Skořicové řezy Almoyshavena
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 983 kJ / 1 908 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,79 g |
Tuky | 117,78 g |
Vláknina | 7,65 g |
Cholesterol | 905 mg |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 166,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento koláč pochází ze Španělska, peče se téměř v každé domácnosti a je oblíbeným moučníkem, protože je jednoduchý, chutný a rychlý. Suroviny jsou cenově dostupné a většinou je doma najdete.
podle Takprosto.cc
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 5. 2021 16:35
23. 5. 2021 16:32
23. 5. 2021 16:00
5. 9. 2017 13:27
5. 3. 2017 16:20
5. 3. 2017 09:16
Tato sladkost má svůj původ v arabské kuchyni, pochází z oblasti Valencie, konkrétně z městečka Xativa. Dříve se připravoval jen o postním čtvrtku. Jeho název ve valencijštině je almoixàvena (čte se almojšávena) nebo také monjavina.
5. 3. 2017 08:46
5. 3. 2017 00:07
4. 3. 2017 21:38
4. 3. 2017 19:41
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 16 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 5 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 6 hodinami
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 7 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 8 hodinami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 8 hodinami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 8 hodinami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 8 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 8 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 9 hodinami
Houbová omáčka od Daniely
HejMira uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nejoblíbenější sladká jídla. Máte nejraději ovocné knedlíky, palačinky nebo kaše?
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník
Chcete vonět jako smažené kuře? KFC představuje svůj parfém, který má nabudit chuť na jejich výrobky
Další recepty
Tématické fráze: trhací buchta skořicová skoricove rezy španělský skořicový koláč skořicový koláč almoyshavena španělské řezy skořicové těsto španělsko skořicový koláč skořicové mraky odpalované těsto se skořicí španělská buchta španělská trhací buchta s jablky španělská skořicová buchta arabske řezy skořicový koláč z odpalovaného těsta kynutý skořicový chlebíček skořicovy rez rychly recept mraky řezy skořicové mraky recepty buchta skořicové mraky takprosto.cc
Suroviny: voda, máslo, olej, mouka hladká, sůl, vejce, cukr krupice, skořice mletá
Skořicové řezy Almoyshavena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0jkX
10 názorů