Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvovo-nektarinkový závin

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 10. 2020 02:27

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 090 kJ / 3 368 kcal
Bílkoviny89,93 g
Tuky117,08 g
Vláknina26,38 g
Cholesterol 273 mg
Sodík 324 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy475,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tvarohová náplň podle Veroniky Hrozné:

Je tam 500 g tvarohu, jeden žloutek, sníh z jednoho bílku, citronová kůra, rozinky. K tomu byla přidána na sucho opečená dětská krupička, na 500 g tvarohu je 5 PL opečené krupičky, 1 PL zakysané 16% smetany. Vanilkový cukr 2x a cukr krystal 4 lžíce. Z toho jedna do sněhu. Je to náplň, která nevyteče.

Mírně teplý, čerstvý štrúdl, podávat s jahodovým rozvarem! Jahody, cukr, trošku vody a citronová šťáva, povařit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MamlajdaD MamlajdaD

15. 11. 2020 22:52

Veronika.Hrozna: Už se těším, jen mě mrzí nedokonalost součsné techniky, protože nejde z obrazovky ochutnávat! :-Q:-D Dobrou noc a zdravím! :-K:-K:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 11. 2020 22:43

MamlajdaD: Uz mi bylo doma receno, ze nemame strudl. Posledni jsem pekla v pondeli:-!A myslela jsem na to dnes, ze upecu madarsky, ze ti to dluzim. Snad se podruhe povede.

MamlajdaD MamlajdaD

15. 11. 2020 22:32

Veronika.Hrozna: Tak jsem můj recept na maďarský štrůdl přepdsala na jiný, jak jsem ti slíbila. Ale než začne opravdový vánoční shon, mohla bys ten maďarský tvarohový štrůdl přidat, že? ;-):-8:-K

MamlajdaD MamlajdaD

7. 11. 2020 01:12

Veronika.Hrozna: Veroniko, a nechceš si potom, až štrůdl s vylepšenou náplní upečeš, vložit recept jako svůj? Já bych tento třeba přepsala na jiný, nebo požádala o smazání. ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 11. 2020 22:11

magdalenka: :-D Ja tiez, ale ta krasna leskla poleva, tak tu som nikde nenasla.Tak som skusila a nahodou , to na druhy raz vyslo! No, ale tie nervy a suroviny, co som vyhodila...;-(
Ten strudel je presne taky,ako pises. To bude ono! :-K Uz sa nan po tomto pokuse, tesim.Obycajny slovensky -tvarohova klasika , nie je taky nadychany.

magdalenka magdalenka

5. 11. 2020 20:51

Zásadne nepečiem podľa receptov z časopisov. Poučila som sa na vlastnej koži viackrát.
K tvarohu - do múčnikov vždy som kupovala tvaroh v Maďarsku, majú ho dobrý, české tvarohy nepoznám.
Náplň do štrúdle nenechávam stáť, chystám tesne pred naplnením, cukor zásadne kryštálový, smotanu kyslú asi 3-4 PL na po kila tvarohu, krupicu detskú.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 11. 2020 20:02

To mi povídej, to dělají ty přílohy pro ženy asi muži. Před pár dny byl jeden recept na dort a jeden na závitky. Suroviny na dort napsal do závitků a postup nechal na dort. Pře měsícem, jsem si opsala recept z časopisu na krásně lesklou čokopolevu a pan redaktor prostě vynechal, kdy přidat jednu podstatnou surovinu, tak se zdařila až na druhý pokus! Pak už to byl jen pokus, omyl a náhodou se mi to podařilo. Přepsala jsem si postup a lituji všechny kuchařky, které to zkusili :-(( a nepodařilo se jim to.

Merylas Merylas (moderátorka)

5. 11. 2020 19:50

Veronika.Hrozna: Je to tak, některé recepty z časopisů nejsou vůbec spolehlivé, i když by měly být. ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 11. 2020 19:28

MamlajdaD: No to mi povídej, minulý rok u kadeřnice jsem opsala recept z nějakého časopisu na Vánoční štolu, no hádej jak to dopadlo ! ;-) Tak a teď k receptu, ta náplň je s tou 33 %smetanou a těmi třemi vajíčky, je jako blátíčko ! Polotekutá, do štrúdlíku nevhodná. Ten moučkový cukr , taky není ono, i z jablek udělá bláto.:-(( Do štrúdlu i já vždycky dávám, jen krystalový cukr! Tak jsem zabloudila do HUNGARY, že se podívám, jak to ty maďarské kišasoňky dělají , že jim to nevyteče a je to nadýchané? Tak jsem špiclovala a špiclovala /ještě, že vím jak se říká maďarsky štrúdl a tvaroh/ a zjistila jsem, že mají podobný recepis nagyon jó - velmi dobrý a nadýchaný, na 400 g tvarohu, jde jen jedno vajíčko, sníh z jednoho vajíčka a krupička se přidá přímo do tvarohu! Pak se přidá maďarská hustá zakysaná smetana, cca1 decko, nebo dle potřeby, ale v té stojí lžíce, tak je hustá ! Vše se lehce promíchne a když se krupička nasákne a nádivka zhoustne, tak dát krystalový cukr a opatrně sníh z jednoho vejce a ihned naplnit štrúdl, než se ten cukr rozteče. Rum se pak dá jenom navrch, pod smetanu k namazání. Maže se kyselou smetanou! A a potom se to "papá" a vypadá to opravdu žravě! Až to zkusím, /na fotky já nedám/, tak se to sem může opsat, když budeš chtít. Ale nejdříve to musím upéct, aby tady nebyl recepis bez fotečky. Sama jsem zvědava na ten Budapšťský zázrak. :-K:-K:-K

MamlajdaD MamlajdaD

5. 11. 2020 17:23

Veronika.Hrozna: Moc mne mrzí, že to nedopadlo dobře. Nevím, v čem je chyba! Recept jsem kdysi opsala, bohužel už nevím z jakého časopisu. Pořád přemýšlím nad tím, kde je chyba a proč se ti to nepovedlo. Zatím mě napadají jen dvě věci, a to, že Maďaři používají jiný tvaroh (suchý hrudkový), a nebo je v receptu psáno moc té smetany. Až se vymarodím, tak to zkusim. Ale bude to trvat delší dobu. Dám vědět.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

4. 11. 2020 12:08

MamlajdaD: Náplň je chutná a voňavá, ale pro štrúdl je naprosto nepoužitelná , je moc řídká. Celé se to rozjelo a prasklo ! Takže mám sice chutnou a voňavou placku, ale ne štrúdl.:-Q:-D Spíš by to bylo vhodné, jako třeba na tvarohový koláč z listového těsta na malý plech. Vystlat plech těstem, na to dát náplň z tvarohu a poručit troubě " do červena"! Takže tak!
:-D:-D:-D

MamlajdaD MamlajdaD

3. 11. 2020 20:51

Veronika.Hrozna: Veru, ta náplň může být do jednoho i do dvou nohavic, podle velikosti! ;-):-D Já bych pro sebe dala do dvou menších štrůdlíků, mám ráda patičky ("prdelky") :-!:-D:-D Těším se na tvůj verdikt, doufám, že napíšeš :-! Ale ty to umíš, určitě to bude moc dobré! :yes:;-):-8 Tak hodně zdaru! Zdravím! :-K:-K:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

3. 11. 2020 20:22

MamlajdaD: Vyborne, s citronem delam tvaroh bezne, ale ta pomerancova me inspirovala.Sama jsem zvedava, jake to bude. Dam trochu rozinek, doufam, ze ne to rozpis na dva strudly? Zitra upecu, ;-) Mozna pridam i domaci kandovanou pomerancovou kurku, ale jen trosku. Rum pridam! :-D

MamlajdaD MamlajdaD

3. 11. 2020 18:14

Veronika.Hrozna: Veru, recept je opsaný. Ale asi ano, ty jseš zkušená kuchařka a cukrářka, ty si určitě poradíš. Podle toho, jak jsem pochopila postup - bod 4. - se tam asi ta kůra ani dávat nemusí, ale já bych jí tam kvůli vůni dala. ;-) Asi tolik, kolik se dává citr. kůry? ;-) Možná i malinko víc, pomerančová vůně je příjemná. Děkuji za komentář a moc zdravím! :-K:-K:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

3. 11. 2020 15:02

Te pomerancove kurky, dle chuti:-?

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka, voda, sůl mořská, tuk hera, broskve, nektarinky, tvaroh jemný, cukr, žloutek, šťáva citronová, rozinky, mandle, tuk hera, tuk hera, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Broskvovo-nektarinkový závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2LvW