Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvovo-nektarinkový závin

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 10. 2020 02:27

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 090 kJ / 3 368 kcal
Bílkoviny89,93 g
Tuky117,08 g
Vláknina26,38 g
Cholesterol 273 mg
Sodík 324 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy475,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tvarohová náplň podle Veroniky Hrozné:

Je tam 500 g tvarohu, jeden žloutek, sníh z jednoho bílku, citronová kůra, rozinky. K tomu byla přidána na sucho opečená dětská krupička, na 500 g tvarohu je 5 PL opečené krupičky, 1 PL zakysané 16% smetany. Vanilkový cukr 2x a cukr krystal 4 lžíce. Z toho jedna do sněhu. Je to náplň, která nevyteče.

Mírně teplý, čerstvý štrúdl, podávat s jahodovým rozvarem! Jahody, cukr, trošku vody a citronová šťáva, povařit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MamlajdaD MamlajdaD

26. 10. 2020 17:41

magdalenka: Magduška, děkuji za vysvětleni! :yes::-D To byla babička fakt obětavá, ale asi vás měla moc ráda a dělala to pro vás, vždyť to byla (a dodnes je) velká dobrota!! Na takové babičky se vzpomíná s láskou! :yes::-K:-K:-8 Děkuji a moc zdravím! :yes::-K:-K:-K

magdalenka magdalenka

26. 10. 2020 17:19

MamlajdaD: Správne, bolo to ako vložka do polievky. Nejako to zamotala a upiekla, pamätám si hmlisto nagymamu, ešte pár mesiacov pred smrťou o barlách sa pohybovala a ťahala na stole štrúdľové cesto...bola neskutočne obetavá a pracovitá.

MamlajdaD MamlajdaD

26. 10. 2020 15:24

magdalenka: Dík za komentář! :yes::-K Upéct okraje, to je dobrý nápad, ale nezlob se nerozumím tomu "pod polievku", znamená to do polévky jako zavářku? Nebo jak to mám pochopit (asi si při pondělku stojím na kabelu) ;-):-D Prosím, vysvětli to, fakt mám zabedníno! Některé slovní obraty jsou v češtině a slovenštině přece jenom jiné! :yes:;-):-8:-K

magdalenka magdalenka

26. 10. 2020 14:46

stará mama tie hrubšie okraje tiež upiekla na kraji plechu, dávali sme ich "pod polievku"...

MamlajdaD MamlajdaD

26. 10. 2020 13:08

hospodyne: Děkuji za pěkný komentář! Kdysi dávno jsem tažené štrůdly také pekla, a teď, když jste mi to připomněla, tak jsem si na ty okraje těsta vzpomněla! :yes::-D Máte naprostou pravdu! ;-):-8:-K Já jsem tažený štrůdl moc ráda nedělala, vždycky jsem měla strach, že se mi plachta protrhne. A dneska bych se do něj nepustila, už jen proto, že se s tím taženým těstem člověku nechce dělat jen pro sebe. Pro jednoho člověka se fakt špatně vaří, pro víc lidí je to hezčí hlavně tím, že vidíte, jak všem chutná a to je ta správná radost z vaření!;-):-D:-K Máte hezké vzpomínky na svojí rodinu! ;-):-D<3:-K Moc zdravím! :-K:-K:-K

hospodyne

26. 10. 2020 12:23

:-K:-K:yes::yes:to mi připomíná dobu, kdy jsem tyto záviny pekla málem každý víkend dětem na kolej. Hlavně syn terorizoval, nesnáší " zákalcové" těsto napité šťávou z náplní. Tvaroh musel být pokrytý meruňkami s jahodami. Tenkrát se kompotovalo kdeco. Ostatně tažené těsto používám stále, vypracuje ho robot a vytažení na ubrusu je už jen muška. Tento závin je sytivý a skutečně výborný.:yes:
Jen bych doplnila, že silnější nevytažené okraje je dobré odkrojit, protože po upečení jsou tvrdé.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka, voda, sůl mořská, tuk hera, broskve, nektarinky, tvaroh jemný, cukr, žloutek, šťáva citronová, rozinky, mandle, tuk hera, tuk hera, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Broskvovo-nektarinkový závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2LvW