Cuketovo-bramborové opečenky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 060 kJ / 1 687 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,47 g |
Tuky | 38,21 g |
Vláknina | 29,48 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 318 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 252,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jsou dobré teplé jako hlavní jídlo s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem, ale také za studena. Příznivci zlatého moku je určitě ocení jako tzv. "podpivní" chuťovku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 9. 2019 14:43
Eja57: Přesně o tom to je. Tento recept je klasika na chutné zpracování velké cukety, kterou většinu dostanu od zahrádkářů. .
29. 9. 2019 13:02
Anna Kocikova: Děkuji, dělala to tak moje babička, zkouším také její osvědčené recepty.
29. 9. 2019 11:49
S vločkama jsem tyto opečenky(placičky)ještě nezkoušela,dobrý nápadTaké většinou dostávám od známých už přerostlé cukety.Na chuti to nic nemění a přebytečná tekutina se dá vždy nějak zužitkovat
29. 9. 2019 11:13
tejaja: Pokud někdo nemá vlastní zdroj - tedy nesklízí na zahrádce cuketky optimální velikosti - tak pracuje s tím, co koupí, a to jsou většinou cukety přerostlé, s kterými se prostě musí nakládat jinak...
29. 9. 2019 10:35
tejaja: Zdá-li se Vám můj komentář nevhodný, nebudu Vám to vymlouvat, každý má právo na vlastní názor. Co jsem udělala "špatného" a co vyvolalo naši výměnu názorů, bylo jen to, že jsem neupřesnila možnost zpracování přebytečné tekutiny. Ale už se o tom opravdu nechci bavit, kdo chce, může recept zkusit, kdo ne, tak ho prostě přehlédne. Hezký den.
28. 9. 2019 19:46
taddy1: Je mi ľúto, že tak pekný recept komentujete nie práve pekným spôsobom. Pekný večer vám prajem.
28. 9. 2019 19:36
tejaja: Také kdyby se tam nasypalo kilo mouky, nepustilo by to vodu. Psala jsem recept o velké cuketě, která po osolení, stejně jako např. lilek, pouští vodu a brambory škrob. To je tekutiny dost na to, že se tam opravdu dává jen trocha mouky. Není to těsto palačinkové konzistence. Je mi líto, že se tato banální informace k Vám ještě nedostala. Máte-li další připomínky, klidně můj recept můžete odstranit, s tím problém nemám.
28. 9. 2019 19:27
taddy1: Ak by sa použila cuketa taká, aká sa používať má, to znamená nie prerastená, ale mladá, do 25-30 cm, žiadna prebytočná tekutina by nevznikla.
28. 9. 2019 18:08
tejaja: Napsala jsem, že přebytečnou tekutinu slijeme - je na každém, jak s ní naloží. Já jsem právě dělala zelnou polévku, takže jsem ji slila do té polévky. Vylít ji do odpadu by opravdu byla škoda, ale tady předpokládám, že nejsou kuchařsky negramotní lidé a určitě si poradí - jinak bych z jednoho receptu musela udělat pět dalších s názvem "jak zužitkovat vše" .
28. 9. 2019 18:02
Nie je škoda to najhodnotnejšie vyliať do kanála?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajčatový chleba
Přidáno před 14 hodinami
Lilek tří barev
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí marinovaná plněná prsa
Přidáno před 19 hodinami
Utopenci dle Borease
Přidáno 6. 6. 2024 22:54
Celero-pórková omáčka s vepřovými plátečky
Přidáno 6. 6. 2024 15:31
Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci
Přidáno 6. 6. 2024 15:18
Právě bylo uvařeno:
Extra rychlé lívance
RomanPustaj uvařila před 5 hodinami
Výborný makovec
VeronikaJimenez2024cz uvařila před 6 hodinami
Vepřové plátky na pórku
HacRadek uvařila před 6 hodinami
Dudácká pomazánka
Swarofka uvařila před 8 hodinami
Domácí vánočka
Tomaassss uvařila před 8 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
kachlicka77 uvařil před 9 hodinami
Karbanátky
Ivet88 uvařil před 10 hodinami
Rybí filé s chřestem
Lorencka uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ovocné moučníky podle horoskopu: Panny dostane malinová charlotta a Blíženci ujíždějí na broskvové bublanině
Jan Punčochář připravil speciální hot dogy pro Oktagon: V prodeji bude 3000 kusů a vydávat se budou do 30 vteřin
Samosběr třešní 2024: Velký přehled sadů po celé republice. Kilo je k mání už za 15 Kč, ale na některých místech je třešní málo
Další recepty
Tématické fráze: bramborové-cuketové bramboráky
Suroviny: cuketa, brambory, vejce, vločky ovesné, mouka hladká, pepř, tuk na smažení
Cuketovo-bramborové opečenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6EZO
10 názorů