Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně
Suroviny
Porce: 8-10
Nutriční hodnoty
Energie | 22 881 kJ / 5 469 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 371,08 g |
Tuky | 397,59 g |
Vláknina | 40,10 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 7,07 g |
Sůl | 17,88 g |
Sacharidy | 82,64 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Během vaření není použit ani gram mouky, jelikož samotná zelenina se smetanou provede zahuštění. Někdy je nutno doředit i mlékem nebo vodou - dle chuti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 10. 2009 22:35
Ivettt - jo a bobkáču tak 4-5 listů a 8-10 noveho koření. Soráč
30. 10. 2009 22:33
Ivettt - neboj to dáš - bobkáč a n.koření přidáš k té zelenině co dáš do toho pekáče. A to maso se se svazuje proto, aby zůstal přiměřeně oválnej tvar a nebyla z něj placka. Neboj se toho a prostě to maso převaž a stáhni tak, aby to byl váleček. Hodně štěstí a ta chuť je automatická. Jo a dej mi vědět jak jsi dopadla, ale věřím, že to dáš.
30. 10. 2009 22:23
Zdravím,tak tohle vypadá hodně lákavě,ale jelikož to budu dělat úplně poprvé a nechci to pokazit-kdy dám ten bobkový list a kolik a nové koření kdy a kolik.Děkuji moc totky jsou užasné.No vlastně ještě to balení masa nevim jak:((
3. 10. 2009 22:58
Mně se naopak zase zdá, že při takovém množství zeleniny ten litr smetany je akorát. Zeleniny je opravdu dost a po rozmixování je z ní hustá kaše a ten litr se v ní ztratí. A ještě to hustí zakyska.
3. 10. 2009 22:29
Otíku, taky si myslím, že litr smetany je zbytečně hodně, ale jinak to opravdu nemá chybu!
3. 10. 2009 22:25
co jsem vdaná, a to je už hoodně dlouho, dělám svíčkovou jedině takto, i s tou hořčicí a karamelem. Jen tam tedy neleji 1 litr smetany na vaření, jen 300 ml.
Velmi doporučuji dělat tento pokrm v pomalém hrnci, smetana se přidává, až když je omáčka v PH hotová.
Velmi doporučuji dělat tento pokrm v pomalém hrnci, smetana se přidává, až když je omáčka v PH hotová.
3. 10. 2009 21:17
Colombo - já svíčkovou dělám z jakéhokoliv pěkného kousku hovězího, např. moje tchýně ji dělá nejraději z krku, z pravé svíčkové ji nedělám nikdy. A také nezahušťuji moukou. Dávám hodně zeleniny, hlavně celer, protože omáčka je pak krásně světlá. Moje sousedka ji zase nakládá a peče v troubě, stejně jako ty zde.
Vím, že se tvůj recept liší - hořčice, máslo ... atd., ale při pohledu na tvé nádherné fotky prostě vidím svíčkovou. Tak se na mně nezlob. Určitě jste si pochutnali.
Vím, že se tvůj recept liší - hořčice, máslo ... atd., ale při pohledu na tvé nádherné fotky prostě vidím svíčkovou. Tak se na mně nezlob. Určitě jste si pochutnali.
3. 10. 2009 20:37
Kdyby to byla svíčková tak to tak pojmenuji, ale je tam hovězí plecko a jiné drobnosti lišící se od svíčkové. Nicméně ať si tomu říká kdo chce jak chce hlavně ať Vám chutná a hlavně bez " móóóky " !!!
P.S. Brněnské hantec - móka = mouka
P.S. Brněnské hantec - móka = mouka
3. 10. 2009 20:18
Colombo - takže je to vlastně téměř svíčková, že?
3. 10. 2009 20:03
Tak tento postup vůbec neznám... Rozhodně ukládám a už se těším, až budu mít tu čest podle receptu vařit a ochutnat výsledek.
3. 10. 2009 19:18
3. 10. 2009 18:58
Super! +1.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 2 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 14 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 15 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Právě bylo uvařeno:
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 3 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 5 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 5 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 5 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 6 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 6 hodinami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 6 hodinami
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pečené brambory na másle vonící česnekem a bylinkami: Připravte je podle videonávodu
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Pečená sezónní zelenina: Delikatesu podávejte jako přílohu nebo večeři s chutným dipem
Další recepty
Tématické fráze: naložení svíčkové pečená svíčková pečená svíčková na smetaně pečená svíčková na smetaně recept svíčková na smetaně pečená pecena masa svíčková z hovězí plece pečená svičková omáčka hovězí plec svíčková hovězí plec recept plecko na smetaně plec na smetane pečená hovězí plec hovězí plec recepty svíčková pečeně cukeťák s mrkví naložená svíčková na smetaně recept hovězí na smetaně svíčková na smetaně naložená hovězí svíčková pečeně
Suroviny: plec hovězí, petržel, mrkev, celer, cibule, smetana na vaření, smetana zakysaná, špek uzený, máslo, sůl, hořčice plnotučná, bobkový list, koření nové koření
Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oQDB
12 názorů