Jednoduchý jablkový koláč z rodinné kuchařky
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
15 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 13 751 kJ / 3 287 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,21 g |
Tuky | 119,41 g |
Vláknina | 34,40 g |
Cholesterol | 573 mg |
Sodík | 294 mg |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 472,59 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 7. 2022 15:52
HankaKyri:
23. 7. 2022 15:14
casino: V délce pečení to není. Zas takový začátečník, abych nepoznala, jestli je to hotové, nejsem. Nerozpadá se mi těsto, to je v pořádku, ale rozpadá se koláč jako celek, protože je tam moc jablek (nevím, jestli nikdo neodvažuje, ale já ano, protože pak už by recept postrádal úplně smysl). S těmi okraji už to vidím na té třetí fotce, ale v receptu ta informace, jak zakončit, chybí. Není problém položit vrchní plát těsta, to je v receptu popsané dobře a jde to snadno. Jen celek, ten koláč, prostě s ním nejsem spokojená a ani není moc dobrý. Prostě příště udělám štrůdl: snadný, chutný ...
22. 7. 2022 16:16
HankaKyri:
Málokterý rcp je napsán tak polopaticky...
Neházejte flintu do obilí a zkuste to ještě jednou...
Z vlastní zkušenosti vím, že když se mi nezadaří, tak jsem něco sám zmršil
Zkuste dodržet rcp a začněte jeho přečtením
1. Jaké okraje
2. Jablka: je šumafuk, zda vážíte ta či ona; v praxi to stejně nikdo neodvažuje
3. Prověřte si nastavení teploty. Čas je pouze orientační - délka pečení je závislá na více faktorech
4. "Koláč se mi docela rozpadá" To je relativní konstatování ale jedná se o (levnější) křehké (linecké) těsto a není se čemu divit. Na spodním těstě nefrčí, může být poskládáno i z odřezků..., ale uložit druhé těsto na papíru (a bez válečku), tak na to aby měl jeden pomalu dvoje ruce, že
Málokterý rcp je napsán tak polopaticky...
Neházejte flintu do obilí a zkuste to ještě jednou...
Z vlastní zkušenosti vím, že když se mi nezadaří, tak jsem něco sám zmršil
Zkuste dodržet rcp a začněte jeho přečtením
1. Jaké okraje
2. Jablka: je šumafuk, zda vážíte ta či ona; v praxi to stejně nikdo neodvažuje
3. Prověřte si nastavení teploty. Čas je pouze orientační - délka pečení je závislá na více faktorech
4. "Koláč se mi docela rozpadá" To je relativní konstatování ale jedná se o (levnější) křehké (linecké) těsto a není se čemu divit. Na spodním těstě nefrčí, může být poskládáno i z odřezků..., ale uložit druhé těsto na papíru (a bez válečku), tak na to aby měl jeden pomalu dvoje ruce, že
22. 7. 2022 15:58
HankaKyri: doporučuji podívat se na foto č.3. Tam je jasně vidět, že žádný silný okraj testa tam není.
A opravdu těsto zpracovat rychle a nechat ideálně v chladu odpočinout.
A opravdu těsto zpracovat rychle a nechat ideálně v chladu odpočinout.
22. 7. 2022 13:35
Nejsem zkušená pekařka. Koláč se moc nepovedl. Z receptu není jasné, jak to udělat s okraji - mně tam vznikl velký těstový kraj, který byl jen na vyhození.
Koláč se mi docela rozpadá, spodek se lepí na papír...
Přijde mi nemožné, že je tam moc jablek i moc těsta zároveň. Možná jsem dala opravdu moc jablek, protože z receptu není jasné, jestli je to váha jablek před oloupáním a vykrojením nebo až po.
Už to asi zkoušet nebudu.
Koláč se mi docela rozpadá, spodek se lepí na papír...
Přijde mi nemožné, že je tam moc jablek i moc těsta zároveň. Možná jsem dala opravdu moc jablek, protože z receptu není jasné, jestli je to váha jablek před oloupáním a vykrojením nebo až po.
Už to asi zkoušet nebudu.
29. 8. 2020 12:28
přesně vychytané , dík za komentář hezký den
29. 8. 2020 10:21
Také patří k našim oblíbeným, Část mouky nahradím vanilkovým sypkým pudingem, hezky pak voní a jablka trošku podsypávám namletými piškoty. Rozinky nebo brusinky v rumu namočené, jsou samozřejmostí
29. 8. 2020 10:08
Jaromira18: díky za komentář hezký den
29. 8. 2020 10:04
Dělám podobný, hned se po něm zapráší.
29. 8. 2020 09:57
Eja57: dík za komentář - ony ty babičky také měly stejné nebo podobné recepty , já ho také znám z dětství a to už je pěkná řádka lat hezký den
29. 8. 2020 09:53
jo, to bude skoro oon co mi pekla babička když jsem byla malá....mňam
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 4 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 7 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 10 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 2 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 3 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 3 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 3 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 3 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 4 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 4 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít jednozrnku? Prastarý druh pšenice má měkká a lehce křupavá zrna, nahradí rýži v rizotu i těstoviny v polévce
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Pěstujeme rajčata: Jak zvolit správnou odrůdu? Do leča se hodí jiná než na salát, výběr je ale veliký
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, kypřící prášek, vejce, mléko, jablko, cukr vanilkový, skořice, rozinky
Jednoduchý jablkový koláč z rodinné kuchařky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jppR
11 názorů