Fish & Chips ze sušené portugalské tresky
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 13 839 kJ / 3 308 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 172,68 g |
Tuky | 25,56 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 499 mg |
Sodík | 401 mg |
Sůl | 0,85 g |
Sacharidy | 584,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Delikatesa a součást portugalské kuchyně. Prastarý způsob konzervace rybího masa z dob portugalských objevitelských výprav. Důležité je dokonalé odsolení. Sušené tresčí maso se musí před samotným vařením zhruba dva až čtyři dny máčet ve vodě, aby nabylo původní vlhkosti a zbavilo se přebytečné soli. V průběhu uvedené doby namáčení treska nabyde původních rozměrů, změkne a odsolí se. Teď už jen kde ji koupit, internet nebo si ji nechat dovézt z Portugalska, což byla i moje volba.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 12. 2016 18:20
Fotka osmažené tresky nemá chybuRecept se mi velice líbí
11. 12. 2016 18:50
:
11. 12. 2016 13:22
skvělé
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 5 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Soufflé buchta
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Právě bylo uvařeno:
Smrkový med ze samoty u lesa
Andy74 uvařila před 10 minutami
Křenová omáčka
paprika1000 uvařil před 12 minutami
Cibulové bagetky
lizamzizalku uvařila před 15 minutami
Královské rohlíky
lizamzizalku uvařila před 18 minutami
Tvarohová rychlovka
Klarson uvařila před 18 minutami
Moc dobré naložené kuřecí maso
horkja uvařila před 19 minutami
Jednoduchý domácí chleba
OlgaBunatova uvařila před 1 hodinou
Omáčka z řapíkatého celeru
Anaja uvařila před 1 hodinou
Koláč s rebarborou a tvarohem
Kolibinka uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Bojíte se flambovat? Čím a jak flambovat, aby to bylo bezpečné a vše se podařilo a chutnalo
Portugalská treska Bacalhau: Ryba, kterou touží na cestách ochutnat téměř každý. Takhle snadno si ji připravíte i doma
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Další recepty
Tématické fráze: sušené ryby recept sušená ryba recepty treska tmavá recepty fish portugalské rybí recepty treska recept sušené ryby recept fotka fisch and chips recept sušená ryba dehydrování recepty z vajec fish and chips recept susene ryby recepty portugalské recepty odsolení kaparů rybí chipsy z tresky fish and chips videorecepty recepty na sušenou tresku sušená ryba chips recepta na sušenou tresku
Suroviny: treska, mouka hladká, vejce, voda perlivá, pepř mletý, sůl, cukr, olej
Fish & Chips ze sušené portugalské tresky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7q9w
3 názory