Znojemská pečeně s rýží
Znojemská omáčka ochucená nakládanými okurkami je klasikou, kterou známe z jídelen. Tentokrát ji připravíme z vepřového masa, které orestujeme spolu s kořenovou zeleninou a poté dusíme. Na závěr omáčku zahustíme moukou a podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Suroviny pro 7 porcí
7 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 019 kJ / 1 439 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 233,52 g |
Tuky | 39,02 g |
Vláknina | 12,22 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 552 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 34,60 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 8. 2017 10:43
inak, nedávno som na FB videla rcp na nepečené Nutelové guličky. v recepte, okrem iných surovín, bola surová hladká múka. tak to zas nie, to som kukala ako puk
13. 8. 2017 10:40
Nerad sklouzávám do osobní roviny, leč obávám se, že se mýlíte: NEPOCHOPÍ
13. 8. 2017 10:29
13. 8. 2017 10:17
13. 8. 2017 10:01
Na receptu mě překvapují půlené okurky Malé množství krájím na kostičky, větší množství strouhám na velké slzičce.
***
Vím, všude se píše, že mouka se vaří min. 20 minut (aniž se zohledňuje, zda již nebyla předem tepelně upravená, např. mouka pražená nasucho, či jako zásmažka)
No, možná i těstoviny by se měly vařit 20 minut, že
Je-li jako zde použita záklechtka, tak vy opravdu NA CHUTI poznáte že byla vařena (probublávala) pouze 6 minut? Občas mouku povařím asi 10 minut a nikdo mi křivého slova neřekne. A to mám prosím strávníky vychované tak, že mi neodpustí ani ň
***
Edit
...v mezičase se okurčičky stihly nakostečkovat
13. 8. 2017 09:56
13. 8. 2017 09:52
Jestli ji cedíš jen kvůli koření, je vhodnější ho v omáčce vařit v pytlíčku z gázy nebo v čajovém vajíčku
13. 8. 2017 09:47
13. 8. 2017 09:40
Můžu se zeptat, co to tedy je, ty tmavé kousky? Jen ze zvědavosti
13. 8. 2017 09:38
13. 8. 2017 09:34
Okurky tedy vaříš jen přepůlené a pak jdou pryč?
13. 8. 2017 09:23
13. 8. 2017 09:18
Veď určite vieš variť aj niečo skvelé, originálne, ktorým užívateľov týchto stránok prekvapíš.
13. 8. 2017 09:09
13. 8. 2017 09:00
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 20 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 22 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 8 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 8 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 8 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 8 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 8 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 9 hodinami
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 11 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 12 hodinami
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: znojemská veprova pečeně vepřová pečeně s rýží znojemska pečeně znojemská vepřová pečeně s rýží znojemská vepřová pečeně recept znojemska pečeně z vepřového masa recept na znojemská pečeně vepřova vepřová znojemská pečeně vepřová pečeně s rýží recept recepty znojemská pečeně veprova pecene po znojemsku vepřová pečeně znojemska vepřová znojemská znojemská pečeně recept znojemská vepřová pečeně znojemská vepřová pečeně top recepty znojemska znojemská vepřová veprove kostky po znojemsku jak se vaří znojemska
Suroviny: pečeně vepřová, mrkev, petržel, celer, cibule, olej, pepř, koření nové koření, bobkový list, tymián, paprika sušená sladká, masox hovězí, okurky sterilované, mouka hladká, šťáva citronová, sůl
Znojemská pečeně s rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGvL
17 názorů