Cikánské řízky od Krkovičky
Suroviny
Porce: 3-4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 272 kJ / 1 499 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,65 g |
Tuky | 72,61 g |
Vláknina | 3,86 g |
Cholesterol | 1,26 g |
Sodík | 1,74 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 78,80 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 10. 2017 18:14
Jsem Rom ani nevim že je tolik receptu na řizek,,,,
13. 10. 2017 18:13
Jsem Rom ani nevim že je tolik receptu na řizek,,,,
28. 7. 2017 19:32
No to je přece "Hadí maso" :D Ale to se ještě na pánvi roztrhá. Veliká mňamka, vařím často :D
14. 4. 2017 13:02
7. 4. 2017 11:48
Dajda: Na Slovensku cigánska pečienka je obľúbená pochúťka rýchleho občerstvenia, na trhoch a pod. Ide o bravčové mäso, plátky, obyčajne z krkovičky. Osolené, okorenené, ocesnakované a opečené na masti. Podáva sa v žemli. S českým cikánským řízkem nemá nič spoločného - ak odmyslíme základnú surovinu a používame na cikánský řízek mäso bravčové. Žiadne nakladanie do vajca, škrobu, korenín tam nie je.
7. 4. 2017 10:32
Dajda: Je pravda že tu je několik takových receptů, jen každý se malinko v něčem liší. Cikánský řízek vznikl kdysi dávno a odstupem času se stále upravoval a upravoval až vznikl např. tento, název zůstal. Tatarák byl taky jen jeden a dnes je jich mnoho druhů např. zeleninový, lososový, už i dokonce tvarůžkový a mnoho dalších. Tak se nad takovou maličkostí ani nepozastavuji.
7. 4. 2017 05:45
Dobrý recept (který tu už je mimochodem několikrát), ale nevím, proč tuhle úpravu masa, kde se přidávají pochutiny, které patří spíše do asijské kuchyně, nazývat cikánským řízkem. Cikánský řízek (nebo spíše rezeň) je označení pokrmu, který se dříve nabízel na Slovensku při různých veřejných akcích podobně jako v Čechách párky. To mi asi potvrdí naše slovenské kuchařinky.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 5 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 9 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 12 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně
Lisa444 uvařila před 1 hodinou
Salát s kuřecím masem
Jitka J. uvařila před 1 hodinou
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 2 hodinami
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 5 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 5 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 5 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 6 hodinami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 8 hodinami
Poctivá květáková polévka
TondaJ uvařila před 8 hodinami
Smažené tvarohové koblížky
Wikki uvařil před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Marie Terezie ujížděla na kávě a ořechovém dortíku a milovala drůbež, především šťavnaté a voňavé kuře à la zajíc
Citronový krém Lemon curd má příjemnou chuť a není moc tučný. Je úžasný na palačinky i na slepování lineckého cukroví
Plněné kynuté knedlíky podle bronzových kuchařů z olympiády: Kouzlo je ve vanilkovém krému a makové drobence
Další recepty
Tématické fráze: řízky z krkovičky řízky z krkovice rizek z krkovice cikánský řízek uprava krkovicky cikánské řízky řizek z krkovičky cikánský řízek recept 5ízky z z krkovice rizky s krkovice falešný řízek z krkovičky krkovička ako řízek cikánský řízek z mletého masa řízek s krkovice cikanska pecienka recept na úpravu krkovičky řízky s krkovičky cikanske pl ciganska krkovice jak na řízky z krkovičky
Suroviny: prsa kuřecí, solamyl, mouka hladká, olej, vejce, pepř mletý, paprika sušená sladká, koření kari, hořčice, omáčka sojová, omáčka worcesterová, pórek
Cikánské řízky od Krkovičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kWqr
7 názorů