Krkonošská pikantní povidla
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 33 346 kJ / 7 970 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,33 g |
Tuky | 19,93 g |
Vláknina | 194,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 337 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 803,33 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tyhle povidla vydrží neskutečně dlouho. Ještě ukážu na foce - to je sklenice z roku 1999! kterou maminka zapomněla ve sklepě a je báječně pikantní
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 2. 2013 21:07
jo .. děláváme bez rajčat .. letos jsme zkusily takto ... tak jsem zvědavá .. ještě jsme nenačali ...
2. 6. 2010 05:40
Dělám jenom jablka, hrušky a švestky. Zkusím to i s rajčaty, jestli budou zatím to vypadá ž e jich bude jenom pár z fóliáku.
6. 8. 2009 15:10
Díky
5. 8. 2009 19:01
suzanna - yvpařené sklenice - naleju do nich vařící vodu a vyleju. Zahřejou se a neprasknou, když do nich naleješ cokoli horkého, už jsem to opravila na srozumitelnější způsob
5. 8. 2009 15:48
Taky mam dotaz co to jsou vyparene sklenice?
5. 8. 2009 13:05
Navinulá jablka - taková lehce nakyslá, ale s převahou sladší chuti, sladkokyselá, ale zas cítíš i tu kyselost - to jsem ti pomohla, co? . Prostě se ti musej v puse sbíhat sliny, když do jablka kousneš a nepřestaneš, dokud ho nesníš
5. 8. 2009 12:55
No, to jo, to by se mi líbilo, jen prosím tě, řekni neznalému, co jsou to navinulá jablka? To jsem vám ale dala tip, co?! Ale to je fajn, povidla se vždycky hodí tady mít Něco mám ve sklepě ze švestek, ale nechce se mi tady fotit sklenka s povidly, když nemůžu nafotit postup.
5. 8. 2009 12:44
spagetka - já jsem si to myslela, že to asi nebude tak nutné
5. 8. 2009 12:32
Maris - upřímně - já je neloupu , napsala jsem přesný postup podle mé kuchařky, ale taky je neloupu. Myslím, že jak říkáš, stejně to pasírujeme
5. 8. 2009 12:29
To je moc zajímavý recept. Musí se ty švestky loupat, když se to potom pasíruje ?
5. 8. 2009 12:25
Vím, že je tu podobný recept na Jihočeská povidla, ale tenhle je přece jen malinko odlišný
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 4 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 8 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 10 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 31 minutami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 45 minutami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 1 hodinou
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 2 hodinami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 2 hodinami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Nat_Nemcova uvařila před 2 hodinami
Grilované makrely
mkab uvařil před 2 hodinami
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: povidla z jablek krkonošská kuchařka povidla z hrušek povidla z jablek a hrusek povidla ze švestek a jablek povidla recept povidla ze sušených hrušek hrušky povidla jablka na rozvaření navinulá jablka povidla jabko a hruška hrušková povidla recept pikantní švestky povidla jablka povidla ze sušených jablek povidla jablka hrušky povidla rozvareni hrusek povidla z neloupaných hrušek povidla z hrušek a jablek
Suroviny: jablko, hruška, švestky, rajče, cukr krystal
Krkonošská pikantní povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQXV
11 názorů