Hlemýždi (šneci) po gaskoňsku
Suroviny
Porce: 1 porce (6 ks)
Nutriční hodnoty
Energie | 1 539 kJ / 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,04 g |
Tuky | 31,46 g |
Vláknina | 1,08 g |
Cholesterol | 289 mg |
Sodík | 169 mg |
Sůl | 0,41 g |
Sacharidy | 14,56 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pokud má někdo z hostí problém s konzumací uvedeného živočicha, tak lze použít maso z uvařených drůbežích žaludků
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíše to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 10. 2019 23:37
23. 10. 2019 23:33
AnnaHakenova: fuj se říká psovi, když strká čumák tam, kam nemá. Dobře připravení šneci jsou lahůdka.
26. 9. 2016 10:14
No, to vaše psaní mi přijde jako revanš za https://www.toprecepty.cz/recept/49532-vynikajici-... leč nevadí mi to
Pro podobné případy mám pro takové "případy" jako vy, produkt (říkám tomu "Falešní šneci po gaskoňsku", který se vám snad nebude až tolik eklovat. Některé hvězdy by z toho udělaly "nový" rcp ale taková změna v rcp nestojí ani za psí štěk, že Vy to patrně, se vší pravděpodobností nebudete zkoušet ale kdyby náááhodou někdo jiný, tak prosím zde:
Místo hlemýždích nožek vemte kuří žaludky, uvařte je, odstraňte z nich "chrupavku", a dále postupujte podle receptu. Ušetříte fůůůru času se sběrem a přípravou, příp. trochu peňez při koupi živých a hafo peněz při koupi konzervovaných šneků
...a když fáši zastříknete kapkou rybí omáčky tak pouze gurmet možná pozná, že to vedle "slimáků" ani neleželo
24. 9. 2016 18:47
24. 9. 2016 18:39
16. 6. 2016 11:15
20. 5. 2016 20:20
A jen k doplnění: předpokládám, že květ je muškátový a kůra citronová?
17. 5. 2016 10:09
17. 5. 2016 05:02
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 17 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 5 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 6 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 6 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 6 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 6 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 6 hodinami
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 8 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 9 hodinami
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hlemýžď recepty hlemýžď recept recept na hlemýždě hlemýždi recept jak se vari sneci hlemýždi recepty příprava hlemýžďů recepty z hlemýždů hlemýždi hlemýždí sekaná hlemýždí farma příprava hlemýždě recept hlemýžď recepty na hlemýždě příprava hlemýždů recepty jak se vaří hlemýžď sneci farmy konzervovaní šneci recepty na hlemizde priprava hlemyzd trouba
Suroviny: maso, vývar hovězí, rohlík, mléko, máslo, žloutek, petrželka, strouhanka
Hlemýždi (šneci) po gaskoňsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZnMQ
9 názorů