Broskvovo-nektarinkový závin
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 14 090 kJ / 3 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,93 g |
Tuky | 117,08 g |
Vláknina | 26,38 g |
Cholesterol | 273 mg |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 475,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tvarohová náplň podle Veroniky Hrozné:
Je tam 500 g tvarohu, jeden žloutek, sníh z jednoho bílku, citronová kůra, rozinky. K tomu byla přidána na sucho opečená dětská krupička, na 500 g tvarohu je 5 PL opečené krupičky, 1 PL zakysané 16% smetany. Vanilkový cukr 2x a cukr krystal 4 lžíce. Z toho jedna do sněhu. Je to náplň, která nevyteče.
Mírně teplý, čerstvý štrúdl, podávat s jahodovým rozvarem! Jahody, cukr, trošku vody a citronová šťáva, povařit.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 10. 2020 17:41
magdalenka: Magduška, děkuji za vysvětleni! To byla babička fakt obětavá, ale asi vás měla moc ráda a dělala to pro vás, vždyť to byla (a dodnes je) velká dobrota!! Na takové babičky se vzpomíná s láskou! Děkuji a moc zdravím!
26. 10. 2020 17:19
MamlajdaD: Správne, bolo to ako vložka do polievky. Nejako to zamotala a upiekla, pamätám si hmlisto nagymamu, ešte pár mesiacov pred smrťou o barlách sa pohybovala a ťahala na stole štrúdľové cesto...bola neskutočne obetavá a pracovitá.
26. 10. 2020 15:24
magdalenka: Dík za komentář! Upéct okraje, to je dobrý nápad, ale nezlob se nerozumím tomu "pod polievku", znamená to do polévky jako zavářku? Nebo jak to mám pochopit (asi si při pondělku stojím na kabelu) Prosím, vysvětli to, fakt mám zabedníno! Některé slovní obraty jsou v češtině a slovenštině přece jenom jiné!
26. 10. 2020 14:46
stará mama tie hrubšie okraje tiež upiekla na kraji plechu, dávali sme ich "pod polievku"...
26. 10. 2020 13:08
hospodyne: Děkuji za pěkný komentář! Kdysi dávno jsem tažené štrůdly také pekla, a teď, když jste mi to připomněla, tak jsem si na ty okraje těsta vzpomněla! Máte naprostou pravdu! Já jsem tažený štrůdl moc ráda nedělala, vždycky jsem měla strach, že se mi plachta protrhne. A dneska bych se do něj nepustila, už jen proto, že se s tím taženým těstem člověku nechce dělat jen pro sebe. Pro jednoho člověka se fakt špatně vaří, pro víc lidí je to hezčí hlavně tím, že vidíte, jak všem chutná a to je ta správná radost z vaření! Máte hezké vzpomínky na svojí rodinu! Moc zdravím!
26. 10. 2020 12:23
to mi připomíná dobu, kdy jsem tyto záviny pekla málem každý víkend dětem na kolej. Hlavně syn terorizoval, nesnáší " zákalcové" těsto napité šťávou z náplní. Tvaroh musel být pokrytý meruňkami s jahodami. Tenkrát se kompotovalo kdeco. Ostatně tažené těsto používám stále, vypracuje ho robot a vytažení na ubrusu je už jen muška. Tento závin je sytivý a skutečně výborný.
Jen bych doplnila, že silnější nevytažené okraje je dobré odkrojit, protože po upečení jsou tvrdé.
Jen bych doplnila, že silnější nevytažené okraje je dobré odkrojit, protože po upečení jsou tvrdé.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 5 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 6 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 21 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Právě bylo uvařeno:
České kynuté buchty
Agata.kucharka uvařila před 2 minutami
Karlovarský knedlík
Agata.kucharka uvařil před 4 minutami
Houskové knedlíky
Agata.kucharka uvařil před 6 minutami
Povidlové šátečky bez kynutí
Dasa65 uvařila před 27 minutami
Kuřecí " vše v jednom "
Hannah64 uvařila před 27 minutami
Kuřecí s chřestem na cidru
Hanes uvařila před 1 hodinou
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Bylinka77 uvařila před 2 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Weera uvařil před 4 hodinami
Sýrové párty krekry
Carolka409 uvařila před 5 hodinami
Maková náplň (nádivka)
Carolka409 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bezdomovec díky pomoci lidí otevře vlastní kavárnu. Přitom hrozilo, že bude kvůli zákonům úplně bez peněz
Jak udělat pesto z bršlice kozí nohy. Úporný plevel se uplatní i v kuchyni
Brutnák lékařský používáme v kuchyni. Jedlé květy i listy přidáváme do salátů a zdobíme jimi pokrmy
Další recepty
Suroviny: mouka, voda, sůl mořská, tuk hera, broskve, nektarinky, tvaroh jemný, cukr, žloutek, šťáva citronová, rozinky, mandle, tuk hera, tuk hera, cukr moučkový
Broskvovo-nektarinkový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2LvW
51 názorů