Lo mein - míchané nudle - moje verze
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 716 kJ / 1 605 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,19 g |
Tuky | 18,69 g |
Vláknina | 14,91 g |
Cholesterol | 193 mg |
Sodík | 7,65 g |
Sůl | 9,65 g |
Sacharidy | 242,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Maso můžete dát jakékoliv - hovězí, vepřové, drůbež.
Zeleninu si dejte podle své chuti, Číňani většinou dávají mrkev, pak choy a cukrový hrášek (lusky), ale recepty se mění kus od kusu. Já mám rád v jídle hodně zeleniny tak dávám větší množství.
Jedlou sodu přidávají čínští kuchaři kvůli zkřehčení masa a zachování šťavnatosti.
Někdy přidávám do omáčky i chili a sečuánský pepř, můžete vmíchat i trochu škrobu na zahuštění omáčky.
Rozdíl mezi chow mein a lo mein:
Chow mein znamená smažené nudle - používají se tenčí nudle, které se osmaží do křupava.
Lo mein znamená míchané, nebo prohazované nudle - používají se o něco silnějjší, do jídla se přidává více omáčky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 15 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 19 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 5 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 6 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 8 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 9 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 9 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 9 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 11 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 11 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké jsou nejznámější druhy nudlí v asijských pokrmech a jak je připravit, aby chutnaly stejně dobře jako v asijském bistru? Poradíme, jak se v nich vyznat
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
Další recepty
Suroviny: plec vepřová, zelí bílé, mrkev, jidášovo ucho, houby shiitake, bambusové výhonky, paprika, cibule, cibulka jarní, pórek, zázvor, česnek, soda jedlá, sůl, pepř bílý, omáčka sojová, víno, olej, nudle vaječné, vývar kuřecí, omáčka sojová, cukr, víno, ústřicová omáčka,
Lo mein - míchané nudle - moje verze
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ljwg
0 názorů