Broskvovo-nektarinkový závin
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 14 090 kJ / 3 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,93 g |
Tuky | 117,08 g |
Vláknina | 26,38 g |
Cholesterol | 273 mg |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 475,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tvarohová náplň podle Veroniky Hrozné:
Je tam 500 g tvarohu, jeden žloutek, sníh z jednoho bílku, citronová kůra, rozinky. K tomu byla přidána na sucho opečená dětská krupička, na 500 g tvarohu je 5 PL opečené krupičky, 1 PL zakysané 16% smetany. Vanilkový cukr 2x a cukr krystal 4 lžíce. Z toho jedna do sněhu. Je to náplň, která nevyteče.
Mírně teplý, čerstvý štrúdl, podávat s jahodovým rozvarem! Jahody, cukr, trošku vody a citronová šťáva, povařit.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 11. 2020 22:52
Veronika.Hrozna: Už se těším, jen mě mrzí nedokonalost součsné techniky, protože nejde z obrazovky ochutnávat! Dobrou noc a zdravím!
15. 11. 2020 22:43
MamlajdaD: Uz mi bylo doma receno, ze nemame strudl. Posledni jsem pekla v pondeliA myslela jsem na to dnes, ze upecu madarsky, ze ti to dluzim. Snad se podruhe povede.
15. 11. 2020 22:32
Veronika.Hrozna: Tak jsem můj recept na maďarský štrůdl přepdsala na jiný, jak jsem ti slíbila. Ale než začne opravdový vánoční shon, mohla bys ten maďarský tvarohový štrůdl přidat, že?
7. 11. 2020 01:12
Veronika.Hrozna: Veroniko, a nechceš si potom, až štrůdl s vylepšenou náplní upečeš, vložit recept jako svůj? Já bych tento třeba přepsala na jiný, nebo požádala o smazání.
5. 11. 2020 22:11
magdalenka: Ja tiez, ale ta krasna leskla poleva, tak tu som nikde nenasla.Tak som skusila a nahodou , to na druhy raz vyslo! No, ale tie nervy a suroviny, co som vyhodila...
Ten strudel je presne taky,ako pises. To bude ono! Uz sa nan po tomto pokuse, tesim.Obycajny slovensky -tvarohova klasika , nie je taky nadychany.
Ten strudel je presne taky,ako pises. To bude ono! Uz sa nan po tomto pokuse, tesim.Obycajny slovensky -tvarohova klasika , nie je taky nadychany.
5. 11. 2020 20:51
Zásadne nepečiem podľa receptov z časopisov. Poučila som sa na vlastnej koži viackrát.
K tvarohu - do múčnikov vždy som kupovala tvaroh v Maďarsku, majú ho dobrý, české tvarohy nepoznám.
Náplň do štrúdle nenechávam stáť, chystám tesne pred naplnením, cukor zásadne kryštálový, smotanu kyslú asi 3-4 PL na po kila tvarohu, krupicu detskú.
K tvarohu - do múčnikov vždy som kupovala tvaroh v Maďarsku, majú ho dobrý, české tvarohy nepoznám.
Náplň do štrúdle nenechávam stáť, chystám tesne pred naplnením, cukor zásadne kryštálový, smotanu kyslú asi 3-4 PL na po kila tvarohu, krupicu detskú.
5. 11. 2020 20:02
To mi povídej, to dělají ty přílohy pro ženy asi muži. Před pár dny byl jeden recept na dort a jeden na závitky. Suroviny na dort napsal do závitků a postup nechal na dort. Pře měsícem, jsem si opsala recept z časopisu na krásně lesklou čokopolevu a pan redaktor prostě vynechal, kdy přidat jednu podstatnou surovinu, tak se zdařila až na druhý pokus! Pak už to byl jen pokus, omyl a náhodou se mi to podařilo. Přepsala jsem si postup a lituji všechny kuchařky, které to zkusili a nepodařilo se jim to.
5. 11. 2020 19:50
Veronika.Hrozna: Je to tak, některé recepty z časopisů nejsou vůbec spolehlivé, i když by měly být.
5. 11. 2020 19:28
MamlajdaD: No to mi povídej, minulý rok u kadeřnice jsem opsala recept z nějakého časopisu na Vánoční štolu, no hádej jak to dopadlo ! Tak a teď k receptu, ta náplň je s tou 33 %smetanou a těmi třemi vajíčky, je jako blátíčko ! Polotekutá, do štrúdlíku nevhodná. Ten moučkový cukr , taky není ono, i z jablek udělá bláto. Do štrúdlu i já vždycky dávám, jen krystalový cukr! Tak jsem zabloudila do HUNGARY, že se podívám, jak to ty maďarské kišasoňky dělají , že jim to nevyteče a je to nadýchané? Tak jsem špiclovala a špiclovala /ještě, že vím jak se říká maďarsky štrúdl a tvaroh/ a zjistila jsem, že mají podobný recepis nagyon jó - velmi dobrý a nadýchaný, na 400 g tvarohu, jde jen jedno vajíčko, sníh z jednoho vajíčka a krupička se přidá přímo do tvarohu! Pak se přidá maďarská hustá zakysaná smetana, cca1 decko, nebo dle potřeby, ale v té stojí lžíce, tak je hustá ! Vše se lehce promíchne a když se krupička nasákne a nádivka zhoustne, tak dát krystalový cukr a opatrně sníh z jednoho vejce a ihned naplnit štrúdl, než se ten cukr rozteče. Rum se pak dá jenom navrch, pod smetanu k namazání. Maže se kyselou smetanou! A a potom se to "papá" a vypadá to opravdu žravě! Až to zkusím, /na fotky já nedám/, tak se to sem může opsat, když budeš chtít. Ale nejdříve to musím upéct, aby tady nebyl recepis bez fotečky. Sama jsem zvědava na ten Budapšťský zázrak.
5. 11. 2020 17:23
Veronika.Hrozna: Moc mne mrzí, že to nedopadlo dobře. Nevím, v čem je chyba! Recept jsem kdysi opsala, bohužel už nevím z jakého časopisu. Pořád přemýšlím nad tím, kde je chyba a proč se ti to nepovedlo. Zatím mě napadají jen dvě věci, a to, že Maďaři používají jiný tvaroh (suchý hrudkový), a nebo je v receptu psáno moc té smetany. Až se vymarodím, tak to zkusim. Ale bude to trvat delší dobu. Dám vědět.
4. 11. 2020 12:08
MamlajdaD: Náplň je chutná a voňavá, ale pro štrúdl je naprosto nepoužitelná , je moc řídká. Celé se to rozjelo a prasklo ! Takže mám sice chutnou a voňavou placku, ale ne štrúdl. Spíš by to bylo vhodné, jako třeba na tvarohový koláč z listového těsta na malý plech. Vystlat plech těstem, na to dát náplň z tvarohu a poručit troubě " do červena"! Takže tak!
3. 11. 2020 20:51
Veronika.Hrozna: Veru, ta náplň může být do jednoho i do dvou nohavic, podle velikosti! Já bych pro sebe dala do dvou menších štrůdlíků, mám ráda patičky ("prdelky") Těším se na tvůj verdikt, doufám, že napíšeš Ale ty to umíš, určitě to bude moc dobré! Tak hodně zdaru! Zdravím!
3. 11. 2020 20:22
MamlajdaD: Vyborne, s citronem delam tvaroh bezne, ale ta pomerancova me inspirovala.Sama jsem zvedava, jake to bude. Dam trochu rozinek, doufam, ze ne to rozpis na dva strudly? Zitra upecu, Mozna pridam i domaci kandovanou pomerancovou kurku, ale jen trosku. Rum pridam!
3. 11. 2020 18:14
Veronika.Hrozna: Veru, recept je opsaný. Ale asi ano, ty jseš zkušená kuchařka a cukrářka, ty si určitě poradíš. Podle toho, jak jsem pochopila postup - bod 4. - se tam asi ta kůra ani dávat nemusí, ale já bych jí tam kvůli vůni dala. Asi tolik, kolik se dává citr. kůry? Možná i malinko víc, pomerančová vůně je příjemná. Děkuji za komentář a moc zdravím!
3. 11. 2020 15:02
Te pomerancove kurky, dle chuti
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 5 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 6 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Právě bylo uvařeno:
Povidlové šátečky bez kynutí
Dasa65 uvařila před 8 minutami
Kuřecí " vše v jednom "
Hannah64 uvařila před 9 minutami
Kuřecí s chřestem na cidru
Hanes uvařila před 1 hodinou
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Bylinka77 uvařila před 2 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Weera uvařil před 4 hodinami
Sýrové párty krekry
Carolka409 uvařila před 5 hodinami
Maková náplň (nádivka)
Carolka409 uvařila před 5 hodinami
Koprová omáčka
Nycka uvařila před 5 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
Anicka78 uvařila před 7 hodinami
Kolínková směs s masovými kuličkami
KamSuch uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bezdomovec díky pomoci lidí otevře vlastní kavárnu. Přitom hrozilo, že bude kvůli zákonům úplně bez peněz
Jak udělat pesto z bršlice kozí nohy. Úporný plevel se uplatní i v kuchyni
Brutnák lékařský používáme v kuchyni. Jedlé květy i listy přidáváme do salátů a zdobíme jimi pokrmy
Další recepty
Suroviny: mouka, voda, sůl mořská, tuk hera, broskve, nektarinky, tvaroh jemný, cukr, žloutek, šťáva citronová, rozinky, mandle, tuk hera, tuk hera, cukr moučkový
Broskvovo-nektarinkový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2LvW
51 názorů