Mléčné karamely - tvrdé cucavé
Na přípravu skvělých karamelových bonbónů nám stačí dvě suroviny. Nejprve zkaramelizujeme cukr, smícháme ho s kondenzovaným mlékem a nalijeme do formiček. Aby se bonbóny podařily, je potřeba pracovat rychle a opatrně.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 4 281 kJ / 1 023 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,70 g |
Tuky | 0,75 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 3 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 252,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj receptu: Tescoma
S rozehřátým karamelem pracujeme opatrně, hrozí popálení. Silikonové formičky na výrobu by měly snášet vyšší teploty. Doporučuji přímo ty, které jsou určeny na přípravu domácích bonbonů. Mají menší tvary a snesou teplotu až 230 °C. Pracuji s rendlíkem - s jednou rukojetí, výhodou je rendlík s nálevkou. Musí se pracovat rychle, jinak karamel ztuhne.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 2. 2019 21:10
31. 1. 2019 10:52
31. 1. 2019 09:49
Nadja: Díky.
30. 1. 2019 22:39
magdalenka: když se Salko rozmrazí, má stejnou konzistenci jako předtím?
30. 1. 2019 22:35
30. 1. 2019 22:06
30. 1. 2019 21:54
30. 1. 2019 21:39
30. 1. 2019 21:38
Nevím jak se v mililitrech odměřuje SALKO (nejspíše se množství odhadne) ale praktičtější by asi bylo množství udat v gramech, že
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 2 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Jarní palačinka z červené čočky s uzeným lososem a medvědím česnekem
kraloja uvařila před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 12 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 12 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 12 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 12 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 12 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 12 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 12 hodinami
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Po přípravě karamelu nám zůstane ulepené nádobí. Názorné video předvede snadné a rychlé odstranění karamelu
Video poradí, jak připravit dokonale hladký karamel. Stačí dodržet dvě důležité zásady a výsledek bude perfektní
Další recepty
Tématické fráze: mléčné karamely mléčné karamelky mléčné karamely recept mléčný karamel mlečny karamel recept mléčný karamel recepty recept na mléčné karamely jak vyrobit karamelové bonbóny mléčné karamely výroba tvrdy karamelove bombony mléčné karamelové bonbony domaci mlecne kramelky výroba. tvrdých bonbonů mléčné karamely recepty mlecna karamela postup na výrobu mléčného karamelu karamelky tvrde vuroba mlecneho karamelu mléčné karamely domaci mléčné bonbóny karamel
Suroviny: cukr krystal, mléko
Mléčné karamely - tvrdé cucavé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QE39
9 názorů