Housky (rohlíky), chlebíčková veka
Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Energie | 10 435 kJ / 2 494 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,93 g |
Tuky | 76,71 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 324 mg |
Sodík | 6,91 g |
Sůl | 17,21 g |
Sacharidy | 374,49 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Původní účel těchto housek je na burgery (recept zde: https://www.toprecepty.cz/recept/50663-burgery/ ), ale rodinka si je oblíbila k čemukoliv a kdykoliv,
K moukám - hladká je důležitá pro jemnou strukturu při kynutí, polohrubá a krupice zabrání, aby pečivo bylo mazlavé a bez struktury.
Celaskon - super pro strukturu těsta, ono lze i třeba ocet, ale ten z pečiva zavání a já to nerad. Ostatné si přečtěte na pečivu, co všechno obsahuje vitamín C (=kyselina L-Askorbová).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 11. 2016 11:06
martin1971: promiň, nerozumím, cos měl na mysli?
25. 11. 2016 19:53
cathleen: To jsem měl na mysli :)
25. 11. 2016 14:44
Domácí pečivo mám moc ráda. S trochu jiným postupem, ale každý dělá , jak je zvyklý
Jen k tvému bodu č.8 - spodní kůrka se přeci nevytvoří jen tím, že pečivo dáš chládnout na mřížku. Pečivo má křupavou spodní kůrku už utvořenou z trouby, pečením, a chladne na mřížce proto, aby odspodu větralo, nezapařilo se nezvllho.
Jen k tvému bodu č.8 - spodní kůrka se přeci nevytvoří jen tím, že pečivo dáš chládnout na mřížku. Pečivo má křupavou spodní kůrku už utvořenou z trouby, pečením, a chladne na mřížce proto, aby odspodu větralo, nezapařilo se nezvllho.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jednoduchá pomazánka z tvarůžků
Přidáno před 1 hodinou
Makový tmavý pšenično-žitný chléb
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohové knedlíčky s meruňkami obalené v oříšcích
Přidáno před 6 hodinami
Domácí králík na slanině, kedlubnové zelí a domácí knedlíky
Přidáno před 15 hodinami
Paprika z horkovzdušné fritézy zapečená s uzeným, bramborovou kaší a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Povidlové taštičky podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Těsto na pizzu
Pandyss uvařil před 26 minutami
Vepřové kousky na kmíně
Jan Nemec uvařila před 30 minutami
Kuřecí po debrecínsku
Mish_Ellie uvařila před 2 hodinami
Francouzské palačinky
Christine uvařila před 2 hodinami
Kuře "bábovka"
MilanJ uvařila před 2 hodinami
Pavlova
AdelaMalecova uvařila před 3 hodinami
Odpalované těsto na ovocné knedlíky, trochu jiné
janatka uvařila před 3 hodinami
Hospodský zelný salát
Dastynek uvařila před 3 hodinami
Pohankové bramboráky
Petra Dvor. uvařila před 5 hodinami
Masové kuličky v rýži
Pochobradska uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vybrat hovězí přední maso? Záleží, na co jej chcete použít
Jahodová klevela jako od babičky: Na vynikající alternativu zavařeniny stačí jen dvě ingredience a skvěle ochutí lívance
Domácí knedlík připravený za půl hodiny: Hrníčková verze chutná skvěle, je rychle hotová a zvládne ji i kuchař amatér
Další recepty
Tématické fráze: recept na chlebíčkovou veku recept na domácí chlebíčkovou veku chlebíčková veka recepty chlebíčková veka recept chlebickova veka celozrnná veka veka z polohrube mouky chlebíčkové veky domácí chlebičková veka domácí veky z polohrubé mouky jak ohřát pečivo v mikrovlnce veka z majonézy domácí celozrnná veka veka chlebickova recepty na chlebickovou veku výroba domácí chlebíčkové veky recept chlebíčková veka výroba chlebíčkové veky jak na chlebíčkovou veku domácí domaci veka z polohrubé mouky
Suroviny: mouka hladká pšeničná, mouka polohrubá pšeničná, krupice pšeničná, sůl, celaskon, voda, cukr, droždí, olej olivový, majonéza, vejce, sůl hrubozrnná
Housky (rohlíky), chlebíčková veka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NoD6
3 názory