Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat
Recept ještě nebyl hodnocenSvíčková omáčka je královna tradičních českých jídel i svátečních tabulí. Křehký plátek hovězího masa, jemná omáčka, nadýchaný knedlík a šlehačka s brusinkami potěší…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Svíčková omáčka je královna tradičních českých jídel i svátečních tabulí. Křehký plátek hovězího masa, jemná omáčka, nadýchaný knedlík a šlehačka s brusinkami potěší…
Losos je chutná a zdravá ryba a jeho příprava je rychlá a jednoduchá. Osmažený filet, přelitý sametově jemnou smetanovou omáčkou zvýrazněnou hořčicí, medem a citronovou…
Svíčková na smetaně patří mezi české národní poklady. Připravte rodině a blízkým tradiční a léty prověřený pokrm s křehkým a šťavnatým hovězím masem, vynikající omáčkou…
Léto přináší nejen slunečné počasí, ale také poutě a svátky, kdy hospodyňky pečou výtečné koláče. Málokterá regionální specialita ze západu Čech je tak vyhlášená jako…
Stonky zeleru umyjeme, ak treba, "fúziky" odstránime (ako u fazuľových luskov), pokrájame.Jablko ošúpeme, pokrájame na malé kúsky.Vajcia uvaríme, olúpeme a pokrájame.Pór…
Kinder Paradiso je oblíbený dezert po kterém sahají v supermarketech snad všechny děti. Připravit si domácí variantu této sladké pochutiny provoněné vanilkou a citrónem…
Citróny důkladně omyjeme kartáčkem ve vlažné vodě. Nakrájíme na tenká kolečka a necháme do druhé dne. Druhý den citrónová kolečka podlijeme vodou, přidáme cukr a…
Máte chuť na něco sladkého ke kávě a patříte mezi milovníky ořechů? Pak jsou tyto nadýchané ořechové řezy tím pravým moučníkem právě pro vás. Hotové řezy s vrstvou krému…
Celer okrájíme a umyjeme. Nastrouháme na hrubém struhadle.Cibulku očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na jemné nudličky.Česnek očistíme a utřeme.Citron důkladně umyjeme,…
Libové vepřové maso odblaníme, prošpikujeme, osolíme, opepříme a celé potřeme olejem. Pak jej dáme na chvíli do chladu a připravíme ostatní suroviny.Očistíme kořenovou…
smícháme tvaroh, mléko a žloutky. přidáme vanilkové cukry, pudinky a šťávu z půlky citronu. bílky s cukrem ušleháme a opatrně přidáme do těsta. těsto nalijeme do…
Další oblíbené jídlo z jednoho hrnce, kde můžete využít svou fantazii, nebo zužitkovat, co vám překáží v lednici. Kuřecí maso s pečenými bramborami je jistota a vše co…
Čeká vás rodinná oslava? Chcete se blýsknout výborným dortem jako od vyhlášeného cukráře Josefa Maršálka? Zkuste upéct tento. Postup vypadá náročně, ale následováním…
Tento jablečný, na přípravu nenáročný koláč, se také nazývá Americký. Právě pro jeho jednoduchost je velmi oblíbený. Těsto můžete ještě dále vylepšovat třeba rozinkami,…
Rýmovník (Plectranthus argentatus) je rostlina, která se stále více dostává do obecného povědomí. Jedná se totiž o účinnou léčivku, jež pomáhá především při dýchacích…
Do většího hrnce dáme oprané jahody. Prošťoucháme štouchadlem na brambory a přidáme 1 l vody. Přidáme kyselinu citrónovou, skořici, šťávu z jednoho citrónu a začneme…
Cheesecake je jednodušší na přípravu než by se zdálo. Pokud tvarohovou hmotu dozdobíme čerstvým ovocem získáme chutný moučník ke kávě nebo svačinku pro děti. Verze se…
Už naše prababičky věděly, jak ze základních surovin připravit dokonalé pohoštění. Pokud máte dostatek bezových květů a nechcete je všechny použít na řízky, připravte si…
Bezinkový med s tóny citrusů uvítáte jak v létě, tak i v zimě. Květy bezu uvaříte s citronem a pomerančem, takže se ke sladké chuti dokonale přidá i ta kyselejší. Další…
Ledový salát, rajčata, okruka, to jsou samé dobré a zdravé potraviny, které odlehčí váš jídelníček. Koření a jogurtový dresing propůjčí salátu pikantní chuť a tofu vás…
Tak jednoduchá a přitom tak dobrá. Jemná díky tvarohu, sněhem z bílků nadýchaná a po citronu osvěžující bábovka. Vyzkoušejte tento recept a přesvědčte se sami. Na…
Většina z nás zná rebarboru hlavně ve sladkých moučnících. Ale co z ní připravit třeba sirup? Jeho zajímavou chuť upotřebíte do letních osvěžujících nápojů. Zbylou…
V jednoduchosti je krása a u ryb to platí dvojnásob. Máte-li kvalitního, čerstvě uloveného pstruha, je skoro hřích nakládat ho do marinády nebo jej těžce kořenit. Stačí…
Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku, oloupeme, dáme do misky, zakapeme citronovou šťávou, utřeme česnek, najemno nakrájíme cibulku, osolíme, opepříme, přidáme lučinu a vše…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 22 hodinami