Bezinkový med
Bezinkový med s tóny citrusů uvítáte jak v létě, tak i v zimě. Květy bezu uvaříte s citronem a pomerančem, takže se ke sladké chuti dokonale přidá i ta kyselejší. Další den pak už jen povaříte na požadovanou barvu a hustotu medu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 25 636 kJ / 6 127 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,52 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 22 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 521,96 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Čím budete vařit déle ( asi 4 hodiny ), tím bude hustší a tmavší. Aby jste zjistily jakou bude mít váš med barvu, zkuste na talířek kápnout a necháte trochu vychladnout a uvidíte jak je hustý a jakou bude mít barvu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 6. 2019 16:05
Takže, dělala jsem podle receptu, teda až na citron a pomeranč, který jsem použila pouze po kuse .. jinak jako ok, chuťově dobré, jen nedoporučuji vařit déle než dvě hodiny!!! Po hodině a 3/4 jsem odstavila. Protože poté by vám med velmi ztmavl, špatně jej budete dostávat ze skleniček tím, jak bude zkaramelizovaný a tvrdý .. ráda bych se zeptala autorky, jak jej pak ze skleniček dostává, mám takhle špatně navařené pampeliškové medy a nejdou ani nabrat, jak jsou tvrdý, jsou tak leda na vyhoz .. ponoření do teplé vody nepomáhá
3. 6. 2015 20:12
spagetka:když vaří déle je tmavší.
3. 6. 2015 19:40
Já mám zkušenost, že když se to vaří příliš dlouho (4 hodiny je příliš dlouho) tak "med" sice zhoustne - jak by ne, když se voda odpařila, ale zároveň cukr zkaramelizuje, ono je to sice tmavší a hustější, ale už to pak nechutná bezinkami ale jako zkaramelizovaný cukr.
3. 6. 2015 18:48
spagetka: tohle už je lepší, tamto byl asi sirup, to se stane - někdy
3. 6. 2015 18:43
kvetina: sorry, nelze mít jinou barvu dle použitých surovin a postupu
3. 6. 2015 18:26
každá sklenička je z jiné várky tak mají různé barvy
3. 6. 2015 18:18
Ano tenhle je řídký dám jinou fotku
3. 6. 2015 17:22
Podle fotky to vypadá, že je ten med řídký ? Není spíše šťáva ?
3. 6. 2015 17:15
ivulinka: Ivi, já o autorství nepochybuji, najdeš mnohou shodu u autorky v sreceptech p.Hlouškové a tady vkládaných receptech Květiny - ale je to tedy med nebo sirup? Jsou výrazně jiné poměry surovin a především doba vaření - a co tam vlétlo za fotku teď - to tedy na med moc nevypadá
3. 6. 2015 17:04
ivulinka je to moje fotka
1. 6. 2015 14:35
Protože se dodnes autorka fotografie květina navyjádřila k autorství hlavní fotografie, tak ji mažu se souhlasem admina.
28. 5. 2015 08:10
Květino, tahle fotka je i tady na tomto webu, je tvoje?
http://www.srecepty.cz/sirup-z-kvetu-cerneho-bezu
http://www.srecepty.cz/sirup-z-kvetu-cerneho-bezu
15. 6. 2013 09:56
Má příjemnou chuť i vůni, cukr jsem použila třtinový, medík je výborný.
9. 6. 2013 17:14
Dělala jsem ho dneska a zkusila jsem tam dát 2 vanilkové cukru.Byla jsem zvědavá jakou to bude mít chuť , bylo to dobrý.
12. 5. 2013 17:28
Přeřazuju do zavařenin S pomeranči to může mít zajímavý šmak
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 4 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 5 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 15 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Právě bylo uvařeno:
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
terkaferka13 uvařil před 7 minutami
Kuřecí tarhoňa z jedné pánve
Simpfe uvařila před 19 minutami
Nejlepší pudinkáče
EvaZajacova uvařila před 26 minutami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Katerina007 uvařila před 1 hodinou
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Dohnalova uvařila před 1 hodinou
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Lucie1982 uvařila před 3 hodinami
Cibulové krůtí placičky
daniela1262 uvařila před 3 hodinami
Banánové lívance
snejkee uvařil před 3 hodinami
Rebarborový koláč
Radunka14 uvařila před 4 hodinami
Krkovice v domácím leču s bramboráčky
www.anka@ uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bezinkový med bezinkovy med recept domácí bezinkový med recepty na bezinkový med recept bezinkový med recept na bezinkovy med bezinkový med z třtinového cukru med bezinkový med z černého bezu top recepty řídký med bezový med bezinkový koláč jak dlouho se vaří med bezinkovymed bezinkovy med s pomerančem med z černého bezu s pomerančem bezikový med nejlepší bezinkový med med z černého bezu recept bezinkovi sirup s pomeranci
Suroviny: voda, citron, pomeranče, cukr
Bezinkový med
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YYBn
15 názorů