Jehněčí kýta s pohankovým kubou
Jemné jehněčí maso prošpikované česnekem a slaninou pomalu upečeme spolu s rozmarýnem. Jako příloha k výbornému masu poslouží pohankový kuba s výraznou chutí hub, česneku a majoránky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 8 038 kJ / 1 921 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,58 g |
Tuky | 102,20 g |
Vláknina | 26,28 g |
Cholesterol | 524 mg |
Sodík | 1,75 g |
Sůl | 4,28 g |
Sacharidy | 100,28 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept na pohánkového kubu mám z časopisu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 9. 2019 18:41
Veronika.Hrozná: Zkuste zadat ve vyhledávači "jehněčí s nádivkou" a vyjede celá řada receptů, možná, že některý bude ten správný?! Já mám s popisovanou žemlovou nádivkou jen pečené kůzlečí:
PEČENÉ KŮZLEČÍ S NÁDIVKOU - VLASTA
Přední polovina kůzlete, 80 g másla, 50 g slaniny, sůl.
Maso opereme a osolíme. V hrudi uděláme kapsu, naplníme ji nádivkou a zašijeme. Kapsa nesmí být příliš plná, aby při pečení nepraskla. Na pekáči rozpustíme máslo a slaninu a opečeme maso ze všech stran. Podléváme teplou vodou a pečeme doměkka. Podáváme se špenátem a houskovým knedlíkem.
Nádivka: Máslo se žloutky utřeme se 2 lžícemi strouhanky, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky (zvlhčené mlékem). Promícháme, osolíme, přidáme muškátový květ a petrželku. Nakonec vmícháme tuhý sníh.
Ostatní nádivky, které ke skopovému mám, mají jinou skladbu. Tento recept je z hodně starého čísla časopisu Vlasta a ten, kdo to tam vložil, zkopíroval recept ze staré kuchařky (ze "Sandtnerky"), nádivka je opsaná doslovně, recept v Sandtnerce se jmenuje "Nadívané jehněčí nebo kozlečí". Možná jsem trochu pomohla, možná ne. Přesný rozpis ingrediencí ze Sandtnerky na nádivku můžu poslat. Zdravím!
PEČENÉ KŮZLEČÍ S NÁDIVKOU - VLASTA
Přední polovina kůzlete, 80 g másla, 50 g slaniny, sůl.
Maso opereme a osolíme. V hrudi uděláme kapsu, naplníme ji nádivkou a zašijeme. Kapsa nesmí být příliš plná, aby při pečení nepraskla. Na pekáči rozpustíme máslo a slaninu a opečeme maso ze všech stran. Podléváme teplou vodou a pečeme doměkka. Podáváme se špenátem a houskovým knedlíkem.
Nádivka: Máslo se žloutky utřeme se 2 lžícemi strouhanky, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky (zvlhčené mlékem). Promícháme, osolíme, přidáme muškátový květ a petrželku. Nakonec vmícháme tuhý sníh.
Ostatní nádivky, které ke skopovému mám, mají jinou skladbu. Tento recept je z hodně starého čísla časopisu Vlasta a ten, kdo to tam vložil, zkopíroval recept ze staré kuchařky (ze "Sandtnerky"), nádivka je opsaná doslovně, recept v Sandtnerce se jmenuje "Nadívané jehněčí nebo kozlečí". Možná jsem trochu pomohla, možná ne. Přesný rozpis ingrediencí ze Sandtnerky na nádivku můžu poslat. Zdravím!
26. 9. 2019 20:20
Veronika.Hrozna: zkuste naplnit jehněčí velikonoční nádivkou, trochu vylepšenou - místo mléka použít smetanu, na kostičky kvalitní uzené, dost česneku a majoránky. Já dávám ještě naši slaninu, kterou nakládáme s česnekem. Naplněné jehněčí obložím cibulí a hodně slaniny, ale tady se meze nekladou. Podlévám jen po troškách až v polovině pečení, snažím se výpek trochu připékat, aby byl nahnědlý a přípečky svědomitě oškrabuji. Ale musí se to hlídat, aby se to nepřipeklo příliš. Máslo dávám až ve finále.
26. 9. 2019 19:37
Moc díky za recept, s těmi opečenými rohlíky to bude mňamka. Zvláštní je ta smetana, běžně v náplních do masa není. Houby tam sousedka nedává , majoránku ano , ale určitě ještě nějaké koření, ale to mi neřekne! Asi jí baví, koukat na mne , jak to její jehněčí tlačím do hlavy!
26. 9. 2019 18:33
MamlajdaD: Anička, jahňa kupujem od jedného pána, ktorý ich cez leto vychová, na jeseň príde mäsiar, zabije, vypitvá, naporcuje na diely. Zvyšok si už musím naporcovať do mrazáku sama. Ide to ale rýchlo, lebo mäsiar je pedant a diely sú parádne očistené, odblanené. Platím 6,- € za kilo živej váhy + 3,- za mäsiara. Kupujem jahňa takto už roky. My sme spokojní, pán je spokojný, lebo nemusí kosiť.
26. 9. 2019 18:32
Veronika.Hrozna: Asi to nebudeš plniť celé jahňa, nie? To by bolo pre čatu. Jeden recept na plnené jahňacie mám tu: https://www.toprecepty.cz/recept/25285-plneny-jehn...
Ale ak niečo chcem plniť, trebárs akúkoľvek hydinu, plním podľa tohto receptu: https://www.toprecepty.cz/recept/3740-slepici-obed...
Ale ak niečo chcem plniť, trebárs akúkoľvek hydinu, plním podľa tohto receptu: https://www.toprecepty.cz/recept/3740-slepici-obed...
26. 9. 2019 17:54
Nádherný recept! Nemáš náhodou i recept na plněné jehně , sousedka mi ho slibuje aspoň 10 let a furt nic! Ona ho peče na Velikonoce a je to ukrutně dobré! Asi má nějakou vychytávku a nechce prozradit! A jediné co vím, že jsou v tom rohlíky a sníh z bílků.....
26. 9. 2019 17:37
Taková dobrota! Masíčko i pohankový kuba! Jenže já si taky udělám jenom toho kubu (ale i tak si pochutnám, o tom není pochyb). To jehněčí se tady sežene leda před velikonocemi, kolem 300,- Kč za krk, kde je víc kostí než masa a dál se to šplhá na 5 - 6 stovek. Tak recept uložím do oblíbených a uvidíme! Ale receptík je to opravdu skvělý, o tom není pochyb.
26. 9. 2019 14:06
JanaDorazinova: taky by mi stačil, vypadá moc dobře
26. 9. 2019 12:43
JanaDorazinova: Janka smola, už nie je.
26. 9. 2019 12:41
Stačil by mi ten pohankový kuba . U nás jehněčí stejně neseženu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 13 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 7 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 8 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 8 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 9 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 9 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 10 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 10 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 10 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jehněčí kyta recepty jehněčí kýta top recepty jehněčího masa jehněčí kýta recept
Suroviny: kýta jehněčí, česnek, slanina uzená, sůl, pepř mletý, cibule, tymián, pohanka, houby sušené, cibule, česnek, kmín celý, majoránka, sůl, pepř mletý, olej
Jehněčí kýta s pohankovým kubou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AV49
10 názorů