Sachrův dort podle Mišky Kuličky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 29 550 kJ / 7 063 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 123,04 g |
Tuky | 388,63 g |
Vláknina | 28,10 g |
Cholesterol | 2,73 g |
Sodík | 1,07 g |
Sůl | 2,63 g |
Sacharidy | 754,20 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 2. 2021 11:59
casino: Já originál nikdy neochutnala, což mě mrzí, ale třeba jednou Nicméně jsem hodně pátrala i v zahraničních receptech, právě proto, abych se chuťově co nejvíce přiblížila původní receptuře. A musím souhlasit, že opravdu vydrží dlouho. Tedy teoreticky, prakticky je u nás snězený velmi rychle
19. 2. 2021 11:32
MiskaKulicka: "...hlavně je třeba si uvědomit, že toto není nadýchané piškotové těsto,"
Mám rád spíše těžké (ořechové) dorty ale Sachrovi jsem na chuť nepřišel
Má ale nespornou výhodu: může být týdny (trochu přeháním ve vitríně a je furt stejný
Kdysi jsem se Sachrovi intenzivně věnoval - ne kvůli korpusu (to je brnkačka), ale snažil jsem se přiblížit originál čokopolevě (oni to zovou glazůrou): 2x jsem ho koupil při cestě přes Vídeň a 2x jsem si ho naschvál nechal dovézt (dřevěné obaly mám do teď Zkoušel jsem kdeco, dokonce i jejich surovinové normy a dostupné rcp, leč "marná lásky snaha"
No, možná je to v kvalitě čokolády a kakaa, či v nějakém grifu který mi uniká...
Mám rád spíše těžké (ořechové) dorty ale Sachrovi jsem na chuť nepřišel
Má ale nespornou výhodu: může být týdny (trochu přeháním ve vitríně a je furt stejný
Kdysi jsem se Sachrovi intenzivně věnoval - ne kvůli korpusu (to je brnkačka), ale snažil jsem se přiblížit originál čokopolevě (oni to zovou glazůrou): 2x jsem ho koupil při cestě přes Vídeň a 2x jsem si ho naschvál nechal dovézt (dřevěné obaly mám do teď Zkoušel jsem kdeco, dokonce i jejich surovinové normy a dostupné rcp, leč "marná lásky snaha"
No, možná je to v kvalitě čokolády a kakaa, či v nějakém grifu který mi uniká...
19. 2. 2021 09:40
casino: Taky jsem o tom přemýšlela, něco jako mandlová čokoláda , to by sice nebylo "Sacher", ale mohlo vylepšit korpus.
19. 2. 2021 07:08
hospodyne: není, já mám ráda vyšší dorty, nikoliv široké placky ale hlavně je třeba si uvědomit, že toto není nadýchané piškotové těsto, které má vysoký objem
19. 2. 2021 07:06
Veronika.Hrozna: rozumím, nepokazíte, nebojte mandle tady nemají zásadní chuťový význam, chuťově tam cítit jsou ,,na ocásku", ale hlavně pomáhají zvláčnit korpus
18. 2. 2021 23:45
hospodyne: Tak bych to tipovala spíš na 5- 6 vajec
18. 2. 2021 23:43
"Sachrův dort podle Mišky Kuličky"
"50 g mletých mandlí"
MiskaKulicka:
Vsadím gatě, že ať už na uvedenou dávku dáte nebo nedáte 50 g mletých mandlí, tak po upečení korpusu stejně nic nepoznáte
Použití mandlí by mělo senzorický význam snad jen v případě, že by byly NASEKANÉ: chuťově se v aromatické čokohmotě sice neprosadí, ale zato by kousky mohly být přínosem svou "chrumkavostí"
"50 g mletých mandlí"
MiskaKulicka:
Vsadím gatě, že ať už na uvedenou dávku dáte nebo nedáte 50 g mletých mandlí, tak po upečení korpusu stejně nic nepoznáte
Použití mandlí by mělo senzorický význam snad jen v případě, že by byly NASEKANÉ: chuťově se v aromatické čokohmotě sice neprosadí, ale zato by kousky mohly být přínosem svou "chrumkavostí"
18. 2. 2021 22:58
není 8 vajec do 20cm formy hodně?
18. 2. 2021 22:02
MiskaKulicka: Proto jsem se ptala, opečené změní tu výslednou chuť, abych to nepokazila. Na Sachr totiž v blízké době, přijde řada.
18. 2. 2021 21:57
Veronika.Hrozna: já kupuji už hotovou mandlovou mouku. Není třeba je opékat, ale mají potom lepší chuť
18. 2. 2021 21:55
Mandle opečené, nebo jen oloupané umlít ?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 53 minutami
Caesar salát wrap
Přidáno před 2 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 16 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Můj chleba - favorit č.1
Dolucie uvařila před 23 minutami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 26 minutami
Kuře na paprice se smetanou
klarazatloukalova uvařila před 1 hodinou
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 12 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 12 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 12 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 12 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Saturejka výborně chutná k masu a hodí se při vaření luštěnin. Aromatická bylinka je hlavní složkou koření čubrica
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Další recepty
Suroviny: máslo, cukr moučkový, cukr krystal, vejce, čokoláda, mouka hladká, mouka polohrubá, mandle mleté, kypřící prášek, meruňky, cukr krupice, voda, smetana ke šlehání, čokoláda hořká
Sachrův dort podle Mišky Kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2L6K
11 názorů