Fish & Chips ze sušené portugalské tresky
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 13 839 kJ / 3 308 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 172,68 g |
Tuky | 25,56 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 499 mg |
Sodík | 401 mg |
Sůl | 0,85 g |
Sacharidy | 584,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Delikatesa a součást portugalské kuchyně. Prastarý způsob konzervace rybího masa z dob portugalských objevitelských výprav. Důležité je dokonalé odsolení. Sušené tresčí maso se musí před samotným vařením zhruba dva až čtyři dny máčet ve vodě, aby nabylo původní vlhkosti a zbavilo se přebytečné soli. V průběhu uvedené doby namáčení treska nabyde původních rozměrů, změkne a odsolí se. Teď už jen kde ji koupit, internet nebo si ji nechat dovézt z Portugalska, což byla i moje volba.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 12. 2016 18:20
Fotka osmažené tresky nemá chybuRecept se mi velice líbí
11. 12. 2016 18:50
:
11. 12. 2016 13:22
skvělé
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 8 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 22 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 46 minutami
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 50 minutami
Hermelínový salát se šunkou
Komtesina uvařila před 1 hodinou
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Evellinka uvařila před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Afrika řezy
viki85 uvařil před 2 hodinami
Rajská polévka III
PavelKa uvařila před 2 hodinami
Kuřecí čína
Martasss uvařila před 3 hodinami
Makovec bez vajec
Petullka7 uvařila před 3 hodinami
Koláčky od tety z Moravy
paprika1000 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Portugalská treska Bacalhau: Ryba, kterou touží na cestách ochutnat téměř každý. Takhle snadno si ji připravíte i doma
Další recepty
Tématické fráze: sušené ryby recept sušená ryba recepty treska tmavá recepty fish portugalské rybí recepty treska recept sušené ryby recept fotka fisch and chips recept sušená ryba dehydrování recepty z vajec fish and chips recept susene ryby recepty portugalské recepty odsolení kaparů rybí chipsy z tresky fish and chips videorecepty recepty na sušenou tresku sušená ryba chips recepta na sušenou tresku
Suroviny: treska, mouka hladká, vejce, voda perlivá, pepř mletý, sůl, cukr, olej
Fish & Chips ze sušené portugalské tresky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7q9w
3 názory