Pečená hovězí žebra se zeleninou, vínem a pivem
Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Energie | 65 096 kJ / 15 558 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 815,42 g |
Tuky | 163,47 g |
Vláknina | 2 434,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 49,79 g |
Sůl | 108,20 g |
Sacharidy | 1 457,43 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirovala jsem se receptem pana Romana Dolejše.
Tento recept i s fotopostupem najdete http://www.varimesmarcelou.cz/hovezi-maso/pecena-h...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 10. 2022 08:58
žebírka vypadají velmi dobře a určitě i tak chutnají
4. 2. 2017 12:10
noskovice: Děkuji, je to výborné jídlo
3. 2. 2017 10:57
Konečně recept bez kečupu a jiných ......, ale s rajským protlakem. Moc se mi líbí.
3. 2. 2017 10:54
Komentáře, které zabočovaly velmi daleko od tohoto receptu, byly smazány
1. 2. 2017 19:59
Skvělé.
1. 2. 2017 18:20
Tééda!!! No, žebra moc vidět nejsou, ale u nás se za docela dobrý peníz prodává takzvaná hovězí surovina. Jsou to žebra, která na sobě mají za tu cenu 38 Kč docela dost masa a kupujeme je hlavně na polévku, ale tohle by se mi moc líbilo!!
1. 2. 2017 18:07
magdalenka:
1. 2. 2017 16:48
Krásny recept...žiaľ, tiež často nevídam rebrá u mäsiara...teda, v predajni na pulte...
1. 2. 2017 16:47
Ja nepochybuji, ze kvalitni cervene (zvlaste tezsi), je dobre nechat pred konzumaci vydychat.
Ale neztraci to na vyznamu, kdyz to projde tepelnou upravou?
Ale neztraci to na vyznamu, kdyz to projde tepelnou upravou?
1. 2. 2017 16:42
maris: Asi může být i bez piva a množství tekutiny nahradit vývarem. Maris
1. 2. 2017 16:33
casino: Víno je živý organizmus a je s ním proto nutné také tak zacházet. Pro chuť kvalitního červeného vína je po otevření lahve velice důležitý jeho kontakt s kyslíkem. Proto všichni sommeliéři doporučují lahev otevírat minimálně hodinu před podáváním či použitím. Víno po kontaktu s kyslíkem začne totiž měnit svoji chuť. Po otevření je ideální trochu vína z lahve odlít, aby se plocha kontaktu vína se vzduchem zvětšila. Uvolní se tak vůně vína, jeho příchutě a zjemní se ve víně obsažené drsné třísloviny. Vína se takzvaně „zakulatí“, já říkám „vydýchá“.
http://ekonomika.idnes.cz/sommelier-cervene-vino-j...
http://ekonomika.idnes.cz/sommelier-cervene-vino-j...
1. 2. 2017 16:17
Krásný recept, já bych ale prosila bez toho piva
1. 2. 2017 14:29
"víno nalijeme do skleničky, by se vydýchalo. "
No, tak to jste mě dostala...
Nebo to tak praktikuje pan Roman Dolejš?
No, tak to jste mě dostala...
Nebo to tak praktikuje pan Roman Dolejš?
1. 2. 2017 14:01
Musím říci, že ani u nás se nedají jen tak sehnat. Občas je mají, ale jsou silně prorostlá tukem. Ta na obrázku jsem koupila v Makru, ale ani tam je vždycky nemají.
zizala , cathleen
zizala , cathleen
1. 2. 2017 13:51
Parádní (U nás se masitá žebra naštěstí prodávají běžně.)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 7 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 8 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 20 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 1 minutou
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 7 minutami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 1 hodinou
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Cibule pečená se žampiony
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Zapečené palačinky s tvarohem
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Vepřové karé na špeku a okurkách z pomalého hrnce
Alzbetina Prk. uvařila před 3 hodinami
Květákové karbanátky
robertbendik78 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Pečené brambory na másle vonící česnekem a bylinkami: Připravte je podle videonávodu
Holka u plotny radí: Tuniské slané koblížky fricassé plněné tuňákem, vajíčkem a zeleninou si zamilujete na první ochutnání
Další recepty
Tématické fráze: pečena hovězí žebra pečené hovězí zebro pečená hovězí žebra v troubě pečené hovězí žebra hovezi zebra pecena hovězí žebro na pečení pecena hovězí žebra recept hovězí žebro pečené pečená zebra hovězí žebra recepty hovezí žebra hověží žebro pečené zebra pecene hovezi recept pečená hovězí žebra recept na pečená hovězí žebra recepty pečená hovězí žebra recept na hovězí žebro hovězí pečená žebra žebra na pivu
Suroviny: žebro hovězí, cibule šalotka, bobkový list, protlak rajčatový, cukr třtinový, mouka hladká, paprika sušená pálivá, celer, mrkev, rozmarýn, tymián, víno červené suché, pivo černé, cibulka jarní, sůl, pepř mletý, vývar, ghee,
Pečená hovězí žebra se zeleninou, vínem a pivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pq81
16 názorů