Křehký jablečný závin
Jablečný závin patří mezi klasiku, která se pravidelně peče v našich kuchyních jako rychlá sladká pochoutka k nedělní kávě. Vyzkoušejme ale tentokrát kupované listové těsto nahradit touto křehkou variantou našich babiček. Mlsné jazýčky naši snahu jistě ocení.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 13 379 kJ / 3 198 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,29 g |
Tuky | 231,21 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,32 g |
Sodík | 133 mg |
Sůl | 0,28 g |
Sacharidy | 222,39 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
My doma nemáme rádi jablkové záviny, ale tento recept jsem zdědila po mamince, tak ho občas upeču a jen se po něm zapráší. Včera jsem pekla z tohoto těsta tzv. "soukromé záviny", tj. udělala jsem malinké a bylo jich 7.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 1. 2018 12:24
Jak to udělat, abych v závinu neměla zákalec?
Chutná jako neupečené těsto.
Chutná jako neupečené těsto.
27. 1. 2017 23:10
tak jsem dnes zkusila poprve a rovnou tri davky najednou, radeji jsem misto 3 her dala jen 2 a ctvrt, testo bylo pruzne a tak akorat, myslim ze 3 hery by bylo moc. Dekuji za recept.
18. 1. 2017 19:36
Maja: Fotky nejsou moje, tímto děkuji mirca75 za fotečky. Jak se závin balí už jsem připsala.
18. 1. 2017 19:30
Maja: Těsto se nebalí jako klasický závin, jen se přehne přes jablka, spoj se pevně prsty uzavře a závin se položí na plech spojem dolu. Konce se přehnutím také uzavřou.
Zapomněla jsem napsat u receptu, že před balením posypu těsto trochou strouhanky, pokapu máslem, rozložím jablka, dám rozinky, ořechy, skořici, opět posypu strouhankou a pokapu máslem.
Omluvte starou bábu, že se občas splete při popisu receptu, raději totiž peče.
Zapomněla jsem napsat u receptu, že před balením posypu těsto trochou strouhanky, pokapu máslem, rozložím jablka, dám rozinky, ořechy, skořici, opět posypu strouhankou a pokapu máslem.
Omluvte starou bábu, že se občas splete při popisu receptu, raději totiž peče.
28. 12. 2016 20:33
Výborný recept, snadný, dobře se krájí a ještě lépe jí
22. 12. 2016 16:08
Bohužel, těsto se mi zprvu líbilo pro suroviny, fotky. Tím to ale skončilo. Když se mi podařilo spojit všechny suroviny, těsto se neustále neskutečně lepilo a ani po přidání x množství mouky se s ním nedalo pracovat. Když už jsem konečně vytvořila jeden závin, ten se mi po přenesení rozpadl. Děs, už nikdy !!
7. 2. 2016 18:39
úžasný opravdu se povedl dnes jdu dělat další udělala jsem jak píše mirca75 tkz. soukromé záviny . a opravdu byli moc dobré
7. 2. 2016 18:27
úžasný opravdu se povedl dnes jdu dělat další udělala jsem jak píše mirca75 tkz. soukromé záviny . a opravdu byli moc dobré
31. 10. 2014 09:31
Maja: na rozválené těsto položíte jablíčka jako je na obrázku a z té strany, kde jsou jablíčka, shrnete malinko okraje těsta, těsto stáčíte do tvaru závinu. Tak se těsto dostane mezi jablíčka. Zkrátka náplň není po celé šíři plátu těsta, jen na části, odkud stáčíte. Ta fotografie je velmi názorná. Prostě takto připravený plát s náplní sbalíte, ale od jablíček ne od prázdné části.
31. 10. 2014 09:25
Dneska vyzkouším!!! Ale prosím - jak závin balíte? Není mi to jasné podle té rozložené fotky a pak fotky výsledku, kde je těsto i uprostřed.
15. 6. 2014 10:43
Výborné a jednoduché těsto. Štrůdl se z něj tvořil dobře, těsto se nelepilo. Dřív jsem většinou dělala těsto ze 100% tuku, ale toto je lepší.
11. 5. 2014 18:21
Štrůdl je vynikající. Jen se po něm zaprášilo. Budu muset upéct znovu. Děkuji za recept
27. 10. 2013 09:35
Kuchař všeho zla: Máš pravdu kuchaři všeho zla!
27. 10. 2013 09:30
Určitě to upečte protože se pak krásně jí :)
26. 10. 2013 18:18
Stojí to za nic vše se mi to rozpadlo :(
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 2 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 4 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 6 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 7 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 1 hodinou
Dezert pohádka
zutro uvařila před 2 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 2 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 4 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 4 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 4 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 4 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 4 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jablečný zavin jablečný závin recept zavin závin jablečný recept na jablečný závin křehký jablečný štrůdl jablkový závin krehky strudl jablečný závin z listového křehký jablkový závin výborný jablečný závin jablečnýzávin jablečné záviny recepty na jablecny zavin závin z křehkého těsta recepty jablečný zavin závin recept recept jablecný závin jablečný štrůdl jablečný závin
Suroviny: mouka hladká, žloutek, máslo, voda, jablko, rozinky, ořechy, skořice, máslo, strouhanka, vejce
Křehký jablečný závin
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qnz7
39 názorů