Čokoládové pralinky
Domácí pralinky můžeme použít jako slavnostní mlsání nebo jako krásný dárek, který určitě potěší. Klíčem k úspěchu je temperování čokolády, kterou pak vymažeme do formy a necháme zatuhnout. Jako náplň použijeme arašídy a kandovanou pomerančovou kůru.
Suroviny pro 25 kusů
25 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 11 242 kJ / 2 687 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,00 g |
Tuky | 158,08 g |
Vláknina | 17,10 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 340 mg |
Sůl | 0,85 g |
Sacharidy | 261,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Množství čokolády je jen orientační, záleží na velikosti pralinek. Doporučuji použít formu spíš na větší pralinky, než na menší. Pokud máte menší formu, arašídy bych spíše jemněji nastrouhala a kůru velmi jemně nasekala.
Tyto pralinky mám spíše k rychlejší spotřebě a uchovávám je v chladu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 10 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 10 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 12 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 14 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 3 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 3 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 3 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 3 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 3 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 4 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 5 hodinami
Cibule pečená se žampiony
Marcela0123 uvařila před 5 hodinami
Zapečené palačinky s tvarohem
TondaJ uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sladké velikonoční pečení. Drobné cukroví s jarním motivem k Velikonocům rozhodně patří
Jak temperovat čokoládu: Kvalitní, báječně křupavá čokoláda se v ruce nerozpustí
Retro okénko: Salonky byly původně luxusními bonbonky v salonech bohatých. Podle tohoto receptu si je připravíte i doma
Další recepty
Suroviny: čokoláda mléčná, smetana ke šlehání, čokoláda mléčná, nesolené arašídy, kůra pomerančová kandovaná
Čokoládové pralinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yKgR
0 názorů