Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
Recept ještě nebyl hodnocenVepřová panenka je fantastické maso, které doma běžně připravujeme jako steak. Tentokrát jsme pro vás vybrali trochu jinou úpravu - dušení. V kombinaci se špekem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 3 223 kJ / 770 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 84,00 g |
– nasycené | 41,00 g |
– nenasycené | 42,00 g |
–– mononenasycené | 36,00 g |
–– polynenasycené | 6,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,60 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 0,10 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Vepřová panenka je fantastické maso, které doma běžně připravujeme jako steak. Tentokrát jsme pro vás vybrali trochu jinou úpravu - dušení. V kombinaci se špekem a…
Vepřové maso vcelku nasolíme nejlépe den předem. Před tepelnou úpravou ho ještě dochutíme kmínem a pepřem, poté vložíme do hrnce nebo pekáčku s rozpáleným tukem (sádlo…
Hovězí pečeně je prubířský kámen každého kuchaře. Upéct ji tak, aby byla měkká a šťavnatá, se nemusí pokaždé podařit. Podle tohoto postupu ale bude určitě vaše hovězí…
Svíčková omáčka je královna tradičních českých jídel i svátečních tabulí. Křehký plátek hovězího masa, jemná omáčka, nadýchaný knedlík a šlehačka s brusinkami potěší…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Špek si nakrájíme na malé kostičky a dáme na pánev vyškvařit. Přidáme cibuli, česnek a orestujeme, přidáme maso a necháme…
Uzený špek nakrájíme na malinké kostičky a dáme do hrnce škvařit, malinko podlijeme olejem.Mrkev a klobásku nakrájíme na půlkolečka a přidáme ke škvařícímu špeku,…
Španělský ptáček s rýží a omáčkou je jedním z klasických a oblíbených jídel české kuchyně. Plátky zpravidla hovězího masa jsou plněny vajíčkem, okurkou, špekem a v tomto…
Hlávkový salát nepotřebuje nijak náročnou úpravu. Stačí k němu přidat kostičky vyškvařené slaniny, tuk z ní puštěný a vše dohromady zalít sladkokyselým nálevem. Takto…
Zapneme troubu na 160 °C a rošt dáme do středu.Z očištěného masa vytvoříme plát a zlehka přes fólii naklepeme. Plát masa položíme na fólii.Papriku, sůl a pepř smícháme…
Svíčková omáčka je klenotem české kuchyně a vlastní verze je chloubou každé kuchařky. Použitím mletého masa její přípravu zjednodušíte. Zde máte recept, podle kterého se…
Jeden z nejlepších kusů, které můžeme vybrat z vepřového masa, je kýta. V neděli, nebo ve svátek, využijte recept na kýtu na kořenové zelenině a uzeném špeku. Delší…
Plát hovězího pupku odblaníme a rozprostřený z vnitřní strany bohatě potřeme směsí ze soli a rozetřeného česneku z obou velkých palic. Tři díly česnekovo-solné směsi…
Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na 1 cm silné medailonky. Hranou ruky je jemně naklepeme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a necháme odpočinout.Uzený špek…
Hovězí maso nakrájíme na stejně silné plátky. Maso z obou stran osolíme a opepříme.Do většího hrnce dáme lžíci oleje a špek nakrájený na kostičky. Necháme společně…
Maso prošpikujeme uzeným špekem, posolíme, popepříme a necháme v chladnu uzrát. Do tlakového hrne dáme sádlo, máslo a olej v poměrech 1:1:1, a to tolik aby bylo pokryté…
Hovězí maso si nakrájíme na stejně velké plátky a síle cca 1 cm 6-8 plátků) a prudce je opečeme na troše oleje a dáme si je bokem. Maso nijak neochucujeme, jelikož se…
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemno a smícháme s moukou, vajíčkem, (když je těsto příliš řídké, tak můžeme přidat mouku krupici) osolíme a přidáme zbylé suroviny…
Paštika je nejen svačinovou klasikou, můžete ji využít jako skvělý předkrm. Obsahuje krom jater i pečené maso, a navíc je celá zabalená ve špeku a slanině. V kombinaci s…
Uzený špek nakrájíme na menší kostičky, opatrně a zlehka vyškvaříme a škvarečky uzeného špeku vyndáme.Do tuku vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit, lehce…
Špek a cibuli nakrájíme nadrobno.Zeleninu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, nebo nakrájíme na větší kousky.Koření pro pozdější snadné vyjmutí zavážeme do…
Srnčí maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky, a slaninu na menší kostky. Maso smícháme s kořením a vložíme nejlépe do druhého dne do lednice uležet. Do hrnce…
Variací na knedlíky je nespočet. Vyzkoušejte knedlíky podle našich sousedů, z rakouského Tyrolska. Špekové knedlíky s cibulí a petrželí si zajisté zamilujete. Konzumovat…
Dančí krk dobře odblaníme a svážeme do válečku, aby maso udrželo tvar. Vzniklý váleček prošpikujeme, osolíme a vetřeme směs koření. Maso uložíme zakryté do chladu na 24…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Přidáno 4. 5. 2024 10:40