Angreštové řezy
Recept ještě nebyl hodnocenMléko s tukem ohřejeme, vlijeme do mixeru a společně s cukrem, žloutkem a vejcem mixujeme mixerem. Prosijeme mouku s kypřícím práškem, přidáme rozmixovanou směs a rychle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 197 kJ / 47 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,80 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,02 g |
– nenasycené | 0,08 g |
–– mononenasycené | 0,01 g |
–– polynenasycené | 0,07 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 9,00 g |
– cukry | 6,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Mléko s tukem ohřejeme, vlijeme do mixeru a společně s cukrem, žloutkem a vejcem mixujeme mixerem. Prosijeme mouku s kypřícím práškem, přidáme rozmixovanou směs a rychle…
Všechny suroviny na těsto smícháme v míse a nalijeme na plech. Do mísy po těstě dáme suroviny na tvarohovou vrstvu, čímž hezky ušetříme nádobí a vše opět promícháme. Pak…
Umyjeme ovoce - rybíz odstopkujeme, angrešt zbavíme stopek.Kynuté těsto připravíme z výše napsaných surovin. Droždí rozdrobíme v ohřátém a oslazeném mléce, když kvasnice…
Letní koláč s drobenkou a sezónními dary ze zahrádky. Tentokrát to je angrešt, ale může to být jakékoliv dostupné dozrávající letní ovoce. Moučník je velmi jednoduchý na…
Ze surovin na těsto vypracujeme těsto, které necháme chvíli odpočinout v lednici. Mezitím si z tvarohu a ostatních ingrediencí připravíme nádivku. Těsto vyválíme do…
Jostu a angrešt si očistíme, opereme a necháme okapat. Tvaroh, jogurt a med zašleháme, podle chuti můžete med přidat, ubrat, nebo nahradit cukrem. Na dno sklenice…
Angreštová marmeláda má své zastánce i odpůrce. Přítomnost drobných semínek někomu vadí, ale k angreštu prostě patří. Marmeláda z angreštu je pikantní a výborná na…
Všechny suroviny na tvarohovou náplň vymícháme. Bílky s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhý sníh a potom ještě chvíli šleháme nad párou. Všechny suroviny na…
Všetky prísady na cesto dobre premiešame vareškou (nešľaháme). Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.Zmiešame prísady na tvarohovú náplň. Lyžicou dávame…
Egreše scedíme a rozmixujeme. V 2,5 dl kompótovej šťavy rozmiešame puding, primiešame rozmixované egreše a uvaríme hustú kašu. Žĺtky, cukor a horúcu vodu vyšľaháme do…
Zaděláme klasickým způsobem těsto,necháme vykynout,nebo za sebe necháme pracovat pekárnu.Zatímco těsto kyne,připravíme drobenku.Ovesné vločky nasucho opražíme na pánvi…
Opraný angrešt spolu s mátou a cukrem nasypeme do hlubší misky a rozmixujeme ponorným mixérem. Vzniklou směs přendáme do džbánu a dolijeme vodou.
Předehřejeme troubu na 180°C, bez horkovzduchu.Na těsto smícháme všechny ingredience. Prošleháme metlou, vznikne těsto podobné palačinkovému. Necháme odpočinout.Angrešt…
Troubu si předehřejeme na 190 st. Do kastrolu dáme všechny suroviny na pečený angrešt a pod pokličkou dusíme cca 5 minut, až začne angrešt praskat. Poté všechno z…
Angreštu ostříháme konečky stopek, rybíz zbavíme stonků a vše na sítku propláchneme vodou.Ovoce můžeme pomlít na mlýnku, nebo rozsekat na kutru.Rozmixovanou směs…
Obraný angrešt podlijeme trochou vody a rozvaříme.Rozmixujeme a vystřeme sítem.Na 1 kg tohoto protlaku přidáváme 220 g cukru a 4 g kyseliny citrónové - rozmícháme v…
Angrešt obereme, očistíme, propláchneme. Z másla a mouky uděláme zlatou jíšku, zředíme vodou na hustší směs, osolíme, opepříme- zezačátku opatrně a přidáme angrešt.…
Meloun rozpůlíme, vydlabeme, spodní půlkou protáhneme špejle/rošt, připevníme nohy z nějakých dřívek (nosnost záleží na velikosti melounu), špízy připravíme z kousků…
Ostříhaný angrešt dáme do hrnce s cukrem a pektogelem vařit, cca 4 min.od doby varu.Necháme mírně zchladit a přidáme 4 lžíce rumu (dle chuti).Plníme do sklenic a otočíme…
Na oleji nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na tenké plátky, opatrně, nesmí se vám připálit. Přidejte angrešt, který můžete lehce rozmačkat a strouhaný česnek a zázvor…
Oloupaný citron a pomeranč nakrájíme na kostičky, přidáme na kostičky nakrájené švestky a jablka bez jader. Vše dáváme na plech a zasypeme cukrem. Přidáme koření a…
Cukr utřeme s vejci, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva a kakao. Všechno pořádně prošleháme.Přidáme šťávu ze zavařeniny a znovu prošleháme.Nakonec vmícháme zavařené…
Horké léto a ovocné mražené dobroty jdou perfektně k sobě. Pokud vám právě dozrává angrešt, zkuste připravit jednoduché domácí nanuky. Vodovou variantu zaměňte za…
V létě máme vždy napilno, abychom stačili zavařit a uchovat všechny dary naší zahrádky na zimu. Naštěstí již známe různé druhy a možnosti zavařování, stačí si jen vybrat…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Vejmrda neboli jablečný křen se na podzim skvěle hodí: Dva způsoby, jak připravit tradiční české jídlo
Krkovička na bramborách: Štavnaté plátky masa s jemnými smetanovými brambory zvládne i začátečník, práci ušetří remoska
Jídla jen ze tří surovin: Naučíme vás parádní bramboračku nebo skvělý ořechový koláč