podobná.
4. 5. 2009 13:38
Marlenka je vlastně medovník
4. 5. 2009 13:09
Vůbec jsem nevěděla, co je to marlenka, ale vypadá to skvostně
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 1 hodinou
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 7 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 1 hodinou
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 3 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 3 hodinami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 3 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 4 hodinami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 4 hodinami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 4 hodinami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 5 hodinami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 5 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rezy marlenka marlenka recept na plech moučníky na víkend marlenka řezy kakaová marlenka recept medovník marlenka kakaová marlenka marlenka-recept moučník marlenka řezy marlenka recept marlenka na plech cokoladova marlenka tmavá marlénka recept medovnik marlenka recept maminčiny recepty medovník marlenka marlenka cena tmavá marlenka krem na marlenku marlenka kakaová marlenka tmavá
Suroviny: máslo, vejce, cukr krupice, mouka hladká, soda jedlá, mléko, med, ořechy mleté, rum, mléko, krupice, cukr krupice, máslo, salko
Marlenka podomácku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/48V1
26 názorů