Václavkový guláš
Hustý a sytý houbový guláš z podzimních václavek má díky feferonce velmi pikantní chuť. Guláš podáváme s knedlíkem a na talíři jednotlivé porce ozdobíme cibulí, nakrájenou na měsíčky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 668 kJ / 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,96 g |
Tuky | 2,34 g |
Vláknina | 48,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 91 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 42,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud nemáme vývar, použijeme vodu a 1 hovězí bujón.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 10. 2010 16:25
Dělala jsem dnes prakticky stejně, takže bych třeba jen přidala fotku, jen jsem tam dala gulášovou papriku, sušená rajčata v oleji, stroužek česneku a snítku libečku
2. 10. 2010 18:36
Teď mě kamarádka přinesla košík václavek,takže bude zítra prima oběd.......dcera se moc ,moc těší
2. 10. 2010 17:12
Super recept !
30. 10. 2009 10:13
Škoda,že u nás houby nerostou,hned bych udělala taky gulášek,my to milujeme.Dávám bodík tento vypadá krásně.
29. 10. 2009 22:25
Jendo, jaké ingredience bys ještě použil? Ať se taky přiučíma díky za bodík
29. 10. 2009 20:12
Dělávám také houbový guláš, ale z václavek ne-nám nechutnají, ale z hub je výborný, nakonec i tento kdo má václavky rád. Šťáva má super barvičku Dávám ti boda
29. 10. 2009 19:41
Ivetko, guláš má krásnou barvu. Škoda, že jsem se v době, kdy václavky rostly, nedostal do lesa. Přestože bych při přípravě guláše použil další ingredience, posílám pátý bodík.
29. 10. 2009 18:35
Ale máš ho, jak malovaný!! Taky jsem nedávno dělala, byl skvělý
29. 10. 2009 17:06
Nojo, to u nás neroste ale vůbec nic, tady v Idahu je moc sucho, sice rostou žampiony před domem, ale nevím jak je možné že rostou už s červy. Ale jdu do obchodu, tam je jich spousta, taky bedly a ústřicové a shitaki a co já vím? Myslím že z bedel bude fajn. Jdu na to.
29. 10. 2009 16:12
Našla jsem jich na zahradě jenom pár. Byla z toho pouze jedna porce. Škoda, že u nás teď nerostou. Taky ho máme moc rádi
29. 10. 2009 16:10
Houbičky mám k smrti rád a na tenhle gulášek jsem úplně zapomněl. Děkuju za připomenutí, udělám hodně brzy.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 1 hodinou
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 2 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 12 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Právě bylo uvařeno:
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Lucie1982 uvařila před 20 minutami
Cibulové krůtí placičky
daniela1262 uvařila před 22 minutami
Banánové lívance
snejkee uvařil před 39 minutami
Rebarborový koláč
Radunka14 uvařila před 1 hodinou
Krkovice v domácím leču s bramboráčky
www.anka@ uvařila před 2 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 4 hodinami
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 9 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 10 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 10 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Cibule smažená dozlatova, dočervena, karamelizovaná nebo jen zesklovatělá. Jak postupovat?
Houby jsou pochoutkou, ale hůře stravitelnou. Měli bychom to mít na paměti při jejich úpravě a konzumaci
Dokonalý václavkový guláš bez mouky: Mykolog Petr Souček radí, kde a kdy hledat hlavní ingredienci
Další recepty
Tématické fráze: úprava václavek zpracování václavek guláš z václavek houbový guláš z václavek úprava hub václavek václavkový guláš s masem guláš s václavek sušené václavky houby václavky recepty václavky sušení václakový guláš zpracování hub václavek sušení václavek houby vaclavky zpracovani váckavkový guláš václovkový guláš vyborny vaclavkovy gulaš jak vypadá houba václavka váslavkový guláš recepty z václavek
Suroviny: houby václavky, cibule, olej, paprika sušená sladká, mouka hladká, kmín celý, feferonky sušené, sůl, vývar masový, cibule
Václavkový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxxl
26 názorů