Újezdecké vánoční perníčky
Zdobit perníčky nemusíte pouze použitím cukrové polevy. Pokud z těsta vyválíte šňůrku, nebo do perníkového těsta vykrojíte ozdobné tvary, můžete popustit uzdu fantazii i v trojrozměrném zdobení.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Podle velikosti tvarů
Nutriční hodnoty
Energie | 31 722 kJ / 7 582 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 193,98 g |
Tuky | 86,48 g |
Vláknina | 31,20 g |
Cholesterol | 2,07 g |
Sodík | 840 mg |
Sůl | 1,68 g |
Sacharidy | 1 491,31 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já těsto dělám na dvakrát, abych ho pěkně propracovala.
Také vykrájíme srdíčko, na něj položíme malé, tenké srdíčko a ozdobně propícháme a tak uděláme různé tvary.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 12. 2020 18:07
Jaromira18: Děkuji, dobrá vychytávka
4. 12. 2020 16:01
Majkaa: Děkuji za optání, vždy si vezmu nějaký nástavec na stříkání krému na dorty. Právě dělám další perníčky tak jsem to propíchla a vyfotila, přidávám to tam.
4. 12. 2020 11:42
Čím dělate ty malé dírky do perníčků
3. 12. 2020 19:21
Majkaa: Moc děkuji, už je polovina snědená, nejsou tak moc tvrdé, dají se jíst už teď.
3. 12. 2020 17:54
Nádhera, originální Jak dlouho trvá, než budou perníčky měkké
1. 12. 2020 18:30
Bod jsem už dala, tak ještě slovně. Opravdu moc hezké a originální. Trochu mi to připomíná vizovické pečivo, ale to není k jídlu. Nevím, jestli bych měla takovou trpělivost.
1. 12. 2020 18:24
S tím zdobením si měla práce až nad hlavu, jak je to hezké a takové domácky originální! Na první pohled jednoduché, ale to se na stole jen tak nepřehlédne ! Takové perníčky, úplně závidím. A ta esíčka na těch květinkách, to musela být "robota" ,tak malinké kousky těsta vytvarovat , a ne všelijak, pěkně do esíčka, no totok! Už se vidím, že to dělám já....., to by dopadlo!
1. 12. 2020 17:41
Jaromira18: stále niečím prekvapíš, máš môj obdiv.
1. 12. 2020 17:26
Moc pěkné, obdivuji tu trpělivost..
1. 12. 2020 17:23
hospodyne: Moc a moc děkuji.
1. 12. 2020 17:23
Frantiska: Moc a moc děkuji.
1. 12. 2020 17:22
MamlajdaD: Moc a moc děkuji .
1. 12. 2020 15:08
Jsou fakt půvabné, moc se mi líbí! Jsi moc šikovná
1. 12. 2020 15:04
taky nemam rada cukrove zdobení :) recept se mi libi. Urcite tento rok vyzkoušim. Už jen kvuli mnozství medu :)
1. 12. 2020 15:01
jéje, ty jsou hezoučké Díky za inspiraci. Naši nemají rádi cukrové zdobení.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 38 minutami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 1 hodinou
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 1 hodinou
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 1 hodinou
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 2 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 2 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 2 hodinami
Houbová omáčka od Daniely
HejMira uvařila před 2 hodinami
Chutné vafle
Lucie1989 uvařila před 2 hodinami
Avokádová pomazánka
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Jak připravit bramborové těsto. Naučte se nejlepší univerzální těsto na bramborové knedlíky, šišky i placky
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, vejce, med, amonium, koření do perníku, voda, vejce
Újezdecké vánoční perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/My7G
15 názorů