Špenátová roláda z časopisu Vlasta
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 762 kJ / 1 138 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,26 g |
Tuky | 72,00 g |
Vláknina | 1,58 g |
Cholesterol | 821 mg |
Sodík | 2,18 g |
Sůl | 5,40 g |
Sacharidy | 53,49 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Původní recept byl uveřejněn v časopisu Vlasta před několika desítkami let, já jsem ho upravila do trochu modernější podoby a občas se mi povedlo s touto roládou - zelenou - hosty překvapit. Nejdřív byli nedůvěřiví z té zelené barvy, ale jakmile ochutnali, roláda rychle mizela z talíře. Je to fakt dobré a k nadcházejícím Velikonocům jako dělané. A fantazii se meze nekladou, do náplně můžete přidat i kostičky šunky, vejce natvrdo nakrájené na kostičky, hrášek, přiložit plátečky lososa apod., podle vlastní chuti a nápadu.
Hledala jsem podobnou roládu a asi špatně, nenašla jsem a teď vidím, že jich tu je celá řada. No co nadělám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 11. 2019 07:44
MamlajdaD:
24. 11. 2019 22:53
tejaja (moderátorka): Ta tvoje roláda musí být moc dobrá. Líbí se mi ta náplň - sýr a česnek jdou skvěle k sobě, strouhaný brambůrek to zahustí, super! To by mi chutnalo! Zdravím!
24. 11. 2019 22:45
tejaja (moderátorka): Terezko, ta se ti povedla!! Udělalas jí moc pěkně barevnou, no k sežr..ní! Ještě si musím pořádně prohlédnout tu tvojí roládu a hlavně nádivku, teď jsem jen nakoukla. Děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že vám to chutnalo! Udělala jsi k tomu krásné fotky, zdařilé jako vždycky! Mám velkou radost a opravdu moc děkuji za vyzkoušení i za fotografie! měj se hezky a posílám veselý pozdrav!
24. 11. 2019 22:08
Bola návšteva, boli rolády...jedna podľa tohto receptu, jedna podľa môjho: https://www.toprecepty.cz/recept/2728-spenatova-ro... Chutili, a hlavne zmizli, obe. Do tej tvojej som pridala podľa tvojej rady hrášok a nadrobno nakrájanú pikantnú salámu. Bolo to veľmi dobré.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 1 hodinou
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 6 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Grilované makrely
mkab uvařil před 16 minutami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 2 hodinami
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 2 hodinami
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 2 hodinami
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 2 hodinami
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 2 hodinami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 2 hodinami
Kuřecí špíz s jogurtem
MAMINECKA uvařil před 2 hodinami
Ananasové řezy s krémem a ořechy
dexulka uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Palačinky skvěle chutnají se špenátem a sýrem. Můžeme je dokonce zapékat. Vyzkoušejte ty nejlepší recepty na tuto pochoutku
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Co připravit pro návštěvu - vynikající a oblíbené recepty, tentokrát se špenátem. Velký přehled atraktivního pohoštění
Další recepty
Tématické fráze: špenátová roláda časopisy s recepty špenátová barevná roláda špenátová roláda recept vlasta.cz recepty
Suroviny: špenát mražený, žloutek, mouka hrubá, sůl, tvaroh, sýr niva, smetana, česnek, sůl
Špenátová roláda z časopisu Vlasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lwXJ
4 názory