Citronová kůra do pečiva
Citronovou kůru zužitkujete nejen při přípravě sladkých moučníků, použít se dá také do omáček, dresinků, nebo marinád. Nemusíte ji však stále kupovat, připravit můžete i domácí. Není to nijak složité.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 1. 2020 12:57
Kůra z citronu i pomeranče už je v lednici. Moc dobrý nápad.
25. 7. 2015 16:34
Dobrý nápad,děkuji
13. 12. 2012 22:17
děkuji za recept,už mám v ledničce
2. 12. 2012 13:12
taky jsem si podle tohohle receptu vyrobila kůru do "zásoby", a po skoro roce v ledničce je pořád vynikající, do těsta, omáček, apod. ani jsem tomu nevěřila, že to takhle může fungovat - výborný nápad
4. 11. 2011 08:54
To je super,to jsem nevědělatak to si hned udělám+1
21. 3. 2010 23:14
Jani,opravdu tahle kůra je bezva.Není vysušená a může se přidat i pár kapek citronové šťávy aby to bylo vláčnější.Vždy když přidáš další kůru,tak trochu umačkat a přidat cukr.Opravdu pořád krásně voní.
21. 3. 2010 19:37
Bibinka nechme to tady, nevadí to
21. 3. 2010 19:35
Hella a to je teda taky hodně zajímavé s tím mrazákem a ochlazeným čajem!! Lidé jsou fakt vynalézaví!!
21. 3. 2010 19:33
Jarunko super, tak to jsem potřebovala vědět. Tady sousedka má pomerančovou i citronovou kůru sušenou a taky mne kolikrát zachrání, když nemám. Takže přidávat a přidávat taky vždycky cukr? Jinak moc díky, to se fakt hodí!!
21. 3. 2010 19:27
Tohle dělám už hodně dlouho, jenom kůru nestrouhám, ale oloupu škrabkou na zeleninu, dám do mixéru, přisypu cukr a rozmixuju. Mám uskladněné v ledničce ve skleničce. Je to parádní zlepšovák. Doporučuju.
11. 11. 2009 19:36
Citronovou kůru si nastrouhám a na složeném ubrousku usuším, provoní celu kuchyni. Pak nasypu do skleničky. Vydrží neomezeně dlouho. Taky mám v mrazáku plátky citronu - pokud je vhodíte do čaje tak ho nejen ochutí, ale i ochladí!
26. 8. 2009 18:20
Tohle dělávala už moje maminka a taky to prosejpala cukrem. Vždycky udělala vrstvu kůry a pocukrovala a pak zase kůru a cukr, tak pokračovala až nahoru. Dělávala to do obyčejný skleničky od hořčice a celofánem pokryla, nikdy se nakazila a do pečiva byla skoro pořád při ruce.
3. 7. 2009 07:07
Citronovou kůru mívám nastrouhanou uloženou v dobře uzavřené krabičce v mrazáku, nezkazí se mi tam.
2. 7. 2009 19:37
Jaruš,vedle názvu receptu je obdélníček-opravit,na ten klikneš-zobrazí se ti ten recept co jsi psala ty, tam to přepíšeš a pod receptem klikneš na odeslat.
Ale víš,to zas není taková hrůza že by to v těch ostatních nemohlo býtKdyž ti to nepůjde,tak se na to vykašli,já se zlobit nebudu a asi nikdo z nás
Ale víš,to zas není taková hrůza že by to v těch ostatních nemohlo býtKdyž ti to nepůjde,tak se na to vykašli,já se zlobit nebudu a asi nikdo z nás
2. 7. 2009 19:19
Bibinko,chtěla jsem to opravit,ale nevím jak.Tak jsem to tedy nechala v ostatních.Snad mi to všichni prominou.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 18 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 21 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 23 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Tiramisu od Itala
Veronika.Hrozna uvařil před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 10 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Doubnerka uvařila před 10 hodinami
Třešně ve vlastní šťávě
Bobule77 uvařila před 10 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 11 hodinami
Bramborák POHODA
Lukas11. uvařila před 11 hodinami
Bezový sirup
Jana2017 uvařil před 11 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
EllyU uvařila před 11 hodinami
Brokolicový krém
VeronikaV. uvařila před 11 hodinami
Těstoviny raz - dva...
Walderama08 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Citronovou kůru snadno nastrouháme a uchováme do zásoby. Názorné video poradí, jak na to
Jak uchovat citronovou kůru. Nastrouhaná citronová kůra provoní naši kuchyň a příjemně dochutí sladké moučníky a dezerty
Další recepty
Tématické fráze: citronová kůra sušená citronová kůra jak uchovat citronovou kůru uchování citronové kůry jak uskladnit citrony citronová kůra uchování citronová kůra v cukru jak uchovat citrony sušení citronové kůry jak naložit citronovou kůru citronová kůra s cukrem jak uskladnit citronovou kůru jak sušit citronovou kůru uskladnění citronové kůry citronová kůra recept sušená citronová kůra recept uskladnění citronu citronova kura uskladneni citronová kůra sušená jak udelat citronovou kuru
Suroviny: citron, cukr krupice
Citronová kůra do pečiva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BgZY
18 názorů