Kapie v oleji (dle mé tchyně)
Kapie jsou výborné zasyrova, ale dobře zavařené jsou neskutečně lahodné. Navíc mají v kuchyni mnoho variant využití. Na chlebíčky, do salátů, do aspikových misek. A ještě na mnoho dalších možností upotřebení je využijete, pokud je zavaříte.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 928 kJ / 3 090 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,50 g |
Tuky | 164,00 g |
Vláknina | 56,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 194 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 330,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kouzlem tohoto receptu je, že papriku vejdete v neuvěřitelném množství do jedné skleničky. Vklouzne tam sama, je měkká a krásně ohebná a nemusíte ji tam ukládat syrovou a neohebnou. Ušetříte sklenice, čas a pracné vkládání paprik do sklenic. Použijte gumové rukavice, vše pálí a klouže. Šetříte místo a 4 sklenice stačí pro běžnou roční spotřebu kapie.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 3. 2021 12:08
Dělám je tak, že kapie zaliju normálním nálevem na okurky z bzeneckého octa a do každé skleničky přidám menší lžíci oleje. Pak steriluji. Sterilace se mi zdá mnohem lepší řešení, než používat Deko, které obsahuje jedovatou kyselinu benzoovou v docela vysoké koncentraci (4,5%). Výsledkem je sladkokyselá kapie, výborně se hodící do salátu a budapešťské pomazánky
10. 3. 2021 07:25
Tonja: Já bych, ty z obchodu vynechala, nemají tu zralost, pro dobrou vůni a chuť. Sterilovat na 10 minut na 90 stupňů, jen kvůli jistotě, když není studený sklep, to také můžeš. Kapie se nerozvaří.
10. 3. 2021 01:19
Líbí se mi na tomto receptu, že se nemusí sklenice s paprikami následně sterilovat. A líbí se mi, že je tento způsob po mnoho let v praxi ověřený. Díky, Veroniko.
Až sklidíme letošní úrodu a papriky naložíme, ozvu se. Pokud by někde byly kapie za přijatelnou cenu v obchodě, vyzkouším recept dříve. Kapie jsou ale v obchodech dost drahé.
Až sklidíme letošní úrodu a papriky naložíme, ozvu se. Pokud by někde byly kapie za přijatelnou cenu v obchodě, vyzkouším recept dříve. Kapie jsou ale v obchodech dost drahé.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 6 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 7 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 8 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 2 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 2 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 3 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 3 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 4 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 5 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 6 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kapie jsou oblíbené na zdobení pokrmů studené kuchyně. Používáme je především čerstvé, v pomazánkách je ocení i děti
Sterilované kapie jsou atraktivní pro zdobení pokrmů studené i teplé kuchyně. Na jejich zaváření není nic složitého
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Další recepty
Suroviny: kapie, voda, ocet, cukr krystal, olej, zelenina
Kapie v oleji (dle mé tchyně)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oG2z
3 názory